Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42761 tot 42765
Bron: visionair.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Geld wordt overschat

In feite is deze economische crisis vrij gemakkelijk op te lossen, als we geld buiten beschouwing laten, althans: het tot zijn reële betekenis terugbrengen. Wat is geld en vooral: wat is het niet?

In theorie is geld een universeel ruilmiddel. Dat wil zeggen, dat de waarde van alles – in theorie althans – in geld is uit te drukken. Met voldoende geld is alles te kopen. In de praktijk valt dat nogal tegen en werkt geld zelfs contraproductief. Je merkt dat bijvoorbeeld als geld voor sociale doeleinden wordt ingezet door de overheid of liefdadigheidsorganisaties. Vaak zijn de gelukkige ontvangers van de subsidie of de hulp dan slechter af dan zonder. We kunnen dus concluderen: met geld zijn geen immateriële goederen die te maken hebben  met de menselijke vrije wil te kopen. Zo is het met geld niet mogelijk om de liefde van iemand te kopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

'Eurocrisis is in de fase van de krankzinnigheid beland'

Het draconische besparingsprogramma dat de Spaanse premier Mariano Rajoy heeft aangekondigd zal Spanje in de vernieling storten, schrijft Bart Sturtewagen in De Standaard:

‘Dat het begrotingstekort op die manier kan worden ingedijkt, is natuurlijk een illusie. Het tegenovergestelde zal het geval zijn. (...)  Het ziet er dus naar uit dat Madrid uit het ongerijmde wil bewijzen dat deze vorm van hardvochtige orthodoxie tot de afgrond leidt. En blijkbaar zal de beker tot de bodem moeten worden geledigd alvorens de volgende stap, weg van de waanzin, kan worden gezet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Dekkingsgraad pensioenfonds Vleesbranche 78%

De gepensioneerde slachters van pensioenfonds VLEP moeten de komende 2 jaar minimaal 25% snijden in hun pensioen. "De financiële situatie van het pensioenfonds is nog niet zoals die moet zijn", aldus het fonds.

Dekkingsgraad 78%

De dekkingsgraad van het bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevleespensioenfonds is in juni gezakt tot een onthutsende 78,2%. In vergelijking met eind mei (84,1%) is de dekkingsgraad 6 punten gedaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Openingswinst voor Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met lichte winst geopend. Ook de beleggers op Wall Street leken, evenals die in Europa, enigszins opgelucht over het nieuws over de economische groei in China. Ook een meevallend cijfer over de producentenprijzen in de Verenigde Staten deed de stemming goed.

Kort na de opening noteerde de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 12.613 punten. De S&P 500-index stond ook 0,3 procent hoger op 1339 punten en de technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij tot 2877 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger na opluchting over China

Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, nadat het Chinese bruto binnenlands product (bbp) in lijn met de verwachtingen op een groei van 7,6% uitkwam, terwijl voorbeurs bekend werd dat J.P. Morgan Chase & Co op jaarbasis een lagere nettowinst heeft geboekt, vanwege het scherpe handelsverlies.

De S&P 500 futures staan 3,40 punten hoger, terwijl de futures voor de DJIA 35,00 punten winnen en de Nasdaq 100 futures 7,25 punten stijgen.