EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4276 tot 4280
Geplaatst op: woensdag 21 december 2016

Polen torpedeert historisch herenakkoord tussen Europese Unie en Rusland

De Polen houden niet van de Russen. Dat is geen nieuws. De Poolse overheid haalde de voorbije maanden dan ook alles uit de kast om nauwere economische samenwerking tussen West-Europese investeerders en industriëlen enerzijds en de Russische energiesector anderzijds te torpederen.

In augustus torpedeerde de Poolse kartelwaakhond UOKiK de Nord Stream 2 gaspijpleiding op basis van het Europees mededingingsrecht. Daarop besloot het Nord Stream 2 consortium, bestaande uit o.a. grote Duitse en Oostenrijkse industriële groepen, om het traject van de pijplijn te verleggen, zodat het buiten de Poolse kustwateren loopt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 21 december 2016

Peter Schiff: optreden FOMC groot schijnvertoon

Peter Schiff maakt brandhout van FOMC optreden

Peter Schiff maakt brandhout van FOMC optreden

Opnieuw zou een ferm signaal afgegeven moeten zijn, een signaal dat doet suggereren dat de economie uit het dal geklommen is en weer op eigen benen kan lopen. Een economie uit recessie, weer bloeiende met Trump als frisse wind in de zeilen. De recente renteverhoging zal een teken moeten zijn dat men iets goed doet in Amerika. Of toch niet?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 december 2016

Russische bevolking steeds meer sceptisch tegenover nationale media

In Rusland is inmiddels 48 procent van de bevolking ervan overtuigd dat de nationale mediaverslaggeving onwaarheden vertelt of een vertekende versie van de reële feiten weergeeft.

Daarmee is de argwaan van het Russisch publiek tegenover de pers van het land op korte tijd gevoelig toegenomen. Vorig jaar bleek immers slechts 24 procent van de bevolking kritisch te staan tegenover de journalistiek.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 21 december 2016

Bitcoin breekt door de 800 dollar

Bitcoin presteert dit jaar beter dan welke valuta dan ook. De prijs van een Bitcoin ging gisteren ook nog eens door de 800 dollar heen.

Bitcoin presteert dit jaar beter dan welke valuta dan ook. De prijs van een Bitcoin ging gisteren ook nog eens door de 800 dollar heen.

Marco Krohn, cfo van Genesis Mining – een bedrijf dat Bitcoins mined, ziet de prijs in de toekomst enkel toenemen. Krohn:

“My personal expectation is that bitcoin will at least gain another 100 percent”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 21 december 2016

Ierland zal sneller de EU verlaten dan het Verenigd Koninkrijk

In augustus 2016 besliste de Europese Commissie dat het gunstige fiscale regime van Ierland het Europees verdragsrecht schendt. Concreet betekent dit dat Apple alsnog 13.5 miljard USD aan belastingen moet betalen en dat Ierland zijn fiscale wetgeving moet aanpassen.

Beiden zien dat niet zitten. Ierland is een land met weinig comparatieve voordelen dat weinig andere opties heeft om buitenlands kapitaal (en als het even kan ook investeringen) aan te trekken dan een fiscaal gunstregime.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs