Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42946 tot 42950
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Steeds meer verzet tegen olie en gaswinning in VS

Telers en milieuorganisaties in Californië proberen samen het boren naar olie en gas te verbieden. De werkwijze, hydraulisch fracken, wordt in de VS openlijk bekritiseerd.

Milieuorganisaties en aardbeitelers zijn bezorgd over hydraulisch fracken, een techniek om olie en gas te winnen. Er wordt bij deze techniek veel water gebruikt en de methode is niet volledig veilig. “Wanneer er een lekkage in het gebied van de telers is, zal niemand meer producten van hen willen kopen,” aldus Carolyn O’Donnell van de California Strawberry Commission.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Staat haalt 2,1 miljard op met leningen

De Nederlandse staat heeft 2,11 miljard euro opgehaald met de veiling van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie maandag bekend.

Bron: gangvanzaken.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Bank of England gaat 50 miljard in de economie pompen

De Bank of England is klaar om een nieuwe impuls aan de noodlijdende economie te geven. Het gaat om een bedrag van 50 miljard pond en daarmee wordt er een poging gedaan om Groot-Brittannië uit de recessie te krijgen.

De Bank Monetary Policy Committee (MPC) zal donderdag tijdens de maandelijkse bijeenkomst naar verwachting beslissen dat er meer obligaties worden opgekocht via quantitative easing (QE). Dat gaat het totale bedrag van het programma naar 375 miljard pond brengen.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Hoe Goldman Sachs Griekenland vernielde

Kijktip voor vanavond: de tegenlicht documentaire over de rol die Goldman Sachs speelde in de ellende die Griekenland nu meemaakt. De bank hielp de Grieken om hun schulden te verdoezelen en jarenlang boven hun stand te leven. De bank verdiende honderden miljoenen euro’s en stond mede aan het begin van de eurocrisis.

De tegenlicht docu is in februari voor het eerst op t.v. uitgezonden en gaat nu op herhaling. Kun je niet wachten tot vanavond? Je kunt deze Tegenlicht aflevering ook volledig online bekijken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Werkloosheid eurozone op nieuwe recordhoogte

De werkloosheid in de eurozone heeft in mei een nieuwe recordhoogte bereikt van 11,1 procent van de beroepsbevolking. In april zat 11 procent nog zonder werk. Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat maandag bekend.

Ter vergelijking gaf Eurostat ook de werkloosheidspercentages van de Verenigde Staten (8,2 procent) en Japan (4,4 procent).