Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42661 tot 42665
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Hoe beleggen in Griekenland

Een aantal lezers hebben mij gevraagd hoe ze kunnen investeren in Griekenland.

De makkelijkste manier is via de ETF met ticker “GREK”. De volledige benaming is Global X FTSE Greece 20 ETF.

Meer info over de ETF vind je hier (isin ook hier beschikbaar)

Ik moet er wel bijzeggen dat ik persoonlijk nog geen euro in Griekenland geïnvesteerd heb. Voorlopig ben ik niet meer dan een aandachtig toeschouwer.

Ik ben ook wat individuele aandelen aan het bekijken en heb een aantal interessante zaken gevonden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Pensioeningreep 'vertraagd' 500.000 AOW'ers

De verhoging van de AOW-leeftijd heeft invloed op het aantal gepensioneerden in ons land. De komende jaren wordt de aanwas met ongeveer ruim een half miljoen ouderen vertraagd.

Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Voedselprijzen kunnen inflatie aanwakkeren

Enkele maanden geleden leek het er nog op dat Amerika een recordoogst zou boeken voor maïs. Amerika is ’s werelds grootste producent voor maïs. Maar een hittegolf sinds half juni zet de recordoogst op de helling en heeft de prijzen voor maïs al met 30 % in de hoogte gestuurd. Door deze prijsstijging zijn de prijzen voor andere gewassen als sojabonen en tarwe mee gestegen.

De maïsvoorraden staan wereldwijd gevaarlijk laag volgens Morgan Stanley. Ook de voorraden van sojabonen zijn aan de lage kant door de grote vraag uit de groeilanden. De groeilanden hebben hun landbouwsector sterk ontwikkeld en hebben veel sojabonen en maïs nodig voor hun veebedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Rentevoeten dalen wereldwijd

Met de problemen in Italië, Spanje en Griekenland zou je al snel gaan denken dat het overal ter wereld crisis is. Als je kijkt naar de globale rentevoeten op 10-jarige obligaties, zie je echter een ander verhaal.

Van de Amerikaanse rente zou je nog kunnen zeggen dat deze gemanipuleerd wordt door de FED, maar bijna overal staan de rentevoeten op historisch lage niveaus: (Rentevoeten van afgelopen weekend)

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Spanje heeft geen volledig reddingsprogramma nodig - media

Ondanks de problemen op de huizenmarkt, de noodlijdende bankensector en de hoge schuldniveaus heeft Spanje geen volledig reddingsprogramma nodig, zegt de Spaanse minister van financien Luis de Guindos dinsdag in een interview met de Spaanse krant La Vanguardia.

"De twijfels over de kredietwaardigheid van Spanje schaden ons en dat maakt het moeilijker om onszelf te financieren. Maar ik geloof dat Spanje een concurrerend land is", zegt de minister die aangeeft dat de economie "de capaciteit heeft om te groeien".