EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
41
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42776 tot 42780
Geplaatst op: maandag 6 augustus 2012

Banken snijden nauwelijks in kosten

Europese banken hebben sinds het begin van de financi√ęle crisis nauwelijks in hun kosten gesneden. ¬†

Europese banken hebben sinds het begin van de financi√ęle crisis nauwelijks in hun kosten gesneden. ¬†

De uitgaven van de banken in vergelijking met hun inkomsten lagen vorig jaar gemiddeld maar een procentpunt onder het pre-crisisniveau van 2007. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van consultancybureau AT Kearney.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 6 augustus 2012

Beurzen zetten klim voort

De Europese beurzen wisten maandag de klim voort te zetten. De belofte van de Europese Centrale Bank (ECB) om actie te ondernemen bleef zorgen voor optimisme. Beleggers waren wel wat voorzichtiger na de sterke koerswinsten van afgelopen vrijdag.

De Europese beurzen wisten maandag de klim voort te zetten. De belofte van de Europese Centrale Bank (ECB) om actie te ondernemen bleef zorgen voor optimisme. Beleggers waren wel wat voorzichtiger na de sterke koerswinsten van afgelopen vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde circa drie kwartier voor het slot 0,3 procent hoger op 331,44 punten. De MidKap-index won 0,7 procent tot 505,10 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,8 en 1,1 procent. In Madrid, waar de beurs te kampen had met technische storingen, steeg de hoofdgraadmeter 4,3 procent. Op Wall Street stonden de beurzen een dik uur na opening 0,6 tot 0,8 procent hoger.

Lees verder op beurs.nl
Geplaatst op: maandag 6 augustus 2012

Cyclische analyse van de AEX-index

Het afgelopen half jaar was een wilde rit voor de grootste beursindex van Nederland. Eerst liep de AEX-index omhoog tot maart. Vervolgens zakten we onder de 300 punten met als bodem begin juni. De afgelopen weken heb ik een cyclusanalyse gemaakt voor de AEX-index op week en dagbasis. Het systeem is gebaseerd op slotkoersen van iedere handelsdag sinds 1992 voor de dagcyclus.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 6 augustus 2012

Marc Faber ziet een beursrally in augustus, maar veel onheil nadien!

Marc Faber werd ge√Įnterviewd door CNBC-TV18, waar hij zijn visie gaf over het verdere verloop van de beurzen. Faber verwacht een volatiel verloop op de markten door het wispelturig gedrag van beleggers als gevolg van de uitspraken en acties van de centrale banken.

Toch ziet Marc Faber op korte termijn een beusrally, mogelijk tot aan de presidentsverkiezingen in de VS, waarna hij een correctie verwacht van 20 procent voor de belangrijkste aandelenmarkten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 6 augustus 2012

VS banencijfers hard gelogen. In juli 195k minder werkenden, maar ineens 163k banen erbij?

And another interesting snippet... Did you know that a smaller percentage of Americans are working today than when the last recession supposedly ended?  But you won't hear about this on the mainstream news.  Instead, the mainstream media obsesses over the highly politicized and highly manipulated "unemployment rate".  The media is buzzing about how "163,000 new jobs" were added in July but the unemployment rate went up to "8.254%".  Sadly, those numbers are quite misleading.  According to the Bureau of Labor Statistics, in June 142,415,000 people had jobs in the United States. In July, that number declined to 142,220,000. That means that 195,000 fewer Americans were working in July than in June. But somehow that works out to "163,000 new jobs" in July. “

... the "employment rate" gives a much clearer picture of what is actually going on in the economy.  The employment to population ratio is a measure of the percentage of working age Americans that actually have jobs.  When it goes up that is good.  When it goes down, that is bad.  In July, the employment to population ratio dropped from 58.6 percent to 58.4 percent.  Overall, the percentage of working age Americans that have jobs has now been under 59 percent for 35 months in a row.

Lees verder op zerohedge.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs