Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42956 tot 42960
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

VK stelt dat tot 14 banken gelinkt zijn aan Libor-schandaal

Het Verenigd Koninkrijk gaat strenge maatregelen treffen tegen de illegale manipulatie van de marktrente, meldt het Duitse dagblad Handelsblatt dinsdag, waarbij ze verwijzen naar een interview met Mark Hoban, de staatssecretaris van financien. Volgens hem moet iedereen die de marktindices vervalst in de gevangenis belanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

China zet Aziatische beurzen op verlies

De beurzen in Azië sloten dinsdag de handelsdag met verliezen af, nadat vanuit China een teleurstellend cijfer over de import naar buiten was gekomen. Japanse analisten sloten niet uit dat de Nikkei-index in de komende tijd nog verder zal zakken.

De hoofdgraadmeter in Tokio eindigde dindsdag 0,4 procent lager op 8857,73 punten. De Zuid-Koreaanse Kospi-index sloot 0,4 procent lager en de Australische All Ordinaries verloor 0,5 procent . In Hongkong stond de Hang Seng-index in de middaghandel 0,1 procent hoger.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Lagarde waarschuwt voor protectionisme

De wereldwijde economische problemen zorgen voor een alarmerende opkomst van protectionistische maatregelen.

Lagarde verwees naar een recent rapport van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), waarin wordt gesteld dat 4 procent van de handel van de 20 grootste economieën inmiddels wordt geraakt door maatregelen die zijn bedoeld om buitenlandse concurrentie te verminderen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Eind juli 30 miljard noodhulp voor Spanje

De eurolanden hebben een politiek akkoord gesloten over de voorwaarden voor miljardensteun voor de Spaanse bankensector. Eind juli kunnen de eerste 30 miljard euro worden overgemaakt. Dat heeft voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep van ministers van Financiën van de eurozone vannacht bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

'Vlakke tot negatieve opening verwacht'

De Amsterdamse AEX-index opent dinsdag naar verwachting vlak. Maar de graadmeter zou ook in de min kunnen worden gedrukt door onder meer nieuws uit Brussel, denkt handelaar RobKoenders van Harmony Vermogensbeheer.

,,De beurzen kunnen negatief reageren op de berichten die uit de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone zijn gekomen. Spanje krijgt eind juli 30 miljard van de noodhulp die het land toegezegd heeft gekregen. Dat is veel te weinig en de details moeten nog worden uitgewerkt'', aldus Koenders.