Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 42641 tot 42645
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Spaanse rente licht gezakt

Het afgelopen kwartaal was sprake van een krimp van 0,4 procent. In het eerste kwartaal kromp de Spaanse economie nog met 0,3 procent.

Volgens INE tonen de cijfers onder meer de zwakke binnenlandse vraag. De economie van het land verkeert al enige tijd in flinke problemen, onder meer door het instorten van de vastgoedmarkt. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) rekent op een krimp van de economie met 1,7 procent in 2012 en 1,2 procent in 2013.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Beleggers betwijfelen slagkracht ECB

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen sloten dinsdag een rustige handelsdag af met verlies. Volgens handelaren vroegen beleggers zich in toenemende mate af of de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met maatregelen komt die de voortslepende schuldencrisis eindelijk onder controle brengen.

Die twijfel was goed te zien op de obligatiemarkt, waar het renteverschil tussen de veilig geachte 10-jarige Duitse staatslening en de 10-jarige Spaanse en Italiaanse leningen opliep. Het renteverschil tussen de Duitse en de Spaanse lening bedroeg 5,5 procent en tussen de Duitse en de Italiaanse lening 4,84 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Gooit Bill Gross zijn eigen ruiten in?

Bill Gross slaat sinds zijn verkeerde inschatting van de top in de obligatiemarkt steeds wilder om zich heen. Zo betrapten we de bekendste obligatiebelegger ter wereld zelfs op paranormale gaves.

In zijn nieuwste maandbrief aan zijn aandeelhouders maakt de ‘obligatiekoning’ de grond gelijk met aandelen. De historische gemiddelde rendementen van 6,6% behoren volgens Bill Gross definitief tot het verleden.

Ziet u de onderstaande grafiek… die kan dus bij deze de prullenbak in, aldus Gross.

Maar de beheerder van het grootste obligatiefonds ter wereld gaat nog een stapje verder en gooit de ruiten van zijn eigen winkel in.

De 30-jarige stierenmarkt in staatsobligaties heeft zijn beste tijd gehad. Obligaties zijn een te mijden activaklasse schrijft Gross:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is dinsdag lager gesloten, vooral vanwege nervositeit in aanloop naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,5% lager op 13.008,68 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4% tot 1.379,32 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,2% afstond tot 2.939,52 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Olieprijs sluit 2% lager

De olieprijs is dinsdag lager gesloten. Handelaren namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de uitkomsten van de Fed-vergadering op woensdag.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $1,72, of 1,9%, lager op $88,06.