Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42886 tot 42890
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Saoedische olieproductie op 10 mln vaten per dag

Olie-exporteur Saoedi-Arabie produceert momenteel circa 10 miljoen vaten olie per dag, in vergelijking tot de 10,1 miljoen vaten per dag een maand eerder, meldt een persoon die op de hoogte is van de situatie woensdag, wat erop duidt dat de grootste olie-exporteur van de wereld de productie nauwelijks verlaagt, zoals vereist werd door sommige leden van de Organisatie voor olie-exporterende landen (Opec).

Het land, dat zijn productie in mei zag afnemen naar 9,8 miljoen vaten per dag, verhoogde zijn productie in juni vanwege een hogere vraag in eigen land en van klanten, meldt de bron op basis van anonimiteit aan Dow Jones Newswires.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

IMF: arme landen kwetsbaar voor risico's eurozonecrisis

Landen met lage inkomens zijn in toenemende mate kwetsbaar voor de grimmige risico's waaraan de wereldwijde economie wordt blootgesteld wanneer de eurozonecrisis implodeert. Dit kan 23 miljoen meer mensen in de armoede doen belanden, waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een onderzoeksrapport.

Het rapport dat kijkt naar hoe deze landen omgaan met de impact van potentiele opschuddingen van de mondiale economie, komt voorafgaand aan een waarschijnlijke verlaging van de groeiverwachting voor de wereldeconomie die het fonds maandag publiceert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Opec: Iraanse olieproductie op laagste niveau in meer dan 20 jaar

De Iraanse olieproductie is in juni naar het laagste niveau in meer dan twintig jaar gedaald, nu de aangescherpte Amerikaanse en Europese sancties wegen op de exportmarkt van de Islamitische republiek. Dat blijkt woensdag uit het maandelijks rapport van de Organisatie voor olie-exporterende landen (Opec).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Weinig beweging op Europese beurzen

De beurzen in Europa kwamen woensdagmiddag nauwelijks in beweging. Beleggers vrezen nieuwe tegenvallers nu veel bedrijven op het punt staan hun tweedekwartaalcijfers te presenteren. Bij gebrek aan duidelijke richting, vluchtten beleggers vooral in defensieve telecom- en nutsbedrijven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening van de Amerikaanse beurzen vlak op 312,43 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen zakte 0,1 procent tot 510,92 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,6 procent. Op Wall Street noteerde de Dow-Jonesindex kort na opening 0,1 procent in de min.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Wall Street opent lager

De effectenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager geopend. Daarmee werd een reeks van 4 negatieve handelsdagen voorgezet.

Beleggers zijn in afwachting van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve. Ze hopen hierdoor inzicht te krijgen in de redenen achter de beslissing van vorige maand om het huidige beleid, gericht op het drukken van de rente op langlopende leningen, voort te zetten.