Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 42656 tot 42660
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Beurzen omlaag na toespraak Bernanke

De Europese beurzen gingen dinsdag aan het einde van de middaghandel omlaag nadat de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke in het Congres geen aanwijzingenen had gegeven dat er een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen aanstaande was. De aanvankelijk positieve stemming door sterke bedrijfscijfers uit de VS verdween als steun voor de zon.

De Amsterdamse AEX-index noteerde ruim een half uur voor het slot 0,3 procent lager op 314,97 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 510,22 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent. De FTSE-index in Londen viel 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Spanjaarden verlaten Spanje

Steeds meer Spanjaarden zoeken door de economische crisis hun heil in het buitenland. In de eerste helft van dit jaar emigreerden meer dan 40.000 mensen, ruim twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar. Er komen ook veel minder immigranten naar Spanje toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Bernanke negeert roep om maatregelen

De president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, Ben Bernanke, heeft dinsdag in zijn toespraak tot het Congres geen aanwijzingen gegeven dat er een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen voor de economie aanstaande is. Wel herhaalde hij dat de Federal Reserve klaar staat om in te grijpen als dat nodig is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Het eindspel is begonnen

David Stockman, voormalig directeur van Office of Management and Budget en medeoprichter van de Blackstone Group, laat bij Bloomberg weten dat hij denkt dat de onzekerheid omtrent het economisch systeem zal blijven toenemen. 'Als mensen je vertellen dat het allemaal wel goed zal komen, vergeten ze te vertellen hoe de problemen zullen worden opgelost', aldus Stockman. Tevens verwacht hij een nieuwe recessie in Amerika.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Er gaan 150 bedrijven per week failliet

Dit Biflatie Bulletin beginnen we met nieuws over het aantal faillissementen in Nederland. In juni 2012 zijn er 610 bedrijven en instellingen op de fles gegaan. Dit aantal is exclusief de faillissementen van eenmanszaken. Bij eenmanszaken wordt een faillissement namelijk gerekend tot een persoonlijk faillissement. De zelfstandigen en zzp'ers zijn dus door het CBS niet meegenomen in de berekening. Desalwelteplus bleek het aantal faillissementen in het eerste halfjaar van 2012 uitzonderlijk hoog. Er gingen in de afgelopen zes maanden 3.760 bedrijven failliet. Dat houdt in dat er ongeveer 150 per week failliet gaan. Dit is een stijging van ongeveer 25% in vergelijking met een jaar geleden.

[...]