Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42666 tot 42670
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'Wall Street positief over kwartaalcijfers'

De effectenbeurzen op Wall Street openen dinsdag naar verwachting met winst. Sterke resultaten van Goldman Sachs en Coca-Cola versterkten de positieve stemming in aanloop naar de toespraak van centralebankpresident Ben Bernanke in het Amerikaanse Congres.

Goldman Sachs en Coca-Cola overtroffen met hun kwartaalcijfers de verwachtingen van analisten. De frisdrankproducent hield de winst stabiel, terwijl het bankconcern afgelopen kwartaal onder de streep iets minder overhield dan een jaar eerder. Beide concerns wezen naar de economische malaise als verklaring voor het uitblijven van winstgroei.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'Barclays ontkende problemen'

Het bestuur van de Britse bank Barclays heeft zijn problemen te lang genegeerd. Dat zei de Britse centralebankpresident Mervyn King dinsdag tegen een commissie van het Britse parlement die onderzoek doet naar de misstanden rond de vaststelling van het rentetarief Libor.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Herverdeling kan de wereld niet redden

In zijn recentste boek 'The Price of Inequality' pleit de bekende Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz voor hogere belastingen voor de rijken en een 'eerlijkere' herverdeling van de welvaart. Volgens Samuel Brittan van de Financial Times geeft Stiglitz zo blijk van een verkeerde instelling die, indien ze tot haar logische einde wordt doorgedreven, tot een hel op aarde leidt.

The Price of Inequality is een 448 pagina's tellend boek waarin Stiglitz het argument maakt voor meer gelijkheid. De onderliggende gedachte van zijn beleidsadvies is de idee dat de ‘1%’ de rest van de bevolking via de markt en de overheid exploiteert.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Belgische overheidsschuld opnieuw hoger dan 100 procent

De schuld van alle overheden groeide in het eerste kwartaal met 15,6 miljard euro tot 377,3 miljard. Het bruto binnenlands product (bbp) op jaarbasis steeg slechts met 2,3 miljard tot 370,6 miljard. Daardoor klom de schuldgraad tot 101,8 procent van het bbp, tegenover 98,2 procent eind vorig jaar.

De toename van de schuld is niet alleen te wijten aan het tekort op de begroting. Ook de leningen van België aan zwakke eurolanden spelen een rol.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Centrale bank Spanje faalde als toezichthouder op banken

De Spaanse centrale bank is tekort geschoten als toezichthouder op de bankensector door niet sneller te reageren op de stijgende schuldniveaus van het land en de snel verslechterende balansen van Spaanse banken, zegt de nieuw aangetreden gouverneur van de bank Luis Maria Linde dinsdag tijdens een hoorzitting van het Spaanse parlementscomite.

"We kunnen het verlies aan vertrouwen in ons bankensysteem niet alleen wijten aan de economische vertraging wereldwijd, de problemen in de eurozone of de recessie waarin Spanje zit", aldus Linde. "Met wat we nu weten, moeten we erkennen dat de centrale bank niet succesvol is geweest in wat we het macroprudentieel toezicht noemen".