Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 42786 tot 42790
Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Renteworteltje aan hervormingsstok

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt vandaag naar alle waarschijnlijkheid haar basisrente met 25 basispunten. Het wordt vooral uitkijken naar de bereidwilligheid van voorzitter Mario Draghi om meer te doen om de economie en het vertrouwen in de bankensector aan te zwengelen.

Draghi lijkt langzaamaan de machtigste centraal bankier uit de geschiedenis te worden. Op de eurotop vorig week kreeg de ECB het toezicht op de bankensector toegezegd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Vraag naar goud in India dit jaar 29% lager dan 2011

Volgens een rapport van SMC Global is de vraag naar fysiek goud in India over de eerste helft van dit jaar 29% lager uitgevallen dan tijdens diezelfde periode in 2011. De afnemende vraag naar goud ten opzichte van vorig jaar houdt verband met hogere belastingen, importheffingen en een zwakkere roepie. Deze factoren maakten het goud duurder voor beleggers, waardoor ze er minder van kopen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

"Geen QE3, maar een RE1 (Rare Earth Element Easing)" - Jeb Handwerger, aandelenanalist

Aandelen in de zeldzame aardmetalen (REE) zijn de afgelopen periode samen met de meeste junior mijnbouwaandelen sterk gedaald. Aandelenanalist Jeb Handwerger ziet tot 2015 aanbodtekorten voor de zware REE (HREE). Hij gelooft dat de zeldzame aardesector binnenkort uit de downtrend zal breken.

Na een initiële vlaag van opwinding in 2010, toen de wereld het belang van REE en hun schaarste begon te beseffen, is de sector nog dieper weggezakt dan collega’s in de edel- en basismetalen nadat de ramp in Fukushima meer dan de helft van de vraag naar zeldzame aardmetalen buiten China elimineerde.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Banken wereldwijd manipuleren Libor rente

Het kan u waarschijnlijk niet ontgaan zijn: Libor Gate. Het begon allemaal in Engeland. De Britse zakenbank Barclays werd het middelpunt in één van de grootste schandalen van de laatste paar jaren in de bankensector. De zakenbank dient in totaal 290 miljoen pond te betalen vanwege zijn rol in het manipuleren van de LIBOR rentestanden. Toezichthouder FSA beschreef in zijn aanklacht dat de bank sinds 2005 al de regels voor lief heeft genomen. De opgelegde boete van £59,5 miljoen is de grootste ooit opgelegd door de Britse toezichthouder. Het banksysteem blijkt echt verrot, want er zijn veel meer banken wereldwijd betrokken in het LIBOR schandaal. Er wordt op grote schaal rentestanden gemanipuleerd. Binnenkort meer op Biflatie.nl over de manipulatie van de Libor. Hier is namelijk het laatste woord nog niet over geschreven.

[...]

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Glencore slaat koper in (en heeft helft wereldvoorraad al in handen)

Handelaren in koper bereiden zich voor op een herhaling van de ‘squeeze’ van april. Toen nam ‘één partij’ de controle over maar liefst 90% van alle kopercontracten en voorraden van de London Metal Exchange (LME). Vrijwel iedereen in de markt gaat er vanuit dat het om Glencore ging. De handelaren van de Zwitserse handelsonderneming in metalen, mineralen en ruwe olie zouden nu weer aan het inslaan zijn. 

LME is de grootste grondstoffenbeurs ter wereld: 80% van alle contacten worden op deze markt hier verhandeld. Het bedrijf beheert 600 magazijnen voor goud, koper, zilver en andere grondstoffen over de hele wereld. Het komt op de LME vaker voor dat partijen op grote belangen zitten; sommige grote bedrijven hebben veel divisies met op hun beurt weer veel actief handelende klanten. Maar een marktpartij die 90% van de kopercontracten bezit, is een unicum.