Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 42936 tot 42940
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1%, stemming blijft goed in banenweek

De AEX sloot maandag hoger. Lange rentes in Spanje en Italie zetten maandag hun dalende trend voort. Macrodata waren per saldo niet goed, maar dat prikkelde wellicht de verwachting dat een aanleiding kan zijn voor monetaire verruiming. De inkoopmanagersindex van de eurozone over juni was beter dan verwacht, ofschoon de index nog steeds stevig onder de cruciale 50 noteert.

De AEX sloot 1% hoger op 310,27 punten. De Midkap liep 1,2% op naar een slotnotering van 510,86 punten. De ASX kreeg er op het slot 0,9% bij op 384,01 punten.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Het pyramidespel Europa

We staan aan de vooravond van pittige ontdekkingen waarbij banken niet om pietluttige bedragen van 60 miljard zullen vragen, maar waarbij vele honderden miljarden opgeëist zullen worden door de insolvente banken. Tijdens het analyseren van de jaarverslagen voor mijn vorige artikel, is me duidelijk geworden hoe makkelijk het voor banken is om creatief te boekhouden en om afschrijvingen op onderpanden en op kredieten uit te stellen. Mijn verwachting is dat er in zuid Europa flinke lijken uit de kast zullen komen. Lijken waarvan de bankdirecties allang op de hoogte waren, maar die men tot op heden angstvallig geheim heeft kunnen houden voor de naïeve politici in Noord Europa. Het zal hier voornamelijk gaan om zakelijke kredieten en hypotheken waarvan men wist dat deze nooit meer afbetaald zouden worden. Ook op het gebied van derivaten staan ons waarschijnlijk interessante verrassingen te wachten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Cyprus geeft financiële steun aan Popular Bank

De Cypriotische regering heeft voor 1,79 miljard euro aan aandelen gekocht in de op één na grootste bank van het land, Cyprus Popular Bank, meldt het ministerie van financien van het land maandag.

De financiële ondersteuning is nodig zodat de bank kan voldoen aan de strenge Core Tier 9%-kapitaaleis van de Europese Bankenautoriteit (EBA) en volgt na goedkeuring van het Cypriotische parlement. Popular Bank moet zijn kapitaalratio opkrikken nadat het eerder dit jaar 2 miljard aan Griekse schulden af moest schrijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Ierland: lastige onderhandelingen over herkapitalisatie banken

Ierland wacht een "lastige periode van onderhandelingen" met collega eurozone-leiders om de bankenschuld van het land te verlagen, zegt de Ierse vice-minister van financien Brian Hayes maandag in een interview met de Ierse radiozender RTE Radio.

Sinds het akkoord, dat eind vorige week tijdens de eurotop is bereikt over het direct herkapitaliseren van Europese banken via het permanente noodfonds; het Europees Stabiliteitsmechanisme, is er in Ierland sprake van een "seismische" ontwikkeling in de pogingen van het land om zijn vijf jaar durende bankencrisis het hoofd te bieden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw gedaald

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stond eind juni op 93 procent, een daling van 2 procentpunten vergeleken met mei. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, dat de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad dagelijks bijhoudt.