Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 42681 tot 42685
Bron: tijd.be
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

'ECB moet verlies nemen op Griekse schuld'

'De Europese Centrale Bank moet een 'haircut' of schuldvermindering van 25 procent nemen op het Grieks staatspapier dat ze in portefeuille heeft.' Dat zegt Evangelos Venizelos, de leider van de socialistische partij Pasok die samen met Antonis Samaras' 'Nieuwe Democratie' en Democratisch Links de Griekse coalitieregering vormt. Vrijdag en zaterdag vond in het Griekse parlement een debat plaats voorafgaand aan een vertrouwensstemming voor de regering.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Iran hamstert olie op zee

Iran bewaart ongeveer 40 miljoen onverkoopbare vaten ruwe olie in 65 olietankers, zo blijkt uit een reportage van de New York Times.

Volgens experts hebben nog nooit zoveel olietankers doelloos rondgedobberd in de Perzische Golf. Iran heeft door verschillende sancties steeds meer moeite om zijn olie te exporteren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

'Argentinië devalueert peso niet'

De Argentijnse peso wordt niet gedevalueerd, ondanks drastische maatregelen afgelopen week die de aankoop van buitenlandse valuta verder beperken. De directeur van de centrale bank, Mercedes Marcó del Pont, zei zaterdag dat het land voldoende (Amerikaanse) dollars heeft en de peso niet wordt gedevalueerd.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Belgische windenergie creëert 6040 banen

De Belgische windenergiesector is goed voor ongeveer 6040 banen, 2 keer zoveel als 3 jaar geleden. Grootste groeimarkt is de offshoresector.

Dit blijkt uit onderzoek van technologiefederatie Agoria. Tegen 2020 moeten er ongeveer 13.000 banen zijn gecreëerd door windenergie in België, zo verwacht Agoria.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Merkel wil samen met Hollande crisis te lijf

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zaterdag beklemtoond dat Duitsland samen met Frankrijk moet handelen in de bestrijding van de gevolgen van de schuldencrisis. Frankrijk en Duitsland werken daar al aan, zei Merkel voorafgaand aan een ontmoeting met de Franse president François Hollande.