Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 42791 tot 42795
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Staking in Noorse oliesector houdt aan

De staking die een deel van de oliesector in Noorwegen al bijna 2 weken stillegt is voorlopig nog niet voorbij. Dat lieten vertegenwoordigers van de vakbonden woensdag weten.

Inzet van de staking is de eis van de vakbonden dat werknemers van oliebedrijven op hun 62e met pensioen kunnen gaan. De werkgevers weigeren hierop in te gaan, omdat zo'n besluit in zou gaan tegen de pensioenhervormingen die in Noorwegen worden doorgevoerd.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

De hofnar van het Europees Parlement

Ik heb eerder al eens een video van Nigel Farage doorgestuurd. Hij is één van de weinige politici die het zegt zoals het is.

Hij waarschuwt al jaren voor de crisis waarin we nu zitten. Je zou zeggen dat deze voorspellingen hem respect opleveren in het Europees Parlement.

Niets is minder waar. Zo zit de politiek natuurlijk niet in mekaar. Hij wordt nog steeds compleet genegeerd en weggelachen.

Onder andere door Herman Van Rompuy die maanden geleden nog kwam vertellen dat het dieptepunt van de crisis achter ons lag.

Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Duitse bunds sluiten hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, in aanloop naar diverse belangrijke gebeurtenissen de komende twee dagen, waaronder het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

Donderdag wordt ook uitgekeken naar een veiling van Spaanse staatsleningen met diverse looptijden. Analisten zien dit als een belangrijke test voor de stemming onder beleggers na de beslissingen op de EU-top vorige week.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Goud $10.000 bij nieuwe goudstandaard

Is $ 10.000 veel voor een goudprijs? Niet als je de goudprijs vandaag berekent op dezelfde manier dat ze werd berekend toen de goudstandaard werd ingevoerd. Vele beleggers zien Ben Bernanke, Mario Draghi en Masaaki Shirakawa als de monetaire superhelden van vandaag. Maar elke liquiditeitsinjectie heeft steeds minder impact. Dat komt omdat de Westerse wereld met een solvabiliteitsprobleem zit, niet met een liquiditeitsprobleem.

De enige manieren om een solvabiliteitsprobleem op te lossen is deflatie van de economie of schulden afbouwen door massale kwijtschelding, met alle gevolgen van dien. Momenteel probeert men alles op te lossen door financiële repressie; rentevoeten lager houden dan de inflatie om de schulden te verlagen. Dit heeft echter vele nadelen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Video: Goudprijs in de toekomst naar $6.000?

Ben Davies, portfolio manager van Hinde Capital, praat in een uitzending van Bloomberg over de toekomst van de goudprijs. Volgens Davies kan de prijs van goud in de komende twee tot drie jaar gaan stijgen naar $6.000,- per troy ounce. Voor het einde van 2012 zal de goudprijs de $2.000,- bereiken, aldus de analist. Vooralsnog schommelt de goudprijs de afgelopen weken tussen de $1.550,- en de $1.625,-.

[...]