Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 42846 tot 42850
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Portugal leent goedkoper dan Spanje

Portugal heeft woensdag leningen voor een jaar aan de man gebracht tegen een lagere rente dan Spanje eerder in de week.

De Portugese overheid trok 1,25 miljard euro aan met obligaties die over een jaar worden afgelost. Daarover wordt gemiddeld 3,5 procent rente betaald. Spanje moest dinsdag 3,9 procent bieden om leningen voor een jaar te slijten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

Duitsland leent voor 2 jaar tegen negatieve rente

De rente op die obligaties ligt lager dan 0 procent, wat betekent dat geldschieters geld toeleggen op de lening.

Het gemiddelde rendement op de lening kwam uit op min 0,06 procent. Bij de vorige vergelijkbare veiling bood Duitsland nog een minieme positieve rente van 0,1 procent. Het is voor het eerst dat de 2-jarige obligaties met een negatieve rente aan de man werden gebracht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

'Woning kwart goedkoper dan voor crisis'

Dit blijkt woensdag uit cijfers van het Kadaster en CBS, geanalyseerd door Woningmarktcijfers.nl.

In het onderzoek zijn de koopcijfers van de eerste vijf maanden van 2012 vergeleken met die van 2008, toen de crisis nog moest losbarsten.

In 2008 betaalden kopers gemiddeld 255.000 euro voor hun koopwoning. In de eerste vijf maanden van 2012 is de gemiddelde koopsom gedaald met 233.000 euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

De Geus: hoge voedselprijzen leiden tot stagflatie

De prijzen van voedsel stijgen flink, mede door incidentele factoren die eigenlijk structureel zijn. Op termijn kan dat leiden tot stagflatie.

Dat zegt RTL Z beurscommentator Hans de Geus. ‘’De landbouwprijzen zijn gestegen tot boven het niveau van 2008. Toen leidden die hoge prijzen onder meer tot de Arabische lente. In minder ontwikkelde landen geeft de bevolking immers een relatief groot deel van het inkomen uit aan voeding. Als die prijzen fors stijgen, dan hakt dat erin en dat kan tot onvrede onder de bevolking leiden.’’ ‘’De vraag naar landbouwproducten stijgt mede omdat er steeds meer wordt gebruikt voor diervoeding. Mensen in opkomende landen, die rijker worden, willen namelijk meer vlees eten. Het produceren van vlees kost veel landbouwgrond, veel meer dan de productie van plantaardige producten. Dat leidt tot een structureel vraagoverschot naar landbouwproducten.’’

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 18 juli 2012

'Spaanse redding gaat nog jaren duren'

Politici zouden een eerlijk verhaal moeten vertellen, vindt Hans de Geus. De problemen in Spanje stapelen zich op, de redding voor de bankensector daar zal nog vele jaren duren.

Vandaag kwamen twee cijfers uit Spanje die nauw met elkaar verbonden zijn. Cijfers over de Spaanse huizenmarkt bijvoorbeeld. De prijzen van het vastgoed daalde van alle Europese landen het hardst in Spanje: 8,3 procent op jaarbasis. Ook het aantal slechte leningen bij banken nam schrikbarend hard toe. Het aandeel van slechte leningen in het totaal uitstaande krediet steeg van 8,7 procent in april tot 8,9 procent in mei. Volgens de centrale bank is dat het hoogste percentage sinds april 1994.