Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42896 tot 42900
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Opec: vraag naar olie omlaag in 2013

De wereldwijde vraag naar olie zal in 2013 afnemen ten opzichte van dit jaar en vertoont daarmee overeenstemming met de vertraging van de mondiale economie, zegt de Organisatie voor olie-exporterende landen (Opec) woensdag in zijn maandelijkse olierapport.

De vraag naar olie zal in 2013 afnemen met 0,3 miljoen vaten per dag tot 29,6 miljoen vaten per dag. Dit ligt onder het huidige productieplafond van 30 miljoen vaten per dag, hetgeen suggereert dat de oliebevoorrading wereldwijd goed is ondanks de sancties op Iran die de levering beinvloeden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

'Weerbaarheid Europese banken toegenomen'

De overgrote meerderheid van de Europese banken heeft haar kapitaalratio in de afgelopen maanden op de vereiste 9 procent gebracht.

Daarmee is de weerbaarheid van de sector toegenomen. Dat maakte de Europese toezichthouder op de financiële branche EBA woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Staat wil maandag 2 à 4 miljard ophalen

De Nederlandse staat wil maandag 2 tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee korte leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag bekend. Voor beide leningen geldt een mikpunt van 1 à 2 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

Spanje gaat hard saneren: het overzicht

Spanje gaat tot het eind van 2014 voor 65 miljard euro extra bezuinigen in een poging de nieuwe begrotingstekort-doelstellingen te halen, kondigt de Spaanse minister van financien Mariano Rajoy woensdag aan.

De nieuwe bezuinigingsmaatregelen omvatten ondermeer een verhoging van het BTW-tarief naar 21% van 18%. Ook zal er gesneden worden in de uitkeringen voor nieuwe aanvragers en kunnen werknemers van de overheid rekenen op een salarisverlaging van 7%.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 11 juli 2012

EU: ECB en EBA samen toezichthouder Europese banken - media

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Bankenautoriteit (EBA) zullen vanaf 2013 samen gaan fungeren als toezichthouder voor Europese banken, zegt de eurocommissaris van mededinging Joaquin Almunia woensdag in een interview met de Belgische Krant De Tijd.

Volgens Almunia zal de ECB het toezicht houden op banken binnen de eurozone en zal de EBA gaan functioneren als "overkoepelende" toezichthouder binnen de gehele Europese Unie.