Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 42761 tot 42765
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

'Hogere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen maandag waarschijnlijk hoger aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers rekenen er op dat de centrale banken met maatregelen komen om economische groei aan te jagen en de schuldencrisis te bedwingen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse premier Mario Monti zijn zondag in een telefonisch onderhoud overeengekomen er alles aan te doen om de euro te redden. Afgelopen vrijdag kwam Merkel na een telefoontje tot hetzelfde resultaat met de Franse president François Hollande.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

De jongeren nemen alles wat ze kunnen krijgen'

Ze dachten dat ze hun oude dag vrij comfortabel konden doorbrengen. Hun huis is afbetaald en van hun maandelijkse pensioen van 1500 euro was genoeg om af en toe een reisje te maken. In plaats daarvan moeten Dolores Fernández Mora (76) en haar man Mariano Blesa Julvé (75) hun werkloze dochter en hun twee zoons onderhouden. Ze leven nu met z’n vijven in hun krappe huis in Zaragoza. Dolores en Mariano hebben de schulden overgenomen van hun dochter. Soms hebben ze nauwelijks geld voor eten. ‘Zolang zij nog geen werk heeft, kan ik geen nieuw gebit nemen’, zegt Dolores tegen The New York Times.

Naarmate de recessie groter wordt, de werkloosheid hoger en rekeningen niet meer betaald kunnen worden, leunen volgens de Times steeds meer Spanjaarden op hun ouders of hun grootouders. Soms halen families hun bejaarde ouders zelfs uit de verzorgingshuizen zodat ze hun pensioen kunnen incasseren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

Merkel belt ook met Monti voor steun euro

Afgelopen vrijdag kwam Merkel na een telefoontje tot hetzelfde resultaat met de Franse president François Hollande.

Merkel en Monti zijn het er ook over eens dat de afspraken van de eurotop in juni zo snel mogelijk moeten worden doorgevoerd. Een regeringswoordvoerder voegde toe dat Monti ingaat op de uitnodiging van Merkel om in de tweede helft van augustus naar Berlijn te komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

Centrale banken komende week in hoofdrol

De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) zullen in de komende week hun stempel drukken op de beurshandel. Beleggers rekenen er op dat de centrale banken met maatregelen komen om economische groei aan te jagen en, in het geval van de ECB, met ingrepen om de schuldencrisis te bedwingen.

Eerder deze maand reageerden beleggers nog teleurgesteld dat dergelijke stappen uitbleven. De Federal Reserve besloot op 11 juli pas in te zullen grijpen bij een verslechtering van de Amerikaanse economie. De ECB verlaagde een week eerder de rente van 1 naar 0,75 procent, maar kwam niet met verdere stimulans.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

'Redding Spanje onhaalbaar'

Een grootschalig reddingsplan voor Spanje is zowel politiek als economisch onhaalbaar. Dat stelt de Britse denktank Open Europe in een onderzoeksrapport dat dit weekeinde verscheen.

Spanje zou 450 miljard tot 650 miljard euro nodig hebben als het op een soortgelijke manier te hulp geschoten moet worden als Griekenland. Met een dergelijk reddingspakket zou Spanje 3 jaar lang niet op de financiële markten terecht kunnen voor financiering vanwege de onhoudbaar hoge rente die het land nu al betaalt.