Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42971 tot 42975
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Wall Street eindigt in mineur

De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met rode cijfers gesloten. Beleggers maakten zich na de bekendmaking van tegenvallende economische cijfers in Aziƫ zorgen over de afzwakkende groei van de wereldeconomie. Ook de onrust over de Europese schuldencrisis woog op het sentiment in New York.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond aan het einde van de handel 36,18 punten (0,3 procent) lager op 12.736,29 punten. De breed samengestelde S&P 500-index daalde 2,22 punten (0,2 procent) tot 1352,46 punten en de technologiebeurs Nasdaq noteerde 5,56 punten (0,2 procent) lager op 2931,77 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Olieprijs sluit hoger

De olieprijs is maandag na een volatiele handelsdag hoger gesloten, gedreven door de zwakkere dollar en de waarschijnlijkheid van een blokkering van Noorse olie door een staking in de oliesector in het Scandinavische land.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $1,54 hoger op $85,99.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Draghi spoort eurolanden aan: doorbezuinigen, ook als er sociale spanningen ontstaan

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag de eurolanden opgeroepen door te gaan met de bezuinigingen, ook als die ingrepen sociale spanningen veroorzaken. Verder bezwoer de ECB-president dat de euro behouden zal blijven.

Draghi hield maandag een toespraak in het Europese Parlement. Hij gaf aan dat de eurozone de noodzakelijke stappen zal zetten om de schuldencrisis te bestrijden en de euro overeind te houden. Daarbij wordt een verdere renteverlaging niet uitgesloten, aldus Draghi. Vorige week verlaagde de ECB de rente naar het historisch lage niveau van 0,75 procent. Een eventuele nieuwe rentestap hangt af van de economische gegevens, zei Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Duitse bunds sluiten vlak, perifere yields blijven hoog

Duitse bunds zijn maandag bijna vlak gesloten, nadat de winsten van eerder op de dag verdampten door uitspraken van president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi die benadrukte dat de centrale bank de prijsstabiliteit van rond de 2% in de eurozone zal waarborgen.

Tevens keken beleggers aan het eind van de handelsdag uit naar de bijeenkomst van de Eurogroep, waarin de ministers van financien van de eurozone verzameld zijn.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Financial Times: Crisis Eurozone duurt 20 jaar; Roubini: Totale instorting 2013

Nobelprijs econoom Nouriel Roubini denkt dat dit wel eens het lot van sommige bankiers kan zijn als het gewone volk zijn woede gaat richten op de grootste veroorzakers en profiteurs van de crisis: de banken.

Financial Times commentator Wolfgang Münchau is buitengewoon sceptisch over de 'historische' afspraken en verdragen die de EU keer op keer beweert te maken. Het positieve effect duurt namelijk slechts 'enkele uren, soms dagen.' Na de laatste top rond het ESM verdrag duurde het slechts één week voordat de Spaanse en Italiaanse rentes naar een nieuw record waren gestegen. Volgens Münchau is de eurocrisis voorlopig niet opgelost en gaat deze nog 20 jaar duren. Nobelprijs econoom Nouriel Roubini is nog   somberder: hij denkt dat de volgende crisis al over 2 weken volgt en dat het nauwelijks meer te vermijden is dat de eurozone in 2013 volledig ineenstort.

Münchau bestrijdt de opvatting van veel analisten dat de EU een belangrijke stap richting een bankenunie heeft gezet, maar dat deze stap nog niet ver genoeg ging om de crisis op te lossen. 'Daar ben ik het niet mee eens. Het was een hele grote stap - in de verkeerde richting. De top maakte een concrete oplossing voor de crisis afhankelijk van een toekomstig beslissing, die dan nóg moeilijker is en daarom nog waarschijnlijker zal falen.'

[...]