Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42856 tot 42860
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Griekse economie krimpt harder dan gedacht

De Griekse economie staat er nog slechter voor dan eerder al werd gedacht. Dat bleek dinsdag uit uitspraken van de nieuwe Griekse onderminister van Financiƫn, Christos Staikouras.

Volgens de pas aangetreden bewindsman krimpt de Griekse economie dit jaar waarschijnlijk met 6,7 procent. De Griekse centrale bank voorspelde in april een krimp van ongeveer 5 procent. De achteruitgang loopt volgens Griekse onderzoekers op van 6,5 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal tot ruim 9 procent in het derde kwartaal van dit jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

IMF roept VS op tot voorzichtigheid

Amerikaanse politici moeten voorzichtig omspringen met de bestrijding van de staatsschuld. Rigoureuze bezuinigingen kunnen het herstel van de Amerikaanse economie de nek omdraaien, zo waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

IMF roept VS op tot voorzichtigheid

Amerikaanse politici moeten voorzichtig omspringen met de bestrijding van de staatsschuld.

Rigoureuze bezuinigingen kunnen het herstel van de Amerikaanse economie de nek omdraaien, zo waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag.

De VS staan op de rand van een ''fiscaal ravijn'', stelde het IMF. Als Amerikaanse politici voor het einde van het jaar geen overeenstemming bereiken over de manier waarop de schuldenlast van het land moet worden aangepakt, treden er automatisch bezuinigingen en belastingverhogingen ter waarde van 4000 miljard dollar in werking.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Chinese import van nikkel (+42%) en aluminium (+74%) sterk gestegen in eerste 4 maanden van 2012

We horen dagelijks in het nieuws over het gevaar van een harde landing in China. Hoewel China beducht is voor tanende afzetmarkten voor haar exportproducten, heeft het nog altijd enorme valutareserves om te besteden, en een lange termijnplanning die zich richt op een hogere welvaart voor haar 1,3 miljard inwoners. Hiervoor is langdurige beschikking over grondstoffen nodig, en in deze fase van China’s ontwikkeling is de focus nog steeds op de basismetalen. Na een periode van consolidatie lijkt de vraag nu weer aan te trekken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Wall Street komt niet in beweging

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag zonder grote uitslagen aan de handel begonnen. Het wordt naar verwachting een matte handelsdag met het oog op de vrije dag van woensdag. Het is dan in de Verenigde Staten Onafhankelijkheidsdag. Vroeg in de handel worden cijfers bekendgemaakt over de orderontvangst van fabrieken in mei.