Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 42721 tot 42725
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

Centrale banken komende week in hoofdrol

De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) zullen in de komende week hun stempel drukken op de beurshandel. Beleggers rekenen er op dat de centrale banken met maatregelen komen om economische groei aan te jagen en, in het geval van de ECB, met ingrepen om de schuldencrisis te bedwingen.

Eerder deze maand reageerden beleggers nog teleurgesteld dat dergelijke stappen uitbleven. De Federal Reserve besloot op 11 juli pas in te zullen grijpen bij een verslechtering van de Amerikaanse economie. De ECB verlaagde een week eerder de rente van 1 naar 0,75 procent, maar kwam niet met verdere stimulans.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

'Redding Spanje onhaalbaar'

Een grootschalig reddingsplan voor Spanje is zowel politiek als economisch onhaalbaar. Dat stelt de Britse denktank Open Europe in een onderzoeksrapport dat dit weekeinde verscheen.

Spanje zou 450 miljard tot 650 miljard euro nodig hebben als het op een soortgelijke manier te hulp geschoten moet worden als Griekenland. Met een dergelijk reddingspakket zou Spanje 3 jaar lang niet op de financiële markten terecht kunnen voor financiering vanwege de onhoudbaar hoge rente die het land nu al betaalt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

September cruciaal in crisisbestrijding

Europese beleidsmakers kunnen zich opmaken voor cruciale bijeenkomsten en beslissingen in september die ertoe moeten leiden dat de crisis onder controle komt. 

Het Duitse Constitutionele Hof doet op 12 september uitspraak over het noodfonds ESM en de nieuwe Europese begrotingsafspraken. In Nederland, waar een flink anti-Europees sentiment heerst, staan verkiezingen op de rol.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

'Grieken akkoord met bezuiningseisen trojka'

De leiders van de drie Griekse regeringspartijen hebben een akkoord bereikt over de meeste bezuinigingen die de geldschieters van het land eisen.  

Nu wordt gekeken of snijden in pensioenen en lonen de resterende 1,5 miljard euro kan opleveren. Dat zei een bron rond de onderhandelingen zondag tegen persbureau Reuters.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

Leugens om euro te redden leiden tot oorlog en Nürnberg 2.0

Gerichtssaal 600 in Nürnberg, waarin na WO-2 hoge Nazi's werden berecht, kan na de volgende oorlog dienstdoen om de eurofiele politici wegens hun permanente leugens en landverraad aan te klagen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande bezworen gisteren de eurozone ten koste van alles in stand te houden (1), ondanks het feit dat de enige overgebleven onafhankelijke kredietbeoordelaar Egan-Jones gisteren openlijk suggereerde dat Duitsland -en daardoor ook Nederland- failliet dreigt te gaan (2) als de schuldenlasten zoals de EU wil op de Duitsers (en Nederlanders) worden afgewenteld. De talloze gebroken beloftes van de politici om de euro te redden ondergraven de solidariteit in Europa en dreigen een nieuwe oorlog te veroorzaken, waarna er volgens de Duitse auteur Udo Ulfkotte een nieuw Nürnberg tribunaal nodig zal zijn om 'onze' voormalige leiders als volksverraders te berechten.

[...]