Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42791 tot 42795
Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

'Eurozone heeft groeiend leger jeugdwerklozen aan zichzelf te danken'

De werkloosheid in de zeventien landen waar met de euro wordt betaald, dreigt op te lopen van 17,5 miljoen nu naar 22 miljoen mensen over vier jaar. Vooral jongeren missen de boot op de arbeidsmarkt. De eurozone heeft deze ontwikkeling geheel aan zichzelf te wijten, vindt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de VN, want de landen doen te weinig aan gezamenlijke groeistimulering en het scheppen van banen.

Bron: niburu.co
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Rothschilds aan de top van de geldpiramide | Niburu

De controle op de Britse centrale bank kwam op 27 juli 1694 in handen van privébankiers. Zij hadden vanaf dat moment het recht om geld te scheppen uit het niets waar vervolgens rente over werd geheven.

Overheden zijn tot vandaag de dag afhankelijk van privébankiers om aan geld te komen. Over de staatsschuld moeten zij rente betalen. Daar draait de burger voor op.

Met het toekennen van een royal charter voor de stichting van de Bank of England in 1694 stemde Willem III van Oranje met de volgende zaken in:

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Olieprijs sluit hoger vanwege nieuwe sancties tegen Iran

De olieprijs is donderdag hoger gesloten, na nagenoeg de gehele handelsdag lager genoteerd te hebben staan, waarbij nieuws over aanvullende Amerikaanse sancties tegen Iran de rally aanvoerde.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,27 hoger op $86,08.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is donderdag lager gesloten, ondanks beter dan verwachte cijfers over de arbeidsmarkt, die de zorgen over de wereldwijde economische groei enigszins inperkten, voorafgaand aan de voor vrijdag geplande bekendmaking van de Chinese economische groei over het tweede kwartaal.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% lager op 12.573,27. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,5% tot 1.334,76, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,8% afstond tot 2.866,19.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Spanje verlaagt begrotingstekort '13 voor regio's naar 0,7% van het bbp

De Spaanse regering heeft donderdag aangegeven de beoogde begrotingstekorten voor volgend jaar verder aan te scherpen voor de noodlijdende regionale overheden, ondanks de recente beslissing van de Europese Unie (EU) om de doelstellingen voor het nationale begrotingstekort te versoepelen, wat erop duidt dat Madrid voortgang willen blijven maken met de bezuinigingsmaatregelen.

Begrotingsminister Cristobal Montoro verklaart dat Madrid bij het plan blijft om de collectieve doelstelling voor de begrotingstekorten van de zeventien regio's voor dit jaar ongewijzigd te laten op 1,5% van het bruto binnenlandse product (bbp). Het begrotingsdoel voor 2013 zal echter liggen op een tekort van 0,7% van het bbp, van de aanvankelijke ten doel gestelde 1,1% van het bbp.