Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42761 tot 42765
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

MARKET COMMENT: AEX zakt verder weg; realiteit terug in markt

De Amsterdamse AEX-index is gedurende de middag verder weggezakt, waarbij vermogensbeheerder Maurice Mureau van Keijser Capital de oplopende rente op Spaans en Italiaans schuldpapier noemt, nadat eerder op de dag ook al de dalende euro als e e n van de redenen werd genoemd. "De renteverlaging van de ECB is geen oplossing", geeft Mureau daarnaast aan, "en de EU-maatregelen van vorige week stelpen het bloeden, maar de wond is nog niet dicht." Wat Mureau betreft is met name dit besef in de markt aan het toenemen en is daarmee de realiteit teruggekeerd. Omstreeks 16.25 uur noteert de AEX 1,0% lager op 311,74 punten. (EVG)

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

22 jaar na de Val van de Muur is het marxisme terug

Twintig jaar nadat Fukuyama de definitieve overwinning van het liberaal-democratisch systeem verkondigde en 164 jaar na het Communistisch Manifest, is marxisme terug helemaal in. The Guardian verklaart waarom extreem-links opnieuw in opmars is bij jongeren.

In academische kringen is marxisme nooit helemaal verdwenen, maar bij de mainstream was de ideologie na de val van de Sovjet-Unie op sterven na dood. Sinds de financiƫle crisis uitbrak in 2008 schoten de verkoopscijfers van Marx' levenswerk Das Kapital opnieuw de hoogte in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Draghi: renteverlaging door groeivertraging

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zegt donderdag dat het besluit om de rente te verlagen ingegeven is door de economische groeivertraging in de eurozone die de centrale bank al vreesde.

Mede op basis van de cijfers over het tweede kwartaal, stelt Draghi dat de groei nu in de hele eurozone zwak is. "We kunnen zeggen dat de renteverlaging nu gericht is op de hele zone", zegt Draghi, waarmee hij verwijst naar de afvlakkende conjunctuur in landen die het voordien nog goed deden, zoals Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Spaanse en Italiaanse rentes lopen sterk op

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn donderdagmiddag sterk opgelopen. Beleggers reageerden teleurgesteld op het uitblijven van extra steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties steeg tot 6,8 procent, tegen 6,4 procent aan het begin van de dag. De rente op vergelijkbare Italiaanse obligaties klom van 5,8 naar 6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Pensioenkortingen zijn niet van de baan

De Pensioenfederatie is helemaal niet blij met het nieuws dat de pensioenkortingen (grotendeels) van de baan zijn. "Het FD geeft een onjuiste voorstelling van zaken", aldus de pensioenlobby.

Vandaag bericht het FD dat grootschalige pensioenkortingen wellicht van de baan zijn doordat de pensioenfondsen een hogere rekenrente zouden mogen hanteren. Dit is een veel te optimistische en daardoor onjuiste voorstelling van zaken.