EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42801 tot 42805 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

DJ Draghi draait op de Beursparty

Mario Draghi heeft gedaan wat er van hem werd verwacht: met zijn “outright monetary transactions” of OMT’s wil hij Spanje en Italië meer lucht geven. Het eerste deel van zijn opdracht is alvast geslaagd, de markten reageerden enthousiast op het voornemen om ongelimiteerd bonds met kortere looptijden in te kopen.

Mario Draghi heeft gedaan wat er van hem werd verwacht: met zijn “outright monetary transactions” of OMT’s wil hij Spanje en Italië meer lucht geven. Het eerste deel van zijn opdracht is alvast geslaagd, de markten reageerden enthousiast op het voornemen om ongelimiteerd bonds met kortere looptijden in te kopen.

De credit default swaps—de kostprijs om de schulden van landen als Spanje en Italië te verzekeren—gingen vanmiddag in duikvlucht. De spread op credit default swaps voor Spanje ging van 451 naar 420, die voor Italië van 397 naar 370, de data zijn afkomstig van Markit.

Het moeilijkste deel van de opdracht moet nog komen, dat bestaat er in om de markten te overtuigen van de efficiëntie van de maatregel. Dat overtuigen kan alleen op wat langere termijn gebeuren. De Europese centrale bank richt zich op het korte gedeelte van de rentecurve, wat het gevaar inhoudt dat de landen uit de periferie zich vooral op korte termijn kunnen herfinancieren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

ECB zorgt voor rally AEX

Beleggers begonnen voorzichtig maar hoopvol aan de één na laatste beursdag van deze week. Met het oog op het rentebesluit van de ECB (Europese Centrale Bank) begonnen de AEX index en de BEL20 licht hoger en na een half uur noteerden deze beurzen op +0,3% en +0,5%. Voorbeurs kwam het nieuws dat het Spaanse ministerie van financiën Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en Caixabank gevraagd heeft om aandeelhouder te worden van de ‘bad bank’. De overheid in Spanje moet dit opzetten als één van de voorwaarden om Europese steun van 100 miljard Euro te kunnen ontvangen.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

IMF verwelkomt opkoopplan ECB

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwelkomt het plan van de Europese Centrale Bank (ECB) om weer staatspapier te gaan opkopen van landen die hulp aanvaarden van de Europese noodfondsen.

Dat heeft IMF-directeur Christine Lagarde donderdag laten weten. Het IMF staat klaar om mee te werken, zei Lagarde.

Het plan zal volgens haar bijdragen aan verbetering van de financiële situatie van de zwakkere eurolanden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder dan verwacht gedaald, blijkt donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 31 augustus af met 7,4 miljoen vaten tot 357,098 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 5,2 miljoen vaten hadden gerekend.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

ECB verlaagt groeiprognoses voor 2012 en 2013

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag de groeivooruitzichten van de eurozone neerwaarts herzien voor zowel dit jaar als 2013. De instelling uit Frankfurt gaat nu uit van een krimp van 0,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2012. In juni werd nog -0,1 procent verwacht. Voor 2013 wordt 0,5 procent groei verwacht tegenover +1 procent in juni.

Lees verder op demorgen.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs