Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 42661 tot 42665
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Beleggers trekken steeds meer geld terug uit Spanje

In steeds hoger tempo trekken buitenlandse beleggers hun geld terug uit Spanje.

Dat blijkt uit cijfers van de Spaanse Centrale Bank. In de afgelopen 12 maanden stroomde ruim 300 miljard euro het land uit, dat is bijna een derde van wat Spanje in een jaar verdient.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Beurzen maken pas op de plaats

De Europese beurzen maakten dinsdagmiddag een pas op de plaats na 3 dagen van sterke koerswinsten. Beleggers wachten af of de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese politieke leiders de belofte zullen inlossen om de euro overeind te houden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 327,68 punten. De MidKap-index bleef onveranderd op 503,05 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren 0,3 procent. Frankfurt klom 0,1 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,1 procent lager.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Wall Street begint lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag overwegend licht lager begonnen. Beleggers houden hun blik gericht op het stelsel van Amerikaanse centrale banken, dat dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering. De uitkomsten van de vergadering zullen woensdag naar buiten worden gebracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Goud staat voor een uitbraak

De goudprijs zit weer in de lift. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de goudprijs opveert, maar er zijn verscheidene indicatoren die er op wijzen dat de goudprijs voor een definitieve uitbraak staat.

Ten eerste staat het goudseizoen weer voor de deur. Goud staat ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden, maar toen hat het edelmetaal er al een verschroeiende rit opzitten. Goud zag er toen duur uit. Na een jaar consolidatie lijkt goud momenteel goedkoop, ook al zit er niet veel prijsverschil op. Dit zal de vraag naar goud in China en India versterken voor hun jaarlijks feestseizoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Hollande wil alles doen om euro te verdedigen

Italië en Frankrijk willen alles doen ''om de eurozone te verdedigen, te behouden en te versterken''.

Daarvoor moeten de afspraken van de Europese top van eind juni in de praktijk worden gebracht. Dat heeft de Franse president François Hollande dinsdag verklaard na een ontmoeting met de Italiaanse premier Mario Monti.