Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 42846 tot 42850
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Glencore slaat koper in (en heeft helft wereldvoorraad al in handen)

Handelaren in koper bereiden zich voor op een herhaling van de ‘squeeze’ van april. Toen nam ‘één partij’ de controle over maar liefst 90% van alle kopercontracten en voorraden van de London Metal Exchange (LME). Vrijwel iedereen in de markt gaat er vanuit dat het om Glencore ging. De handelaren van de Zwitserse handelsonderneming in metalen, mineralen en ruwe olie zouden nu weer aan het inslaan zijn. 

LME is de grootste grondstoffenbeurs ter wereld: 80% van alle contacten worden op deze markt hier verhandeld. Het bedrijf beheert 600 magazijnen voor goud, koper, zilver en andere grondstoffen over de hele wereld. Het komt op de LME vaker voor dat partijen op grote belangen zitten; sommige grote bedrijven hebben veel divisies met op hun beurt weer veel actief handelende klanten. Maar een marktpartij die 90% van de kopercontracten bezit, is een unicum.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Staking in Noorse oliesector houdt aan

De staking die een deel van de oliesector in Noorwegen al bijna 2 weken stillegt is voorlopig nog niet voorbij. Dat lieten vertegenwoordigers van de vakbonden woensdag weten.

Inzet van de staking is de eis van de vakbonden dat werknemers van oliebedrijven op hun 62e met pensioen kunnen gaan. De werkgevers weigeren hierop in te gaan, omdat zo'n besluit in zou gaan tegen de pensioenhervormingen die in Noorwegen worden doorgevoerd.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

De hofnar van het Europees Parlement

Ik heb eerder al eens een video van Nigel Farage doorgestuurd. Hij is één van de weinige politici die het zegt zoals het is.

Hij waarschuwt al jaren voor de crisis waarin we nu zitten. Je zou zeggen dat deze voorspellingen hem respect opleveren in het Europees Parlement.

Niets is minder waar. Zo zit de politiek natuurlijk niet in mekaar. Hij wordt nog steeds compleet genegeerd en weggelachen.

Onder andere door Herman Van Rompuy die maanden geleden nog kwam vertellen dat het dieptepunt van de crisis achter ons lag.

Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Duitse bunds sluiten hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, in aanloop naar diverse belangrijke gebeurtenissen de komende twee dagen, waaronder het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

Donderdag wordt ook uitgekeken naar een veiling van Spaanse staatsleningen met diverse looptijden. Analisten zien dit als een belangrijke test voor de stemming onder beleggers na de beslissingen op de EU-top vorige week.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Goud $10.000 bij nieuwe goudstandaard

Is $ 10.000 veel voor een goudprijs? Niet als je de goudprijs vandaag berekent op dezelfde manier dat ze werd berekend toen de goudstandaard werd ingevoerd. Vele beleggers zien Ben Bernanke, Mario Draghi en Masaaki Shirakawa als de monetaire superhelden van vandaag. Maar elke liquiditeitsinjectie heeft steeds minder impact. Dat komt omdat de Westerse wereld met een solvabiliteitsprobleem zit, niet met een liquiditeitsprobleem.

De enige manieren om een solvabiliteitsprobleem op te lossen is deflatie van de economie of schulden afbouwen door massale kwijtschelding, met alle gevolgen van dien. Momenteel probeert men alles op te lossen door financiële repressie; rentevoeten lager houden dan de inflatie om de schulden te verlagen. Dit heeft echter vele nadelen.