Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 42621 tot 42625
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Duitsland leent 5 jaar voor slechts 0,31% rente

Duitse bunds noteren woensdag lager, aangedreven door de vrees dat ECB-president Mario Draghi de hoop op monetaire verruimingen zal indammen, terwijl Duitsland vlak voor de middag EUR4 miljard beoogt op te halen op de obligatiemarkt.

De vrees dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag niet met aanvullende stimuleringsmaatregelen komt wordt verhevigd door uitspraken van de president van de centrale bank van Duitsland Jens Weidmann. In een intern Bundesbank tijdschrift stelt Weidmann dat regeringen de mogelijkheid van beleidsacties door de ECB overschatten. Een handelaar merkt op dat het interview met Weidmann is afgenomen voor Draghi vorige week uitspraken deed over het beschermen van de euro. "De vraag is of Weidmann van mening is veranderd na de uitspraken van Draghi", merkt de handelaar op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Grieken kunnen smeergeld niet meer betalen

De economische problemen in Griekenland zijn inmiddels zo groot, dat de Grieken haast geen geld meer hebben voor steekpenningen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

'Landen moeten tijdelijk uit euro kunnen'

Zwakke eurolanden moeten de mogelijkheid krijgen om tijdelijk de muntunie te verlaten om zo hun concurrentiepositie te herstellen. Later moeten zij weer kunnen terugkeren in de muntunie.

Dat stelt de toonaangevende Duitse econoom Hans-Werner Sinn woensdag in een ingezonden artikel in de zakenkrant Financial Times.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Geithner wil actie tegen hoge rentes

Volgens Geithner moeten de eurolanden zorgen voor lagere rentes op staatsleningen van ,,landen die hervormen en die ervoor zorgen dat het banksysteem de economie van de noodzakelijke kredieten voorziet''. De afgelopen maanden zijn de rentekosten van Spanje en Italië sterk gestegen door de zorgen over de financiële toekomst van die landen. Die hoge rentes dreigen deze landen af te sluiten van de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

De centrale bankiers zijn vanaf nu aan zet met hun monetaire magie

Twee dagen, twee uiterst belangrijke ontmoetingen van centrale bankiers. Eerst is het de beurt aan de FED, die vanavond moet beslissen of ze de economie een extra duwtje in de rug geeft. Waar iedereen op een volgende versie van QE rekent, zou de FED kunnen verrassen met een Funding for Lending Scheme Europese stijl.

De Britse centrale bank heeft een gelijkaardig programma afgewerkt, de U.S. kunnen dit voorbeeld volgen wanneer Ben Bernanke beslist dat de economie in de vorm van bankkredieten nodig heeft. Het plan werkt heel eenvoudig: de centrale bank leent overheidsobligaties op korte termijn aan de banken, die deze obligaties als onderpand gebruiken om aan een spotprijs bij de fed geld te ontlenen. Dat geld kan in kredieten omgezet worden.