Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 42871 tot 42875
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Herverdeling kan de wereld niet redden

In zijn recentste boek 'The Price of Inequality' pleit de bekende Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz voor hogere belastingen voor de rijken en een 'eerlijkere' herverdeling van de welvaart. Volgens Samuel Brittan van de Financial Times geeft Stiglitz zo blijk van een verkeerde instelling die, indien ze tot haar logische einde wordt doorgedreven, tot een hel op aarde leidt.

The Price of Inequality is een 448 pagina's tellend boek waarin Stiglitz het argument maakt voor meer gelijkheid. De onderliggende gedachte van zijn beleidsadvies is de idee dat de ‘1%’ de rest van de bevolking via de markt en de overheid exploiteert.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Belgische overheidsschuld opnieuw hoger dan 100 procent

De schuld van alle overheden groeide in het eerste kwartaal met 15,6 miljard euro tot 377,3 miljard. Het bruto binnenlands product (bbp) op jaarbasis steeg slechts met 2,3 miljard tot 370,6 miljard. Daardoor klom de schuldgraad tot 101,8 procent van het bbp, tegenover 98,2 procent eind vorig jaar.

De toename van de schuld is niet alleen te wijten aan het tekort op de begroting. Ook de leningen van België aan zwakke eurolanden spelen een rol.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Centrale bank Spanje faalde als toezichthouder op banken

De Spaanse centrale bank is tekort geschoten als toezichthouder op de bankensector door niet sneller te reageren op de stijgende schuldniveaus van het land en de snel verslechterende balansen van Spaanse banken, zegt de nieuw aangetreden gouverneur van de bank Luis Maria Linde dinsdag tijdens een hoorzitting van het Spaanse parlementscomite.

"We kunnen het verlies aan vertrouwen in ons bankensysteem niet alleen wijten aan de economische vertraging wereldwijd, de problemen in de eurozone of de recessie waarin Spanje zit", aldus Linde. "Met wat we nu weten, moeten we erkennen dat de centrale bank niet succesvol is geweest in wat we het macroprudentieel toezicht noemen".

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

'Duizenden banen op tocht bij RWE'

De Duitse energiemaatschappij RWE, moederbedrijf van het Nederlandse Essent, wil de komende jaren nog eens 2000 banen in Europa schrappen.

Het gaat vooral om administratief personeel. De ontslaggolf komt bovenop het eerder aangekondigde verdwijnen van 8000 arbeidsplaatsen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Eurogroep besluit op 20 juli over Spanje

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zullen vrijdag 20 juli hun reddingsplan voor de noodlijdende Spaanse banken bekrachtigen. De vergadering van de zogenoemde eurogroep zal een teleconferentie zijn.