Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 42876 tot 42880
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Het schaakspel van duistere schimmen

De berichten buitelen over en door elkaar. Griekenland, Spanje, Duitsland. Draghi die roept dat de Euro onverwondbaar is en een eeuwig leven heeft. Eurobonzen die ons met de meeste nadruk laten weten dat het nú tijd is voor één groot Europa. De beulen staan klaar met hun masker op om de Grieken de laatste zet te geven. Ze mogen zelf kiezen voor ophanging, onthoofding of verbanning naar de woestijn.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

5000 Chinezen slachtoffer goud fraude

Eerder lieten we u al een video zien van James Turk. De oprichter van GoldMoney denkt dat er grootschalige manipulatie gaande is in de edelmetalenmarkt. Hij kan wel eens gelijk hebben. Uit het volgende bericht, dat we zijn tegen gekomen op de website van Forbes, blijkt namelijk dat 5000 Chinese investeerders de dupe zijn geworden van een goud schandaal. De totale schade is 59,6 miljard dollar.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Financiële markten geven Spanje op - Paniek in Brussel

Spaanse regio's vallen als dominosteentjes om - Land moet € 547 miljard opnieuw zien te financieren - EU Commissie president Barroso op mission impossible naar Athene;

Het zoveelste kostbare socialistische project in Spanje dat mislukte: De bij Ciudad Real voor € 1,1 miljard gebouwde internationale luchthaven met HSL station moest al na 3 jaar weer worden gesloten omdat er vrijwel geen enkel vliegtuig kwam.

Spanje bevindt zich in een onstuitbare vrije val. Alle signalen wijzen erop dat de financiële markten het land hebben opgegeven. De prijs van zowel 5 jarige als de cruciale 10 jarige staatsobligaties is compleet ingestort en de CDS (kredietuitvalverzekeringen)-Cash basis is gezakt tot een record dieptepunt, wat betekent dat Spanje nu zelfs het vertrouwen heeft verloren van de weinige overgebleven investeerders die Spaanse staatsobligaties opkochten (1). Aangezien het land tot 2015 maar liefst € 547 miljard nodig heeft kan de conclusie niet anders zijn dat het hele land binnenkort een totale bailout nodig zal hebben om overeind te blijven.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Valse Sirenen

Een 'repost' van een jaar geleden (1 juli 2011): "Valse Sirenen". Een column over het dilemma van Europa en "de T-splitsing bij Spanje". Een jaar later èn we zijn in Spanje. Europa staat voor het fiat dilemma: tweaken we Europa fiscaal of openen we alle deuren naar geherwaardeerd goud? Hoe verdampt Europa het fiat dilemma? Zal Europa Oost-Indisch doof haar eigen koers blijven varen en voor beide kiezen? De valse Sirenen zingen mooi, doen zij niet?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

James Turk verwacht goudprijs van $8.000,-

Volgens James Turk staat het buiten kijf. De goudprijs wordt al jaren gemanipuleerd. Volgens Turk zou goud momenteel eigenlijk twee keer zoveel waard moeten zijn. Voor de langere termijn verwacht James Turk dat de goudprijs zal oplopen naar $8.000,- per troy ounce. Er gaat volgens Turk een moment komen dat mensen papieren goudcertificaten niet meer vertrouwen en enkel nog maar fysieke edelmetalen zullen gaan kopen. Op dat moment zal de prijs exploderen, aldus de goud- en zilveranalist.

[...]