Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 42876 tot 42880
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

'Banco de Valencia wordt mogelijk 'bad bank' van Spanje'

Banco de Valencia (BVA.MC) wordt mogelijk de 'bad bank' waarin slechte vastgoedleningen van Spaanse banken ondergebracht worden, meldt de Spaanse krant El Mundo woensdag op zijn website. Het opzetten van een dergelijke vermogensbeheerder is een van de voorwaarden voor de Europese noodsteun die Spanje krijgt voor zijn banksector.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spaanse econoom maakt Krugmans theorie met de grond gelijk

Paul Krugman is ongetwijfeld één van ’s werelds bekendste en meest invloedrijke economen. Globale media nemen gewoonlijk aan dat zijn keynesiaans wereldbeeld ontegensprekelijk is. Op een conferentie in Spanje werd hij echter geconfronteerd met een alternatieve visie die geleidelijk aan invloed begint te winnen: de ‘Oostenrijkse’ visie van Professor Pedro Schwartz.

Pedro Schwartz is professor emeritus van de Universiteit San Pablo in Madrid, en vertegenwoordigt, samen met onder andere Jesus Huerta de Soto, Philipp Bagus en Guido Hülsmann, een nieuwe wind in de Europese economische wetenschap. De korte speech van de professor begint in het filmpje rond de 35ste minuut. Zijn vernietigende kritiek op Krugman wordt hier kort samengevat.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Zwarte donderdag en de Grote Depressie...!

Op 24 oktober 1929 oftewel ‘zwarte donderdag’ stortte Wall Street in. Deze dag had rampzalige gevolgen voor de economie van Amerika in de volgende paar jaren. Hoe kwam het dat Wall Street zomaar kon instorten?

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spaanse spaarders de klos

De redding van de Spaanse banken mag dan een feit zijn, maar nu is er een nieuws hoofdpijndossier aan de Costa. Banken hebben namelijk het geld van spaarders gestoken in allerlei financiële producten.Vaak zonder dat de klanten het zelf wisten.

De spaartegoeden werden onder meer gestoken in speciale obligaties en aandelen van de banken. Daarmee probeerden de banken tot op het laatste moment zelf het hoofd boven water te houden. Maar nu de banken staatssteun krijgen, mag dat niet meer. Eerst moeten banken en aandeelhouders hun verliezen nemen, pas dan komt Europa met geld over de brug.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Beurs Japan omlaag

De effectenbeurs in Japan ging woensdag in navolging van de Amerikaanse beurzen omlaag. Winstwaarschuwingen bij Amerikaanse bedrijven vergrootten de zorgen over een verzwakkende wereldeconomie.

De Nikkei sloot 0,1 procent (6,73 punten) lager op 8851,00 punten. Ook elders in het Verre Oosten noteerden de beurzen verliezen. De Kospi-index in Seoul sloot 0,2 procent lager. De Australische All Ordinaries verloor 0,1 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een verlies van 0,3 procent.