Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 42801 tot 42805
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Spanje duur uit met lange leningen

Spanje heeft hoge rentes moeten bieden om langlopende leningen aan de man te brengen. De interesse voor de staatsobligaties was minder groot dan bij vorige vergelijkbare veilingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Kamp noemt situatie pensioenen zorgelijk

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) noemt donderdag de situatie bij pensioenfondsen zorgelijk.

Maar hij wijst erop dat de stand van de pensioenbuffers eind dit jaar bepalend is en dat hij in september nog met een pakket aan maatregelen komt om het stelsel van sparen voor de oude dag te verbeteren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Voor bouwpensioen wordt het ook spannend

Bij het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw (bpfBouw) wordt het ook oppassen. Het kampt nu ook met onderdekking, terwijl dit grote fonds er eerder nog relatief goed voor stond. Aan het eind van het tweede kwartaal noteerde het fonds een dekkingsgraad van 96,4 procent, terwijl het er in de eerste 3 maanden van dit jaar nog redelijk voor stond met 100,7 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Forse krimp bedrijfsinvesteringen

Nederlandse bedrijven hebben in mei voor de vierde maand op rij fors minder geïnvesteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het totaal aan grote investeringen in mei ruim 8 procent lager uitkwam dan in mei 2011.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

AEX in de plus; Akzo schiet omhoog

De AEX trekt de opgaande lijn van gisteren door. Grootste stijger is AkzoNobel

Een relatief goede start van het kwartaalcijferseizoen zette de Europese beurzen donderdag opnieuw in de plus. Daarmee volgden ze de enthousiaste stemming op Wall Street en in Azië.