Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42941 tot 42945
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,3% op cocktail van lichtpuntjes

De AEX sloot dinsdag de handelsdag af met een flinke winst, niet alleen omdat er goede industriele data uit het Verenigd Koninkrijk kwamen en er weer een stap gezet is in de verbetering van de situatie waarin Spanje zich bevindt, maar ook omdat ASML flink steeg nu Intel een belang heeft genomen van 10%, met uitzicht op meer, en investeert in een versnelde ontwikkeling. De cocktail aan lichtpuntjes werd nog aangevuld met een vermeden staking in de Noorse oliesector, waardoor de oliemarkt ontspande, hetgeen goed nieuws is voor onder andere Air France-KLM.

De AEX sloot 1,3% hoger op 312,41 punten. De Midkap kreeg er op het slot 1% bij op 511,42 punten. De ASX sloot vlak op 383,51 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

IMF: Italiaanse overheidsschuld op 119% bbp in 2017

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de staatsschuld van Italie in de komende jaren kwetsbaar blijft en in 2017 nog steeds uit zal komen boven de 119% van het bruto binnenlands product (bbp). Dit blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport.

In 2011 kwam de overheidsschuld van Italie uit op 120% van het bbp en het IMF verwacht dat de schuld in de komende jaren verder op kan lopen naar 126,4% van het bbp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Raketten mogen op Londense flats bij Spelen

Londenaren krijgen tijdens de Olympische Spelen die later deze maand beginnen, gewoon raketten op het dak van hun flat.

Zij verloren dinsdag een zaak die zij bij het hooggerechtshof hadden aangespannen om dat te voorkomen, meldde het Britse persbureau PA. De flatbewoners zijn bang dat zij met een raket op hun dak sneller het doelwit zijn van een terroristische aanslag. Als de raketten niet zouden verdwijnen, wilden zij op z'n minst in een hotel slapen op kosten van het ministerie van Defensie. Dat gaat echter niet door. Met de raketten mag de overheid de plekken waar de Spelen zijn beschermen, vindt het hof.

Bron: niburu.co
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Ben jij een slaaf van het systeem?

Als je de straat op zou gaan en aan mensen vraagt of ze vinden dat ze vrij zijn, wat denk je dan dat de resultaten daarvan zouden zijn?

De resultaten zullen beantwoorden aan een algemeen heersend gevoel maar zijn in werkelijkheid de wereld op z'n kop.

De meeste mensen denken dat ze in een vrij land leven en vrije mensen zijn en zéker niet iemand's slaaf. Maar, slavernij betekent niet per definitie dat je letterlijk geketend bent. Er zijn vele ander vormen van slavernij. Dit is de definitie van slavernij: Slavernij of lijfeigenschap is een vorm van onvrijwillige dienst waarin een persoon wordt behandeld als het eigendom van een ander.

Tegenwoordig zijn de meeste mensen een slaaf maar beseffen dat niet. Schuld is een vorm van slavernij en miljoenen mensen in dit land zijn middels hun schulden slaven geworden van het hierop gebaseerde financiële systeem. Wanneer iemand een ander als slaaf neemt, dan is de bedoeling dat deze slaaf een bepaald rendement gaat opleveren. Je hebt niets aan een slaaf die in een hoek zit en stof verzamelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Hoop voor euro zet beurzen op winst

De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers reageerden tevreden op nieuwe afspraken die de ministers van Financiën van de eurolanden hebben gemaakt over Spanje. Ook keken zij met vertrouwen uit naar een uitspraak van het Duitse Constitutionele Hoof over de ratificatie van het permanente Europese noodfonds ESM.