Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42831 tot 42835
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Duitse bunds hoger: rente lager

Duitse bunds noteren woensdag hoger, nadat de Duitse inkoopmanagersindex voor de diensten harder gedaald bleek te zijn dan verwacht.

De inkoopmanagersindex voor diensten kwam vorige maand uit op een krimp van 49,9, terwijl vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen gingen uit van een daling tot 50,3 van 51,8 in mei.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Begrotingstekort Italië naar 8 procent

Dat maakte het statistiekbureau Istat woensdag bekend. Een jaar eerder was het tekort nog 7 procent van het bbp.

Italië had last van teruglopende belastinginkomsten. Ook de flink gestegen rente op staatsleningen joeg het overheidstekort op.

Investeerders volgen de Italiaanse overheidsfinanciën met argusogen. Het land voert forse bezuinigingen door om te voorkomen dat het een beroep moet doen op Europese noodsteun.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Farage: Doorbraak ? Niemand gelooft jullie !

Het is weer eens tijd voor Nigel Farage, de enige heldere spreker in het Europees Parlement. In zijn laatste speech bespreekt hij de doorbraak van de Europese regeringsleiders.“Breakthrough ? Nobody believes you” betuigt de Britse MEP. Nu het ESM via verschillende wegen wordt aangevallen zet Farage serieus zijn vraagtekens bij het noodfonds. Niet alleen zijn er constitutionele problemen in Duitsland en Ierland, ook de Estse minister van Justitie zegt nu dat het mechanisme niet strookt met de nationale grondwet. Vandaag mengen zich ook Nederland en Finland zich in de strijd.

[...]

Bron: macrotrends.org
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Gemeten in goud heeft de Dow al 80% van de waarde verloren.

The sample graphic on the left shows an "unzoomed" chart and the one on the right shows the chart once it has been zoomed.

All charts and data are provided 'as is' for informational purposes only and are not intended to be used for trading or as investing advice.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Eén toezichthouder Europese banken extreem moeilijk

Een plan van Europese regeringsleiders om éé n supervisor te benoemen die het toezicht houdt op de banken in de regio is een positieve stap, maar valt moeilijk te implementeren, stelt een bestuurslid van de Japanse centrale bank, Bank of Japan (BoJ) woensdag tijdens een conferentie.

"Het is een goede stap vooruit, maar ik denk dat het extreem moeilijk wordt om één enkele toezichthouder op de Europese banken aan te stellen", zegt Hidehiko Sogano die benadrukt dat hij op persoonlijke titel spreekt en dat het geen officieel standpunt van de centrale bank betreft.