Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 42621 tot 42625
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Bedrijfscijfers zetten Wall Street op winst

De effectenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met winst geopend. Goede resultaten van Goldman Sachs en Coca-Cola versterkten de positieve stemming in aanloop naar de toespraak van centralebankpresident Ben Bernanke in het Amerikaanse Congres.

Vlak na de opening stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent hoger op 12.795 punten. De S&P 500 kreeg er ook 0,5 procent bij, waarmee de index klom tot 1361 punten. De Nasdaq steeg 0,6 procent tot 2914 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Dagje uit flink duurder geworden

Uitstapjes met een hapje eten buiten de deur zijn 33 procent duurder geworden terwijl de totale inflatie in die periode 19 procent was, zo meldt het economisch bureau van ING dinsdag op basis van de eigen 'dagje-weg-index'.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Winst op beurzen in afwachting Bernanke

De Europese beurzen stonden dinsdag overwegend op winst. Sterke bedrijfscijfers uit de Verenigde Staten versterkten de positieve stemming in aanloop naar de toespraak van centralebankpresident Ben Bernanke in het Amerikaanse Congres.

Even na de positieve opening van de beurzen op Wall Street stond de Amsterdamse AEX-index 0,4 procent hoger op 317,38 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 512,63 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,7 procent. De FTSE-index in Londen viel licht uit de toon met een min van 0,2 procent.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Libor-gate, of de mythe van het zelfregulerende toezicht

Het uitdijende Libor-schandaal ontmaskert nog maar eens de zogenaamde zelfregulering. Het toont echter ook dat toezichthouders te weinig ondernemend zijn.

Terwijl de Britse verantwoordelijken voor het zogenaamde Libor-schandaal voor een parlementaire commissie verschijnen, is aan de andere kant van de oceaan justitie in actie getreden. Aan de hele affaire valt vooral op dat men vier jaar nodig gehad heeft om het schandaal en de verantwoordelijken op te sporen en hen - voorlopig - in beperkte mate te straffen. De omvang van het schandaal valt moeilijk te overschatten. Libor is een referentie voor heel wat kredieten aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Het is op zich al merkwaardig dat dit cruciale rentetarief door zestien banken wordt bepaald en dan nog in de schoot van de Britse bankiersvereniging (BBA). Formeel was er geen enkel onafhankelijk toezicht op de prijszetting van Libor, wat de gebruikelijke banktoezichthouders op gepaste afstand hield.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Jim Rickards verwacht een nominale BBP doelstelling van de Fed

De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zal vandaag en morgen zijn beleid nader toelichten en eventuele toekomstige stappen in het monetaire beleid verduidelijken.

Waarnemers zijn het er over eens dat de acties van de voorgaande jaren – QE1, QE2, Operation Twist – tot weinig resultaten hebben geleid. Het was telkens een doekje voor het bloeden, die de problemen hooguit een jaar konden uitstellen.

Vandaag zijn we opnieuw op een punt aanbeland dat er actie ondernomen moet worden door de Fed. De vraag is echter wat er gedaan moet worden om een substantieel resultaat te realiseren.