Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42946 tot 42950
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Euro op laagste niveau in 2 jaar

Slecht nieuws voor de Europese leiders. De waarde van de Europese munteenheid ten opzichte van de Amerikaanse dollar is naar het laagste punt van de afgelopen twee jaar gedaald.

De wisselkoers van de EURUSD noteert inmiddels $1,22. Een slecht teken voor Europa, beleggers hebben dus liever de dollar in bezit dan de euro.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Problemen van het huidige economische systeem

Iedereen weet dat op dit moment de complete wereld in een economische crisis zit. In de volgende serie filmpjes wordt duidelijk gemaakt welke problemen er op dit moment zitten in ons systeem waardoor we ook in problemen zijn gekomen. Wanneer het economische systeem in elkaar stort zal ook goud daar uiteindelijk in meegaan. Bekijk onderstaand de video’s:

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Spaanse rente zakt onder 7 procent

De rente op Spaanse staatsobligaties is dinsdagochtend gezakt. Spanje kreeg maandagnacht van de andere eurolanden wat meer ruimte in de strijd tegen zijn hoge overheidstekort. Daarnaast werden er afspraken gemaakt over de steun voor zwakke Spaanse banken.

De rente op 10-jarige Spaanse obligaties zakte tot 6,9 procent, tegen circa 7,1 procent op maandag. Ook het rendement op vergelijkbare Italiaanse obligaties daalde, van 6,1 naar 5,95 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

BoE: Grote donkere wolk van onzekerheid wereldwijd

De gouverneur van de Bank of England (BoE) stelt dat het in gebreke blijven van de eurozone om de economische problemen aan te pakken een 'grote donkere wolk' aan onzekerheid heeft gecreeerd, die de besluitvorming bij bedrijven over de gehele wereld verlamt.

In een interview met de BBC bekritiseert Mervyn King wederom de aanpak van de eurozone beleidsmakers, die naar zijn zeggen de pogingen uitstelden om de fundamentele economische problemen in het valutablok het hoofd te bieden in een strategie die hij beschrijft als "kicking the can down the road".

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Het goedkoopste aandeel in Brussel (deel 2 van 2)

Hoeveel is Picanol waard? Op die vraag probeer ik vandaag een antwoord te geven.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat het bedrijf een hoger dan gemiddeld rendement op het ingezette kapitaal realiseert.

Het rendement op eigen vermogen bedroeg vorig jaar 37,4%. Ronduit indrukwekkend.

En eigenlijk is de realiteit nog beter. Picanol heeft namelijk 110 miljoen cash op de balans staan. Een groot deel van deze middelen heeft het bedrijf niet nodig.

Men zou 80 miljoen euro kunnen uitkeren als dividend waardoor het rendement op het eigen vermogen nog veel hoger uitkomt.