Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 42656 tot 42660
Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Pensioenverhaal laat zich goed vertellen

AMSTERDAM – Net als de meeste Nederlanders wist ook journalist Wink Sabée niets van pensioenen. Totdat hij zich erin verdiepte voor zijn boek ”Hoera, een goed pensioen!”, dat onlangs verscheen. „Het pensioenverhaal laat zich eigenlijk heel gemakkelijk vertellen.”

„In de media gaat het vaak over dekkingsgraden en het al dan niet bevriezen of korten van pensioenen. Dit maakt mensen onzeker over hun toekomst. Het gevoel overheerst dat je er niets aan kunt doen. Maar dat is niet zo. Wel is duidelijk dat het klassieke toekomstbeeld van de ”golden years” vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend is. Wat niet zegt dat het niet mogelijk is. Ik wil mensen meer inzicht in en daarmee meer controle over hun eigen pensioen geven. Pensioen gaat namelijk verder dan de AOW en het pensioen dat je eventueel opbouwt bij je werkgever. Dit is eigenlijk altijd al zo geweest, maar pas de laatste jaren meer en meer duidelijk geworden door alles wat er op pensioengebied gebeurt.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Strengere regels voor Spaanse banken'

De eurolanden leggen strengere regels op aan Spaanse banken in ruil voor de noodkredieten die vorige maand aan hen werden toegezegd. Dat meldde de Spaanse krant El País maandag.

Volgens de krant worden alle Spaanse banken verplicht om ervoor te zorgen dat hun kernkapitaal minstens 9 procent bedraagt van de uistaande verplichtingen. Voorheen gold die verplichting alleen voor de grootste banken van het land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Carry trade' mogelijke zorg voor euro

De euro kan het de komende maanden zwaar te verduren krijgen als beleggers de munt massaal dumpen en inruilen voor valuta die gekoppeld zijn aan activa met hogere rendementen in bijvoorbeeld opkomende markten.

In het verleden kochten beleggers vaak activa in Australische of Nieuw-Zeelandse dollars als onderdeel van een zogenaamde 'carry trade' om te profiteren van de hogere rente die de obligaties daar bieden. Waar velen dit wellicht nog steeds op deze wijze uitvoeren, kijken anderen naar kleinere, minder liquide markten zoals de Hongaarse forint, Poolse zloty en Zuid-Afrikaanse rand, die allemaal forse winsten hebben geboekt ten opzichte van de euro na de renteverlaging door de Europese Centrale bank (ECB) donderdag.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Het goedkoopste aandeel in Brussel (deel 1 van 2)

Het wil niet zeggen dat mijn ideale portefeuille voor 50% bestaat uit de Amerikaanse dollar en voor 50% uit goud dat mijn persoonlijke portefeuille er precies zo uit ziet.

Ik bezit privé namelijk ook wat goudmijnen sinds kort ook een klein belang in Picanol.

(al blijft meer dan 90% van mijn portefeuille bestaan uit goud en dollars)

Ik kwam Picanol tegen toen ik ging screenen voor bedrijven die noteerden tegen een lage EV/EBIT-ratio.

Picanol trok mijn aandacht omdat het bedrijf noteerde tegen een EV/EBIT van minder dan 2!

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Spaanse rente onveranderd hoog

MADRID - De rente op Spaanse staatobligaties is de week op hetzelfde hoge peil begonnen als waar die vorige week werd afgesloten. Ook de Italiaanse rente is weer tot onhoudbare niveaus gestegen.

De rente op 10-jarige Spaanse obligaties stond maandagochtend een fractie hoger dan 7 procent. Daarmee is alle winst die werd geboekt na de eurotop van eind vorige maand weer verdampt.