Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 42926 tot 42930
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Catalonië overweegt steunaanvraag

De Spaanse regio Catalonië overweegt een beroep te doen op het regionale noodfonds van de Spaanse overheid. Een beslissing daarover wordt echter niet op korte termijn verwacht, zo liet een woordvoerder van de op een grootste autonome regio van Spanje dinsdag weten.

Bron: gangvanzaken.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Spanje overweegt volledige bailout; Noodkrediet van 28 miljard noodzakelijk

De Spaanse situatie op de financiële markten stelt Spanje voor een grote opgave. In Oktober lopen leningen met een waarde van 28 miljard euro en daarom heeft Spanje een ‘overbruggingskrediet’ nodig. Door die aflopende leningen en de penibele situatie op de markten is Spanje bereidt om aan te kloppen voor een volledige bailout. De Spaanse Minister van Financiën Luis de Guindos overlegt vandaag in Berlijn met Wolfgang Schäuble en heeft geen makkelijk opgave. Vooral nadat gisteren de Spaanse rente naar recordhoogte steeg en het de 7,5% grens overschreed. Er staat voor Spanje heel veel op het spel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

NL 2-jaars rente van negatief weer naar positief

De Nederlandse 2-jaars rente was even fractioneel negatief, maar de rente is inmiddels licht positief.

Nog altijd is de rente met 0,04% heel bescheiden, maar de stijging is wel een teken van stijgende rentes in heel Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

"20 procent leegstand op de Spaanse vastgoedmarkt"

Het einde van de Spaanse crisis lijkt nog mijlenver verwijderd. Aan de basis van de economische recessie ligt de implosie van de Spaanse vastgoedmarkt en de situatie is nog steeds rampzalig.

Richard Quest van CNN rapporteert vanuit Pioz, Spanje, een leegstand van 20 procent op de huizenmarkt. En het ziet er niet meteen naar uit dat dit snel gaat veranderen.

Sommige gebieden in Spanje herbergen spooksteden waar mismanagement van kapitaal aan de orde van de dag is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Griekse premier waarschuwt voor meer ellende

De economie van Griekenland gaat dit jaar waarschijnlijk nog veel harder achteruit dan eerder werd gevreesd. Dat zei de Griekse premier Antonis Samaras dinsdag.

Samaras waarschuwde voor een krimp van de Griekse economie met ,,meer dan 7 procent'' in 2012. De Griekse centrale bank voorspelde onlangs een achteruitgang met 4,5 procent voor de economie die al sinds 2008 onafgebroken krimpt.