Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42721 tot 42725
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Extreem pessimisme en het ideale koopmoment

John Templeton legde de basis voor zijn fortuin van meerdere honderden miljoenen dollars in de jaren ’30.

Toen in 1939 de oorlog uitbrak in Europa en beleggers uit pure wanhoop hun aandelen van de hand deden, sloeg hij voor het eerst toe.

Hij kocht 100 aandelen van ieder aandeel dat te koop was voor minder dan $1. In totaal nam hij posities in 104 bedrijven.

Enkele jaren later kreeg hij $40.000 voor zijn aandelen. Eéntje bleek zelfs met 3.900% gestegen te zijn.

Het was Templeton’s eerste grote klapper. Er zouden er nog volgen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Dreun voor onze banken

Dat verlies dreigt echter alleen als de banken geen andere bestemming vinden om dat geld lucratief in de markt uit te lenen. Volgens ABN Amro-econoom Nick Kounis hebben Nederlandse banken een netto depositopositie bij de ECB van €152 miljard. Duitse banken hebben netto €186 miljard op de plank liggen in Frankfurt. Een kwart procentpunt minder rentevergoeding kost de Nederlandse banken op jaarbasis dus €380 miljoen. De Duitse banken lopen dus zo’n €465 miljoen mis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

De Geus: langere periode van lage of geen groei

Nu ook in landen als China schulden stijgen, kunnen deze niet langer een boost geven aan de wereldwijde groei. We moeten vrezen voor een langere periode van matige of geen groei.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

IMF Lagarde: wereldwijd economisch vooruitzicht zorgwekkend

Directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde verkondigt vrijdag dat de wereldwijde economische neergang "zorgwekkender is geworden", waarmee ze de noodzaak voor een gecoordineerde reactie onderstreept.

Tijdens een toespraak in Tokio zei Lagarde: "veel indicatoren van de economische activiteit, waaronder investeringen, de werkgelegenheid en de industriele productie, zijn verslechterd. En niet enkel in Europa of de Verenigde Staten. Ook in belangrijke opkomende markten als Brazilie, China en India."

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Finland kan overwegen euro te verlaten'

Finland zal eerder overwegen uit de eurozone te stappen dan te betalen voor de schulden van andere landen. Dat zei de Finse minister van Financiën Jutta Urpilainen vrijdag in een interview met de Finse zakenkrant Kauppalehti.