Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 42661 tot 42665
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak

De AEX opent maandag naar verwachting vlak, nu het besef toeneemt dat het economisch niet zo goed gaat.

De AEX-index sloot vrijdag 1,0% lager op 309,84 punten, de Midkap verloor 1,5% op 507,08 punten en de Smallcap eindigde nipt hoger op 386,67 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Eerste krimp Franse economie sinds 2009'

De Franse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds 2009 gekrompen. Dat voorspelde de Franse centrale bank maandag.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Roubini: 'Wanneer wordt er eens een bankier opgehangen?'

‘Niemand is naar de gevangenis gestuurd sinds het uitbreken van de financiële crisis. De banken doen illegale dingen en in het slechtste geval riskeren ze een boete. Mochten een aantal mensen in de gevangenis belanden, dan zouden ze misschien hun les leren. Of wanneer iemand wordt opgehangen in  de straten.’

In een interview met het persagentschap Bloomberg pleit de Amerikaanse econoom Nouriel Roubine voor een reeks drastische maatregelen nu in het VK het zoveelste bankenschandaal aan het licht is gekomen nadat bekend werd dat de Barclays bank de rentevoeten op de interbancaire markt heeft gemanipuleerd.   Nouriel Roubini is professor economie aan de New York University. Omdat hij als een van de weinigen de globale crisis voorspelde kreeg hij de bijnaam ‘Doctor Doom'.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Eurocrisis duurt nog 20 jaar'

De EU-landen hebben een belangrijke stap in de goede richting gedaan door in te stemmen met een bankenunie, maar ze hebben te weinig knopen doorgehakt om de crisis te bezweren. Op die manier werd de eurotop van eind juni door de meeste waarnemers samengevat.

In de Financial Times is Wolfgang Münchau het daar allerminst mee eens. Münchau is de Europaspecialist van de Financial Times en de stichter en voorzitter van Eurointelligence. Dat Europa een grote stap heeft gezet geeft Münchau toe, maar dan wel geheel in de verkeerde richting, schrijft hij.Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Weer meer mensen met betalingsproblemen

Het aantal mensen met betalingsachterstand op een lening is het afgelopen halfjaar gestegen van 7,4 naar 7,7 procent.