Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 42881 tot 42885
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Laagste rente ooit op lange Duitse lening

Duitsland haalde woensdag 2,32 miljard euro uit de markt met de heropening van een 30-jarige obligatielening en betaalde daarop een gemiddelde rente van 2,17 procent. Dat is de laagste rente ooit op zo'n langlopende lening.

Bij de eerste veiling van de lening in april betaalde Duitsland nog een rente van 2,41 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Beurzen boeken voorzichtige winsten

De Europese beurzen wisten woensdag voorzichtige winsten te boeken. Meevallende kwartaalresultaten van toonaangevende Europese bedrijven wogen enigszins op tegen de teleurstellende cijfers van iPhone-maker Apple. In Amsterdam vielen de resultaten van Wolters Kluwer in goede aarde.

,,Na de verliesbeurten in de afgelopen dagen krabbelen we weer wat op. De rentes van Spanje en Italië blijven echter onverminderd hoog, waardoor het herstel mogelijk van korte duur zal zijn. In Amsterdam kwam Wolters Kluwer met prima cijfers en ook de resultaten van ArcelorMittal vallen niet tegen'', aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

QE3 onvermijdbaar! Goud zal ontploffen!

De Amerikaanse indexen staan een procent of vijf beneden de topkoersen en daar zijn de geruchten voor QE3 alweer!

Het was The Wall Street Journal, meestal goed geïnformeerd als het over de FED gaat, die het bericht de wereld instuurde.

Een verrassing, zou ik het niet noemen. Bernanke heeft gewoon geen andere optie. Als hij het systeem niet smeert met een constante stroom aan liquiditeiten, valt alles simpelweg in mekaar.

Het is overigens niet de enige reden waarom QE3 onvermijdelijk is.

Een andere is dat de Amerikaanse overheid dit jaar een tekort van $1.300 miljard moet zien te financieren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Duitse bunds lager na zwak Duits ondernemersvertrouwen

Duitse bunds zijn na een zwak cijfer voor het Duitse ondernemersvertrouwen woensdagochtend verder weggezakt.

Uit de zogenaamde Ifo-index voor de maand juli blijkt woensdag dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie harder is gedaald dan verwacht. De index kwam uit op 103,3, tegen een verwachting van 104,5. Een maand eerder daalde de index al tot 105,3 van 106,9.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Spaanse rente blijft hoog

De rente op Spaanse 10-jarige staatsleningen is woensdag onverminderd hoog gebleven. De rente noteerde in de ochtend 7,65 procent.

Maandag bereikte de Spaanse rente al een nieuw recordniveau van 7,55 procent door toenemende zorgen over de financiële stabiliteit van het land. Economen beschouwen een dergelijk hoge rente als onhoudbaar.