Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42701 tot 42705
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Crises: Politici zijn het meest verantwoordelijk

Ja het klinkt hard dat wat de crises betreft niet de bankiers boven aan de lijst staan van probleem-verantwoordelijken maar de politici. Ik zal het proberen uit te leggen.

Spanje
Afgelopen zaterdag stond er in Trouw een artikel van Henk Bruning waarin deze opriep om toch vooral aan de gewone Spanjaard te denken als we het over degenen hebben waar de problemen het hardst aankomen. Bruning schetste een ontluisterend beeld van het werkelijke probleem in het Spaanse, namelijk een enorm gebrek aan innovatie en ontwikkeling. Hoewel Spanje letterlijk en figuurlijk enorm rijk is aan mogelijkheden en geld, laatstgenoemde met name in het zwarte circuit, maakt het hele politieke stelsel van politieke vriendjes, vriendendiensten,  hobby’s van politici, het principe van de ene hand wast de andere, het land als een schildpad in de warme zon.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Sociaal bloedbad dreigt in Frankrijk

Peugeot schokte de Franse arbeidsmarkt door 7.000 ontslagen aan te kondigen en om een productiefaciliteit te sluiten. Vermoedelijk is dit een reactie op de plannen van Frans President Hollande om ontslag moeilijk tot onmogelijk te maken. Er dreigt dus een bloedbad in Frankrijk.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Spanje moet de broekriem aanhalen

In ruil voor de €100 miljard die Spanje als steun van Europa ontvangt, zal het land wel de nodige concessies moeten doen. Woensdag 11 juli kondigde premier Rajoy nog aan dat er voor €65 miljard aan nieuwe bezuinigingsmaatregelen zullen worden doorgevoerd. Zaterdag werd echter bekend dat de hervormingen die Spanje heeft aangekondigd in de komende twee en een half jaar €56.4 miljard moeten gaan opleveren.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Mineurstemming op Wall Street

De beurzen op Wall Street gingen maandag, na een week van flinke winsten, weer omlaag. De mineurstemming werd onder meer veroorzaakt door een onverwachte daling van de detailhandelsverkopen in juni. De cijfers van de bank Citigroup vielen daarentegen mee en financiële fondsen boden de handel wat steun.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,5 procent lager op 12.719 punten. De S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1352 punten en de Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 2896 punten.

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Banken en oliemaatschappijen kunnen benzineprijs makkelijk manipuleren

Concerns are growing about the reliability of oil prices, after a report for the G20 found the market is wide open to “manipulation or distortion”.

Traders from banks, oil companies or hedge funds have an “incentive” to distort the market and are likely to try to report false prices, it said.

Politicians and fuel campaigners last night urged the Government to expand its inquiry into the Libor scandal to see whether oil prices have also been falsely pushed up.

They warned any efforts to rig the oil price would affect how much drivers pay at the pump, which soared to a record high of 137p per litre of unleaded earlier this year.