Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 42936 tot 42940
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Nieuwe pijpleidingen beknotten Iraanse macht over globale olietransporten

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben twee nieuwe pijpleidingen geopend die om de Straat van Hormuz heen zijn geleid.  Iran dreigt er al een aantal maanden mee die cruciale passage af te sluiten als vergelding voor de westerse oliesancties die het Westen oplegt aan Teheran. De Straat van Hormuz vormt een belangrijke passage bij de uitvoer van petroleum uit de Golflanden. Op zijn smalste punt heeft de Straat van Hormuz een breedte van 34 mijl (54 km). Elke dag passeren daar 17 miljoen vaten ruwe olie, wat neerkomt op 33% van de wereldwijde olietransporten.

De twee pijpleidingen zullen de olieproductie die om de Straat heen wordt geleid verdubbelen tot 6,5 miljoen vaten per dag, zo’n 40% van de circa 17 miljoen vaten die dagelijks door Hormuz varen.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Voor wie het nog niet wist...

…Amerika is NIET het grootste land ter wereld.  Het land is afgegleden naar…  maar bekijkt u zelf volgende videoclip, het zegt het allemaal.  Zoals het Amerika vergaat, zo zal het ons, de rest van het Westen ook vergaan.  De kracht en macht ligt stilaan meer en meer in het Oosten.  Doorgestuurd door Dick Seegers, columnist :

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

De lasten in Nederland zijn te hoog!

Steeds meer mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) verwacht dat eind dit jaar 720.000 Nederlanders een betalingsachterstand hebben bij het aflossen van schulden.

Volgens het BKR kan 8 procent van de mensen met een een lening niet meer voldoen aan de betalingsverplichting. In 2008 lag dit percentage nog op 6 procent.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Tsjechische brouwerij lanceert bier met goud

Goud is in deze tijd waardevol en de goudprijzen blijven maar stijgen. Het aanschaffen van een bier met goud kan daarom misschien best lucratief zijn. Al enkele jaren verschijnen er links en rechts op de markt bieren waarin echt goud is verwerkt. Het blijft toch een vreemde combinatie want waarom zou je dit gaan drinken? In een Tsjechische brouwerij in Ostrava brouwt men een pils met goud erin. Een eerste batch van 60 bieren was vrijwel direct uitverkocht. Inmiddels zijn de aantallen opgeschroefd. Bekijk hieronder de video, het goud drijft er letterlijk in!