Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 42871 tot 42875
Bron: earth-matters.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Meer listige leugens rond het ESM

In een artikel in het FD van 3 juli 2012 wordt gesteld, dat het ESM een banklicentie zou moeten aanvragen om meer slagkracht te krijgen. Deze mening getuigt van een groot gebrek aan kennis van zaken, want het ESM hoeft geen banklicentie te hebben om als bank te kunnen opereren. De gedachte die hier achter zit heeft echter wel degelijk betekenis, zoals blijkt uit mijn analyse.

In het artikel wordt gesproken over de beperkte slagkracht van het EFSF/ESM.  Men gaat uit van de huidige –voorlopige- afspraak over het gestorte kapitaal van het ESM, dat 80 miljard bedraagt en in 5 jaar zal worden opgebouwd. In deze context heeft de combinatie ESM/EFSF  een kredietverleningscapaciteit van minimaal  500 miljard, zoals blijkt uit het ESM verdrag:

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Ophef in Duitsland: activisten vergelijken ESM met nazi-wet

Ophef in Duitsland na een actie van de anti-globalisten van Atac uit Aachen. Zij stuurden volksvertegenwoordigers voor de stemming over het fiscale pact en het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) in de Bondsdag een briefkaart waarin zij werden vergeleken met de parlementariërs die voor de invoering van de ‘Ermächtigungsgesetz’ (Machtingingswet ) van de nazi’s stemden. Zelfs de grootste tegenstanders vinden de campagne te ver gaan. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Bunds sluiten lager

Europese staatsobligaties zijn dinsdag lager gesloten, in een sessie met lage volumes. Beleggers verkozen risicovolle beleggingen zoals aandelen, die dan ook hoger sloten.

De handelsvolumes waren dinsdag, net als maandag, aan de lage kant aangezien woensdag de financiele markten in Amerika dicht zijn vanwege een feestdag en beleggers tegelijkertijd voorzichtig zijn in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank dat donderdag verschijnt. De verwachting is dat de belangrijkste rentetarieven worden verlaagd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Waarom wordt op een Europese top nooit het ontslag van een Europees leider gevraagd?

'Jaime Caruana, een van de Spaanse verantwoordelijken voor het Bankia-debacle, is nu de topman van de BIS (Bank for International Settlements) in Basel. Een andere Spaanse bankier die de Bankia-fusie verdedigde heeft ondertussen een topfunctie bij het IMF. Ook de Franse voorzitter van dat IMF, de Française Christine Lagarde, sloeg in haar vorige functie in Frankrijk een gat van 40 miljard euro, blijkt nu. Maar niemand die die mensen ter verantwoording roept.' Dat zegt Knack-hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert in een gesprek met Z-Expert, een uitzending van Kanaal Z.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

'Euro met 20% of meer devalueren kan Monetaire Unie redden'

Alleen een drastische devaluatie van de euro kan Europa nog door de schuldencrisis loodsen.Dat schrijft hefboomfondsmanager Bruce Krasting op zijn weblog. Krasting is van mening dat de maatregelen die tijdens de voorbije eurotop werden genomen geen lang leven beschoren zijn. Een devaluatie daarentegen zou zowel voor de crisislanden als voor Duitsland voordelig kunnen uitpakken: