Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42956 tot 42960
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Australiërs brengen in groten getale geld naar de bank

In Europa en dan vooral in de zuidelijke landen mag het vertrouwen in banken momenteel laag zijn. In Australië is exact het tegenovergestelde beeld te zien. Daar brengt de bevolking juist in groten getale geld naar de bank en wordt er minder geleend. Ook wordt in ‘Down Under’ de laatste maanden steeds meer geld in contanten aangehouden. 

Alleen in de maand mei werd er $16 miljard op spaarrekeningen gestort, meer dan gemiddeld en ruim 1% van het totale spaartegoed van alle Australiërs van $1.500 miljard. De stijging van het spaartegoed was bijna twee keer zo hoog dan het percentage uitstaande leningen die in dezelfde maand met 0,6% toenam, aldus cijfers van de Australian Prudential Regulation Authority. In Australië liggen de rentevergoedingen een stuk hoger dan in Europa en de VS. Dat betekent dat sparen een stuk aantrekkelijker is, maar aan de andere kant zijn consumenten minder snel bereid om tegen deze hoge rentetarieven te lenen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Mijn oplossing voor de crisis?

“Kritiek leveren is makkelijk, maar wat is jouw oplossing?”

Het is een vraag die me ondertussen al honderden keren is gesteld.

Wat ik voor je probeer te doen, is het analyseren van de situatie en dit vertalen naar concrete beleggingsideeën. Dat is wat ik doe.

Ik heb niet de ambitie of de pretentie om met oplossingen te komen. Ook al omdat de vraag stellen eigenlijk van een zekere naïviteit uitgaat.

De meeste burgers lopen nog steeds met het idee rond dat de overheid alles voor ze kan oplossen. Zelfs een crisis die stilaan uitgroeit tot Grote Depressie 2.0.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Aantal gepensioneerden passeert 3 miljoen

Het aantal gepensioneerden is afgelopen jaar voor het eerst gestegen tot boven de 3 miljoen. Hiermee is inmiddels bijna een op de vijf Nederlanders met pensioen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die maandag bekend zijn geworden.

Door de toenemende vergrijzing zijn er tussen 2000 en 2011 bijna 600.000 gepensioneerden bij gekomen. Het aandeel gepensioneerden in de totale bevolking steeg in deze periode van 15 naar 18 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Laagste fabrieksproductie Spanje in 3 jaar

De industriële productie in Spanje is in juni gedaald tot het laagste niveau in 3 jaar. De sector kampt met een lage binnenlandse vraag en zag ook de orders uit het buitenland opdrogen, zo bleek maandag uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot licht hoger, nu de opluchting over de afgelopen Europese top tegenwicht krijgt van matige inkoopmanagersindices.

De AEX-index sloot vrijdag 3,4% hoger op 307,31 punten, de Midkap won 3,1% op 504,58 punten en de Smallcap steeg 1,2% op 380,75 punten.