Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 42941 tot 42945
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Mijn oplossing voor de crisis?

“Kritiek leveren is makkelijk, maar wat is jouw oplossing?”

Het is een vraag die me ondertussen al honderden keren is gesteld.

Wat ik voor je probeer te doen, is het analyseren van de situatie en dit vertalen naar concrete beleggingsideeën. Dat is wat ik doe.

Ik heb niet de ambitie of de pretentie om met oplossingen te komen. Ook al omdat de vraag stellen eigenlijk van een zekere naïviteit uitgaat.

De meeste burgers lopen nog steeds met het idee rond dat de overheid alles voor ze kan oplossen. Zelfs een crisis die stilaan uitgroeit tot Grote Depressie 2.0.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Aantal gepensioneerden passeert 3 miljoen

Het aantal gepensioneerden is afgelopen jaar voor het eerst gestegen tot boven de 3 miljoen. Hiermee is inmiddels bijna een op de vijf Nederlanders met pensioen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die maandag bekend zijn geworden.

Door de toenemende vergrijzing zijn er tussen 2000 en 2011 bijna 600.000 gepensioneerden bij gekomen. Het aandeel gepensioneerden in de totale bevolking steeg in deze periode van 15 naar 18 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Laagste fabrieksproductie Spanje in 3 jaar

De industriële productie in Spanje is in juni gedaald tot het laagste niveau in 3 jaar. De sector kampt met een lage binnenlandse vraag en zag ook de orders uit het buitenland opdrogen, zo bleek maandag uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot licht hoger, nu de opluchting over de afgelopen Europese top tegenwicht krijgt van matige inkoopmanagersindices.

De AEX-index sloot vrijdag 3,4% hoger op 307,31 punten, de Midkap won 3,1% op 504,58 punten en de Smallcap steeg 1,2% op 380,75 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Het Poolse mirakel: bbp groeide met 15,8% sinds 2008

Terwijl de Europese leiders proberen de eurozone te redden door inventieve groeimaatregelen samen te boksen, versterkt Polen zijn positie als snelst groeiende economie van de EU. Volgens cijfers van de Europese Commissie zal de Poolse economie dit jaar met 2,7% groeien. Indien dat cijfer wordt bevestigd dan zal Polen sinds het crisisjaar 2008 en tot nu een cumulatieve groei van 15,8% van het bbp laten optekenen. In dezelfde tijdsspanne liet de EU als geheel een verlies van 0,5% van haar bbp optekenen, berekende de Financial Times (betaalde toegang).