Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 42886 tot 42890
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Miljardenverlies op Duitse rommelhypotheken

Het Duitse FMS Wertmanagement, waarin besmette eigendommen van probleembanken werden ondergebracht, heeft over 2011 een nettoverlies geleden van 9,97 miljard euro. Dat maakte de zogeheten bad bank dinsdag bekend.

FMS bestiert onder meer de eigendommen van de omgevallen hypotheekverstrekker Hypo Real Estate. FMS werd overigens gecompenseerd door het Duitse noodfonds Soffin, dat 9 miljard euro overboekte.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Staat betaalt 1,25% rente voor 6 jaar

De Nederlandse staat heeft 6 miljard euro opgehaald met de veiling van een nieuwe 6-jarige lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend. De staat mikte op een minimale opbrengst van 4 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Spanje: directe bankensteun onderdeel voorwaarden noodhulp

Onder de definitieve voorwaarden op grond waarvan Spanje financiële steun zal ontvangen om zijn bankensector te herkapitaliseren, zullen noodlijdende banken in de toekomst direct leningen kunnen ontvangen uit het permanente noodfonds van de eurozone; het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), meldt de Spaanse minister van financien Luis de Guindos dinsdag.

Indien de banken in de toekomst direct leningen ontvangen uit het ESM, zou dit betekenen dat de bankenschuld en de overheidsschuld van Spanje losgekoppeld worden en de bankensteun dus geen negatief effect heeft op de staatsschuld. Echter, het direct herkapitaliseren van banken staat of valt met een plan of er een toezichthouder komt op de Europese banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Duitse bunds lager de middag in

Duitse bunds gaan dinsdag lager de middaghandel in waarbij beleggers een verdere monetaire verruiming van de Europese Centrale Bank (ECB) anticiperen.

Maandag sloot het Duitse staatspapier nog hoger vanwege teleurstellende Amerikaanse macro-economische data, maar een dag later ligt de focus vooral op het rentebesluit van de ECB, dat donderdag bekendgemaakt wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

'Griekenland komt met verontrustende cijfers'

Griekenland presenteert deze week 'verontrustende' cijfers over de recessie en de werkloosheid in het land aan de internationale kredietverleners.

 Dat zei een woordvoerder van de nieuwe Griekse regering dinsdag. De cijfers moeten de trojka - de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en Europese Centrale Bank - ervan overtuigen dat de overeengekomen bezuinigingen contraproductief werken.