Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42821 tot 42825
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Spaanse bank Novagalicia wil 6 miljard steun

MADRID - Novagalicia Bank heeft Brussel gevraagd om 6 miljard euro aan noodsteun om zijn gehavende balans te repareren.

Dat maakte de bank uit de autonome regio Galiciƫ in het noordwesten van Spanje donderdag bekend.

Een woordvoerder van de bank, die vorig jaar genationaliseerd werd, zei dat er 4,2 miljard euro nodig is om verliezen op vastgoedbezittingen te dempen. ''We vragen om 6 miljard euro in verband met een breder herkapitalisatieplan.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, gesterkt door de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, die wederom geen tekenen gaven dat een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen op handen is, terwijl de markten een solide veiling van Italiaans schatkistpapier verwerkten.

Italie veilde donderdagochtend twaalfmaandspapier waarbij het de beoogde EUR7,5 miljard ophaalde. De yield op het schatkistpapier ging daarbij omlaag naar 2,967% tegenover 3,972% tijdens de veiling van hetzelfde papier medio juni.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

IMF: bezuinigingen Spanje zijn 'zwaar'

De bezuinigingen die Spanje moet doorvoeren zijn zwaar maar gepast, vindt Gerry Rice, directeur van externe relaties van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

"De bezuinigingen zouden Spanje moeten helpen bij het gezond maken van de overheidsfinancien", zegt Rice donderdag tegen verslaggevers. Hij noemt de verhoging van de BTW en het snijden in de lonen en de uitkeringen "zware stappen, maar wel stappen in de juiste richting".

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Hoe IJsland zijn banken stalkt

Onlangs bleek de Britse bank Barclays rentetarieven tussen banken te manipuleren terwijl in Spanje Bankia ervan wordt verdacht gesjoemeld te hebben met rekeningen om de beurs op te kunnen. Hoe kunnen foute banken gestraft worden? In IJsland is een speciaal onderzoeksteam opgericht om fraudeurs op te sporen en voor de rechter te slepen. Fragmenten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager

De Amsterdamse beurs is donderdag na een nieuwsluwe dag waarin duidelijke impulsen ontbraken met een klein verlies gesloten. Teleurstelling over het gebrek aan concrete actiebereidheid van de Federal Reserve zorgde voor een zwakke beursdag.

De AEX-index sloot donderdag 0,4% lager op 311,42 punten, de Midkap verloor 0,9% op 505,58 punten en de Smallcap eindigde 0,1% hoger op 383,79 punten.