Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 42921 tot 42925
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Nederlands goud ligt voor 90% in het buitenland opgeslagen

Al eerder werd er gespeculeerd over de goudreserves van Nederland en de locatie hiervan. Ligt al het goud wel in de kluis van de Nederlandsche Bank? Of zijn ook hoeveelheden goud in het buitenland opgeslagen?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 90% van al het Nederlandse goud buiten de grenzen ligt opgeslagen, in plaatsen als New York, Groot Britannië en Canada. Voornaamste reden voor het onderbrengen van het goud in het buitenland is de Tweede Oorlog. In deze periode was de Nederlandsche Bank bang dat door een Duitse inval al het goud in beslag zou worden genomen door de bezetters. Maar hoe veilig ligt het goud in bijvoorbeeld New York.

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Duitse bunds sluiten hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, nadat een tegenvallende Amerikaanse macrocijfer beleggers richting de 'veilige haven' stuurden.

De bunds stonden eerder op de dag nog licht hoger, vanwege de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag een renteverlaging bekend zal maken. De volumes waren lager dan normaal en marktdeelnemers verwachten dat dit zo zal blijven in afwachting van het rentebesluit van donderdag en de Amerikaanse banencijfers van vrijdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

2000 jaar bbp in 1 fantastische grafiek

BusinessInsider publiceerde deze fantastische grafiek over de geschiedenis van de globale samenstelling van het bbp. 2000 jaar geleden maakten China en India 70 % van ‘s werelds bbp uit. De opmars van Amerika en andere Westerse landen begon rond 1800 en piekte begin jaren 1950 waarna Japan even de fakkel over nam. Nu is het weer de beurt aan de Oosterse landen om de wereld te veroveren.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Europese regulator start onderzoek naar ratingbureaus

De Europese financiële toezichthouder Esma heeft een onderzoek geopend naar de methodes die de drie grote internationale ratingbureaus hanteren om de kredietwaardigheid van de banken te evalueren. Dat heeft Esma-voorzitter Steven Maijoor vandaag verklaard aan de krant Financial Times.

Esma is begonnen met een inspectie naar de werkwijzen van Moody's Investors Service, Fitch Ratings en Standard & Poor's. De bedoeling is om het onderzoek tegen het eind van het jaar af te ronden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Europese bankendeal met collateral damage

Daan Ballegeer vindt de bankenoplossing geen goed idee. Op de Blog van De Tijd legt hij uit waarom. Die nieuwe maatregel lijkt perfect op maat gesneden voor Spanje, maar de collateral damage zou wel eens veel groter kunnen zijn dan de winst voor de Spanjaarden.

Tegen eind dit jaar kunnen banken zich direct herkapitaliseren bij het Europees noodfonds ESM. De Europese Centrale Bank (ECB) zal in ruil toezien op de gezondheid van de Europese banksector.