Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42861 tot 42865
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent vrijwel vlak

Wall Street opent dinsdag de ingekorte handelsdag vrijwel vlak, waarbij beleggers in afwachting zijn van data over de fabrieksorders in de maand mei die later op de dag verschijnen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren omstreeks 15.00 uur 3,00 punten lager, de S&P 500 futures stijgen 0,75 punten en de Nasdaq Composite 100 futures winnen 5,00 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Merkel: respecteer oppositie Finland tegen ESM

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zegt dinsdag dat het standpunt van Finland tegen het gebruik van eurozone-noodfondsen om staatspapier op te kopen "gerespecteerd moet worden".

Tijdens een persconferentie zegt Merkel dat ze nog niet de kans heeft gehad om te overleggen met de Finse regering over de beslissingen die vorige week tijdens de eurotop zijn genomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Rente op staatsschuld loopt op na versoepeling DNB-curve

De koersen van langlopende Nederlandse en Duitse staatsobligaties vertonen dag een dip, de historisch lage rente loopt weer wat op.

De vraag naar lange staatsobligaties loopt terug nu verzekeraars door een versoepeling van Nederlandse regelgeving minder in zulk langlopende staatsleningen hoeven te beleggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

MKB: timing soepeler ontslagrecht slecht

Het is goed dat er iets verandert aan het ontslagrecht, maar de maatregelen komen op een ongelukkig moment. ,,De timing is slecht’’, zegt voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland, de werkgeversorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf, in een gesprek met het ANP. ,,In een tijd van oplopende werkloosheid levert dit niet het gewenste effect op.’’

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

'Landen kunnen beslissingen over ESM niet blokkeren'

Lidstaten kunnen beslissingen over het noodfonds ESM niet blokkeren. Dit heeft EU-president Herman van Rompuy dinsdag gezegd in een toespraak richting het Europees Parlement.

Daarmee ging Van Rompuy in op berichten dat onder andere Nederland mogelijk tegen gaat stemmen tegen de directe steun aan banken.

Op de eurotop van vorige week spraken Europese leiders af dat het permanente noodfonds noodlijdende banken van steun kan voorzien zodra de Europese Centrale Bank verantwoordelijk wordt voor toezicht op de bankensector.