Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4276 tot 4280
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

Nederlandse centrale bank: koop GEEN goud!

Goud en centrale banken, het is een haat-liefde relatie. Langs de ene kant kunnen ze niet zonder, langs de andere zouden ze het liefst dit “barbaarse reliek” in de vuilbak kieperen. Hun communicatie over het onderwerp wordt gekenmerkt door dezelfde tegenstrijdigheden.

Vandaag was het de beurt aan Aerdt Houben om te blunderen. Hij is divisiedirecteur financiële markten bij de Nederlandse centrale bank. De man deed enkele opmerkelijke uitspraken en vertelde zelfs botweg leugens.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

7 tips om als een God in Frankrijk op pensioen te gaan

Leven als een God in Frankrijk. Het is een mooi gezegde. Het is echter niet gemakkelijk om er te geraken. Onderstaande 7 tips kunnen alvast helpen. Want wij geloven rotsvast in de overtuiging van Warren Buffett: een kleine opoffering vandaag voor een grote beloning morgen.

Het is natuurlijk gemakkelijk om je niet bezig te houden met je pensioen. Het ligt natuurlijk ook 10, 20 of zelfs 30 jaar in de toekomst. Maar op pensioen met €1 miljoen is geen utopie, het is zelfs een must. Als er iets is dat je niet wilt, is het oud zijn en geen geld hebben.

Daarom deze 7 tips voor een pensioen van €1 miljoen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

‘Ik zal je leren hoe je rijk moet worden’, zegt personal finance goeroe Ramit Sethi

Ramit Sethi is een 34-jarige personal finance goeroe en auteur van de bestseller ‘I Will Teach You to Be Rich’. Hij is geobsedeerd in het proces dat nodig is om rijk te worden. Dat resulteerde in een checklist met 5 punten.

Ramit Sethi noemt zijn checklist de “Big Win Checklist”. De lijst bestaat uit de basis die nodig is om je leven te onderhouden. Al de rest is tijd en energie dat je kan spenderen aan leuke ideeën en projecten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

De lange termijn van de Brexit

De Britse economie groeit harder dan verwacht. Maar dat wil niet zeggen dat de gevolgen van de Brexit meevallen. ‘Dat is het verschil tussen de korte en de lange termijn. Het was niet te verwachten dat die economie onmiddellijk in elkaar zou vallen. Dingen gaan gewoon door.’

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

Wereld installeert 500.000 zonnepanelen per dag, China 2 windmolens per uur

Het voorbije jaar heeft hernieuwbare energie een cruciale mijlpaal laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IEA).

Er werd vorig jaar immers voor een recordhoeveelheid van 153 gigawatt duurzame capaciteit aan het wereldwijde energienet toegevoegd. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het jaar voordien, maar bovendien vertegenwoordigden duurzame toepassingen meer dan de helft van de totale groei van het wereldwijde elektriciteitsnet.

De grootste toename werd opgetekend door een toevoeging van 66 gigawatt windturbines en 49 gigawatt zonnepanelen.