Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 42961 tot 42965
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

'Vlakke opening AEX verwacht'

De AEX-index opent naar verwachting vlak na de flinke winst op vrijdag. De handel zal mede bepaald worden door plannen die Peking aankondigde om de Chinese economie aan te jagen.

Daarnaast wordt gewacht op de toespraak van Ben Bernanke ten overstaan van het congres over de stand van de Amerikaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

EU lening aan Spanje heeft rente van 2,5%

De lening van de Europese Unie (EU) aan Spanje zal een looptijd van dertig jaar hebben met een rente van 2,5% en een tienjarige aflossingsvrije periode.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

'Werkloosheid allochtone jongeren dramatisch'

De werkloosheid onder allochtone jongeren van 15 tot 25 jaar neemt in snel tempo toe.

Terwijl de werkloosheid onder autochtone jongeren in het eerste kwartaal van dit jaar naar 10 procent steeg, nam die onder allochtone leeftijdsgenoten toe van 22 tot 29 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Nieuwe pijpleidingen beknotten Iraanse macht over globale olietransporten

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben twee nieuwe pijpleidingen geopend die om de Straat van Hormuz heen zijn geleid.  Iran dreigt er al een aantal maanden mee die cruciale passage af te sluiten als vergelding voor de westerse oliesancties die het Westen oplegt aan Teheran. De Straat van Hormuz vormt een belangrijke passage bij de uitvoer van petroleum uit de Golflanden. Op zijn smalste punt heeft de Straat van Hormuz een breedte van 34 mijl (54 km). Elke dag passeren daar 17 miljoen vaten ruwe olie, wat neerkomt op 33% van de wereldwijde olietransporten.

De twee pijpleidingen zullen de olieproductie die om de Straat heen wordt geleid verdubbelen tot 6,5 miljoen vaten per dag, zo’n 40% van de circa 17 miljoen vaten die dagelijks door Hormuz varen.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 16 juli 2012

Voor wie het nog niet wist...

…Amerika is NIET het grootste land ter wereld.  Het land is afgegleden naar…  maar bekijkt u zelf volgende videoclip, het zegt het allemaal.  Zoals het Amerika vergaat, zo zal het ons, de rest van het Westen ook vergaan.  De kracht en macht ligt stilaan meer en meer in het Oosten.  Doorgestuurd door Dick Seegers, columnist :