Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42706 tot 42710
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,4%, nieuws blijft zorgelijk

De AEX sloot maandag na een uitermate saaie handelsdag hoger, waarop het nieuws weinig opwekkend was, zoals de tegenvallende detailhandelsverkopen in de VS en verder oplopende lange rentes in Spanje en Italie. De oplopende olieprijs zorgde voor koerswinst voor Shell. ING ontving een bod op zijn verzekeringstak in Zuid-Oost Azie. Wall Street liet een herstel zien, hetgeen steun bood aan de AEX.

De AEX sloot 0,4% hoger op 315,98 punten. De Midkap won op het slot ook 0,4% op 512,38 punten. De ASX kreeg er 0,5% bij op een slotstand van 386,00 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Europese beurzen wachten cijfers af

De Europese beurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. In Amsterdam sloten de graadmeters ruim op positief terrein.

Elders waren beleggers voorzichtiger en bleef de handel in de buurt van de slotstanden van vorige week. Handelaren wachtten op het Europese cijferseizoen dat in de loop van de week op gang komt. Chipmachinefabrikant ASML komt woensdag als eerste AEX-fonds met kwartaalcijfers naar buiten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Wall Street daalt na tegenvaller detailhandel

Wall Street opende maandag met verlies. De mineurstemming werd onder meer veroorzaakt door een onverwachte daling van de detailhandelsverkopen in juni. De tweedekwartaalcijfers van de bank Citigroup vielen daarentegen mee.

Kort na de opening noteerde de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 12.735 punten. De S&P 500-index daalde 0,2 procent tot 1354 punten en de Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 2903 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

IMF somberder over wereldeconomie

De verdere escalatie van de Europese schuldencrisis raakt de groei van de internationale economie. Die valt daardoor lager uit dan enkele maanden geleden werd gedacht.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag.

Het IMF verwacht dat de wereldeconomie in 2012 met 3,5 procent groeit en volgend jaar 3,9 procent vooruitgaat.

Die prognoses zijn een fractie somberder dan de ramingen die het fonds in april publiceerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

'Wall Street stevent af op lagere opening'

Wall Street opent maandag naar verwachting met verlies. De futures zakten dieper in het rood nadat duidelijk werd dat de detailhandelsverkopen in juni onverwacht zijn gedaald. De cijfers vanCitigroup lijken daarentegen mee te vallen.

Een uur voor de opening maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend dat de detailhandelsverkopen vorige maand met 0,5 procent daalden ten opzichte van mei. Analisten rekenden in doorsnee op een toename van 0,2 procent. Exclusief de verkoop van auto's daalde de omzet van detailhandelaren met 0,4 procent, waar op een stabilisering werd gerekend.