Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 4281 tot 4285
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Vooruitblik op de week

Na de tegenstrijdige presidentsverkiezingen van 8 november blijven de aandelenmarkten in de VS nieuwe all-time hoogten neerzetten. Donald Trump won de verkiezingen via het stelsel van kiesmannen en zal de volgende President van de VS zijn, tenzij het uitbrengen van de stemmen door de kiesmannen op 19 december nog een verrassing oplevert. Hillary Clinton zal niet de volgende President worden ondanks het nog steeds groeiende aantal stemmen. De Nasdaq futures zijn er nog niet in geslaagd om een nieuwe hoogte neer te zetten. Dit kan indien de indices de komende week lager sluiten nog steeds een geval van onderlinge bearishe divergentie worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Griekse problemen zullen nog decennia-lang aanslepen (minimaal tot 2047)

De Griekse crisis is het laatste jaar sterk op de achtergrond verdwenen door grotere financiële problemen binnen de Eurozone. Nochtans is dit sluimerend gevaar verre van opgelost waarbij ook andere lidstaten zoals Italië in hetzelfde straatje lijken te belanden.

Het lijkt er echter op dat de Griekse crisis terug langzaam op het voortoneel dreigt te komen. Dit echter met de treurige vermelding dat er nog steeds grote problemen aanwezig zijn en het land een decennia lange paria-status dreigt te verkrijgen (of al heeft verkregen).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

Quantitative Easing (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Tegenlicht: Waar blijft die €80 miljard van de ECB?

De ECB koopt maandelijks voor €80 miljard aan staatsobligaties en bedrijfsleningen om de economie te stimuleren. Maar waar blijft al dat geld? En wie profiteert er eigenlijk van? Tegenlicht ging op onderzoek uit en maakte een reportage over het grootste stimuleringsprogramma sinds de invoering van de euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Italiaanse Euro-exit kan tegelijk zegen en vloek zijn

Het laatste referendum dat in Europa gehouden werd had uiteindelijk net iets grotere consequenties dan gedacht, namelijk een effectieve Brexit. Eind deze week komt echter opnieuw een potentieel economische bom de Eurozone binnen gewandeld, namelijk het Italiaanse referendum.

Op 4 december kunnen de Italianen namelijk stemmen omtrent enkele constitutionele veranderingen, voorgesteld door Eerste Minister Matteo Renzi. Onder meer het inkrimpen van de macht van de Italiaanse senaat staat op het programma al ligt de gemiddelde Italiaan hier absoluut niet wakker van.