Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42721 tot 42725
Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Tsjechische brouwerij lanceert bier met goud

Goud is in deze tijd waardevol en de goudprijzen blijven maar stijgen. Het aanschaffen van een bier met goud kan daarom misschien best lucratief zijn. Al enkele jaren verschijnen er links en rechts op de markt bieren waarin echt goud is verwerkt. Het blijft toch een vreemde combinatie want waarom zou je dit gaan drinken? InĀ een Tsjechische brouwerij in Ostrava brouwt men een pils met goud erin. Een eerste batch van 60 bieren was vrijwel direct uitverkocht. Inmiddels zijn de aantallen opgeschroefd. Bekijk hieronder de video, het goud drijft er letterlijk in!

Bron: BeursDetective.nl
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Wil Fed geen QE vanwege Iran?

De Fed vertikt het al enige tijd om een nieuwe ronde met QE te starten. Terwijl de ECB, de BoE en andere centrale banken wel stimuleringsmaatregelen hebben aangekondigd blijft het bij de Fed doodstil. Wat is er aan de hand? Waarom wil de helikopter geen geld meer uitstrooien? Volg de clues en we kunnen deduceren wat de werkelijke reden achter deze beslissing van de Fed: “Iran”.

[...]

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Btw-verhoging kost Spaans gezin jaarlijks 415 euro

De btw-verhoging, een van de besparingsmaatregelen die de Spaanse regering deze week heeft aangekondigd, zal een gezin jaarlijks 415 euro kosten. Zo berekende de consumentenorganisatie OCU.

De bezuinigingen lossen geen enkel probleem op en zullen ondergang van Spanje betekenen

De centrumrechtse regering van Mariano Rajoy besliste vorige woensdag om de btw te verhogen van 18 naar 21 procent. Het verlaagde btw-tarief stijgt van 8 naar 10 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Irak boos op Turkije over Koerdische olie

De Iraakse overheid heeft Turkije zondag gewaarschuwd te stoppen met de import van ruwe olie vanuit het autonome Koerdische deel van Irak.

Volgens Bagdad zijn die olietransporten illegaal en brengen ze de relatie tussen beide landen in gevaar.

Sinds afgelopen week vervoeren de Koerden in het noorden van Irak per tankwagen ruwe olie naar Turkije in ruil voor verwerkte producten zoals diesel. De Iraakse overheid stelt echter dat Turkije daarmee oliesmokkel faciliteert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 15 juli 2012

Focus op cijferregen Wall Street

De wereldwijde beurzen kijken komende week vooral met spanning naar Wall Street, waar het kwartaalcijferseizoen in alle hevigheid losbarst. Ook zal de president van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, verslag uitbrengen aan het Amerikaanse Congres. Mogelijk wordt daarin gehint op nieuwe steunmaatregelen.

Een groot aantal toonaangevende Amerikaanse bedrijven komt deze week met de resultaten over het tweede kwartaal naar buiten. Het gaat onder meer om marktleiders als softwareconcern Microsoft, chipfabrikant Intel,industriegigant General Electric, frisdrankconcern Coca-Cola en de producent van consumentenproducten Johnson & Johnson.