Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42671 tot 42675
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'Duizenden banen op tocht bij RWE'

De Duitse energiemaatschappij RWE, moederbedrijf van het Nederlandse Essent, wil de komende jaren nog eens 2000 banen in Europa schrappen.

Het gaat vooral om administratief personeel. De ontslaggolf komt bovenop het eerder aangekondigde verdwijnen van 8000 arbeidsplaatsen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Eurogroep besluit op 20 juli over Spanje

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zullen vrijdag 20 juli hun reddingsplan voor de noodlijdende Spaanse banken bekrachtigen. De vergadering van de zogenoemde eurogroep zal een teleconferentie zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

EFSF leent tegen negatieve rente

Het Europese noodfonds EFSF heeft dinsdag bijna 1,5 miljard euro opgehaald met kortlopende leningen. De rente op die leningen kwam lager uit dan 0 procent, wat betekent dat investeerders geld toeleggen op de leningen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

ook italië richting junk status

Beoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van dertien banken en andere financiële instellingen in Italië verder verlaagd. De waardering ging een of twee stappen naar beneden, van A3 naar Baa2. Dat is twee stappen boven het laagste niveau, de junkstatus.

Onder de afgewaardeerde instellingen zijn de twee grote banken Intesa Sanpaolo en Unicredit. Die zitten nu op hetzelfde niveau als de Italiaanse overheid. Volgens Moody's zijn de economische vooruitzichten slecht. De groei stagneert en de werkloosheid loopt op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdag in de ochtendhandel lager, terwijl beleggers economische cijfers uit Duitsland en Groot-Brittannie en veilingresultaten van Spanje en Griekenland verwerken.

Omstreeks 11.30 uur noteert de Duitse bundfuture van september 24 basispunten lager op 144,80. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.