Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 42771 tot 42775
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Niet alleen gepensioneerde, maar ook werkenden gaan het voelen

Stevige verlagingen van de pensioenen zijn onvermijdelijk. Gepensioneerden gaan dit direct merken. Ook werkenden blijven niet buiten schot. Ze moeten meer betalen voor minder pensioen. Vijf vragen.

Bij forse verlagingen van 6 tot 7 procent, zoals de metaalfondsen PME en PMT gaan doorvoeren, scheelt het een gemiddelde gepensioneerde al gauw een paar tientjes netto per maand. Een verlaging van het pensioen met dit percentage betekent niet dat de koopkracht met hetzelfde percentage daalt. De AOW, die tot nu toe is mee gestegen met de inflatie, legt een stevig fundament. Hoe hoger het aanvullend pensioen, hoe meer de pensioneerde merkt van de verlaging.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Fondsenmanagers verwachten problemen in Duitsland en Frankrijk

De Europese schuldencrisis is verre van opgelost en zelfs het meest ‘gezonde’ land van de monetaire unie, Duitsland, is niet veilig. The Telegraph wijst op de toenemende vrees van internationale beleggingsmanagers voor de financiële toekomst van de grootste landen van de EU.

De toenemende claims van de Bundesbank – nu 729 miljard euro – op de andere centrale banken van de eurozone onder het Target2 systeem baren velen zorgen. Het is immers onwaarschijnlijk dat - in geval van een euro-implosie - dat geld geheel wordt terugbetaald. 32% van de ondervraagde managers van beleggingsfondsen voorspellen problemen voor Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Economische vooruitzichten VS verslechteren

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn vorige maand verslechterd. Dat meldde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Wall Street opent in de plus

De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag hoger geopend. Ondanks een tegenvallend cijfer over de aanvragen van uitkeringen in de Verenigde Staten bleef de markt optimistisch. De goede stemming wordt nog steeds gevoed door bedrijfsresultaten die beleggers tevreden stemmen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de opening 0,3 procent hoger op 12.942 punten. De S&P 500 klom 0,4 procent tot 1377 punten en de Nasdaq won 0,8 procent tot 2966 punten.

Bron: thuisinspanje.info
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Huizenprijzen Spanje zo goed als op niveau van 2004

Volgens de laatste gegevens van het ministerie van Ontwikkeling zijn de huizenprijzen in Spanje het tweede trimester van dit jaar met 8,3% gezakt. Als dit percentage noch iets verder zal zakken worden de huizenprijzen bereikt die in 2004 ook golden.

De eerste drie maanden van dit jaar daalden de huizenprijzen met 2,5% maar het tweede trimester maar liefst met 8,3%, het hoogste van de afgelopen maanden. Het is niet nieuw dat de prijzen voor huizen dalen aangezien deze de laatste 15 maanden al dalen.