Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 42671 tot 42675
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Mistig Europa: Economenstrijd in Duitsland

In Duitsland wordt er momenteel een hevige tweestrijd uitgevochten tussen twee groepen economen. Tegen of voor één gezamenlijke Europese Bankenunie. Wie zich probeert te verdiepen in de gehanteerde standpunten en argumenten die komt al snel in een mistige schimmenwereld terecht die Europa heet. Een wereld waar niets is wat het lijkt te zijn. Waar overeenkomsten eeuwig flexibel blijken qua uitleg en interpretatie.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Duitsland: Spanje op de goede weg

Spanje is op de goede weg om uit de diepe economische crisis te komen en het vertrouwen van investeerders terug te winnen. Dat zegt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble in een zondag gepubliceerd interview met de Spaanse krant El País.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Nog geen einde aan conflict Noorse oliesector

De productie van olie en gas op zee voor de kust van Noorwegen dreigt vanaf dinsdag helemaal stil te vallen als gevolg van een aanhoudend arbeidsconflict. Onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers over onder meer pensioenvoorwaarden zijn zondag opnieuw vastgelopen.

De werknemers in de Noorse offshore oliebranche voeren al ruim 2 weken actie voor het recht om vervroegd met pensioen te gaan. De Noorse regering heeft een poging gedaan tot bemiddeling, maar die gesprekken zijn zondagochtend afgebroken.

Bron: blog.nl
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

De bijleenregeling is een beperking van de hypotheekrenteaftrek

Vaak wordt gesproken over de handhaving van de hypotheekrenteaftrek, maar er zijn al meerdere beperkingen doorgevoerd. De hypotheekrente is vanaf 2001 namelijk voor maximaal 30 jaar aftrekbaar, voorheen was het onbeperkt aftrekbaar. Drie jaren later werd de bijleenregeling geïntroduceerd.

Vooral de bijleenregeling is een aanzienlijke versobering geweest van de hypotheekrenteaftrek. Deze regeling verplicht verkopers van een huis om de gerealiseerde overwaarde bij verkoop opnieuw te investeren in een nieuw aan te kopen huis. Doet u dat niet? Dan is de hypotheekrente van de nieuwe woning niet volledig aftrekbaar.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

'ECB moet verlies nemen op Griekse schuld'

'De Europese Centrale Bank moet een 'haircut' of schuldvermindering van 25 procent nemen op het Grieks staatspapier dat ze in portefeuille heeft.' Dat zegt Evangelos Venizelos, de leider van de socialistische partij Pasok die samen met Antonis Samaras' 'Nieuwe Democratie' en Democratisch Links de Griekse coalitieregering vormt. Vrijdag en zaterdag vond in het Griekse parlement een debat plaats voorafgaand aan een vertrouwensstemming voor de regering.