Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42646 tot 42650
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'Griekenland kan niet aan eisen voldoen'

ATHENE - Griekenland kan ''vrijwel onmogelijk'' voldoen aan de eis om de komende twee jaar 11,5 miljard euro te bezuinigen in ruil voor de leningen van de EU en het IMF.

Dat zei dinsdag de leider van de socialistische Pasok partij, voormalige minister van Financiën Evangelos Venizelos. Pasok is een van de drie partijen in de Griekse regeringscoalitie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Wall Street herstelt zich van teleurstelling

De effectenbeurzen op Wall Street herstelden zich dinsdag in de middaghandel van de duik die de graadmeters namen na een teleurstellend optreden van centralebankpresident Ben Bernanke in het Congres. Met nog ruim twee uur handel te gaan gingen de koersen weer flink omhoog.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent hoger op 12784 punten. De S&P 500-index kreeg er eveneens 0,5 procent bij op 1359 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 2906 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

HSBC ontdook Amerikaanse Iran-boycot

De Britse bank HSBC heeft tot 2007 de Amerikaanse regels ontdoken die contacten met Iran verbieden. De bank was vanaf 2001 op de hoogte van duizenden transacties met een waarde van ruim 16 miljard dollar met het land maar voerde die min of meer clandestien uit. Dat meldt een rapport dat is opgesteld door de Amerikaanse Senaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Finland krijgt onderpand voor Spaanse steun

Finland heeft een overeenkomst getekend met Spanje over een onderpand in ruil voor deelname aan de steun voor de Spaanse bankensector. 

Dat heeft de Finse minister van Financiën Jutta Urpilainen dinsdag gezegd.

Volgens Urpilainen gaat het om een onderpand van 770 miljoen euro, wat neerkomt op 40 procent van het Finse aandeel in de leningen aan Spanje.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Bernanke schetst somber beeld van herstel VS

De president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, Ben Bernanke, heeft dinsdag in zijn toespraak tot het Congres een relatief somber beeld geschetst van het herstel van de Amerikaanse economie. De werkloosheid blijft voorlopig hoog en groei van de economie blijft bescheiden, zei Bernanke.