Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 42641 tot 42645
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Wall Street verliest door groeiperikelen

De aandelenbeurzen op Wall Street openden maandag met verlies. Beleggers maakten zich na de presentatie van tegenvallende macro-economische cijfers in Azië zorgen over de haperende groei van de wereldeconomie.

Kort na de opening stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 12.762 punten. De S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1353 punten en de Nasdaq stond onveranderd op 2937 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Ruziënde economen geven politici opnieuw de bovenhand

Zo’n 300 Duitse economen ruziën al een tijd over de vraag of de eurozone haar noodlijdende banken moet redden. Het effect daarvan demystificeert de expertocratie en bevrijdt haar slaven, de Duitse politici inbegrepen, schrijft de linkse Tageszeitung:

‘Omdat dit het beeld aan flarden rukt dat economen wetenschappers zijn die ‘waarheden’ vertellen. Economie is een sociale wetenschap, die verschillende interpretaties geeft van hetzelfde verschijnsel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

De Amerikaanse futures duiden maandag op een lagere start van Wall Street, waarbij de markten Europa volgen in afwachting van een voor de middag geplande bijeenkomst van de ministers van financien uit de eurozone en de aftrap van het cijferseizoen maandag nabeurs.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren omstreeks 14.50 uur 33,00 punten lager, de S&P 500 futures dalen 3,75 punten en de Nasdaq Composite 100 futures verliezen 0,75 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Lagere opening verwacht op Wall Street

De beurzen op Wall Street openen maandag naar verwachting met verlies. Signalen dat de economische groei in Azië afneemt maken beleggers voorzichtig.

In Japan bleek maandag dat de orders voor nieuwe machines in mei aanzienlijk sterker zijn gedaald dan verwacht. Uit China kwam daarnaast het bericht dat de inflatie daar vorige maand is afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin 2010. Dat kan duiden op een verdere afkoeling van de groei van de Chinese economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Spanje op weg naar strengere bankenregels

Spanje gaat akkoord met de strengere regels voor zijn banken die Europa koppelt aan noodleningen voor de Spaanse bankensector. Dat zeiden diplomaten in Brussel maandag.

De eurolanden beloofden Spanje vorige maand maximaal 100 miljard euro aan noodkredieten om zijn banken te versterken. In ruil voor die leningen verplicht Spanje zijn banken om het kernkapitaal te verhogen tot minstens 9 procent van de uitstaande bezittingen. Daarnaast wordt er een 'bad bank' opgericht, waar banken hun verlieslatende bezittingen in onder moeten brengen.