Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 4271 tot 4275
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

‘Deutsche Bank heeft zijn hand in elke snoepdoos’

De noodlijdende Deutsche Bank krijgt na het tumult van de voorbije week alweer nieuwe klappen te verwerken. Een Italiaanse rechtbank heeft het bedrijf, een werknemer en vijf voormalige bestuurders van de bank aangeklaagd voor het samen met de Italiaanse bank Banca Monte dei Paschi vervalsen van de boekhouding van deze laatste.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

SDR: Goud vervangen door papier?

Is de SDR de oplossing voor het vastlopende wereldwijde monetaire systeem? Of is het een zoveelste poging om de rol van goud in het monetaire systeem te marginaliseren en de onbalans in de wereld in stand te houden? We presenteren hier de visie van de in 2006 overleden econoom John Exter. De volgende passage is afkomstig van een vertaling die we eind vorig jaar al op Marketupdate publiceerden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

In Azië zijn ze niet bang voor Donald Trump!

De Amerikaanse verkiezingen naderen hun hoogtepunt en als gevolg daarvan neemt de volatiliteit in sommige markten flink toe. Vooral binnen de valutamarkt wordt er heftig gereageerd op de tussenstanden van de peilingen. In Azië lijken ze echter niet bepaald onder de indruk te zijn van Donald Trump.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

Duitse banktoezichthouder waarschuwt voor neerwaartse spiraal

Het hoofd van de Duitse financiële toezichthouder Bafin waarschuwt voor neegatieve percepties die kunnen zorgen voor een neerwaartse spiraal in financiële markten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

Nederland gebruikt steeds meer steenkool en de rest van de wereld juist minder

In Nederland worden gasgestookte elektriciteitscentrales gesloten en nieuwe kolencentrales gebouwd. Voor de opwekking van elektriciteit wordt daarom steeds meer steenkool verstookt.

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het steenkoolverbruik in elektriciteitscentrales tussen begin 2010 en begin 2016 met zo’n 70% is toegenomen.