Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42971 tot 42975
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

'RBS ontsloeg frauderende medewerkers'

Royal Bank of Scotland heeft eind vorig jaar ,,minder dan een dozijn'' handelaren ontslagen vanwege hun betrokkenheid bij fraude met rentetarieven. Dat meldt de BBC zondag.

Woensdag kreeg branchegenoot Barclays een boete van 354 miljoen dollar omdat medewerkers gesjoemeld zouden hebben met de rentetarieven die worden gerekend in het handelsverkeer met andere banken (libor). Het onderzoek spreidt zich uit over meer dan 20 banken en 12 toezichthouders.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

'Duitse banken staan er goed voor'

Geen enkele Europese bank zal bij een verergering van de Europese schuldencrisis buiten schot blijven.

De Duitse banken staan er echter wel beter voor dan drie jaar geleden. Dat zei de vicevoorzitter van de Duitse Bundesbank Sabine Lautenschl├Ąger zondag tegen het blad Focus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Chinese bedrijvigheid verder gedaald

De bedrijvigheid bij Chinese fabrieken is in juni gedaald tot het laagste niveau in zeven maanden tijd. Dat maakte het nationale bureau voor de statistiek zondag bekend.

De offici├źle inkoopmanagersindex (PMI) daalde van 50,4 in mei tot 50,2 in juni. Dit is het laagste niveau sinds november vorig jaar, toen de PMI op 49 kwam. Een index boven de 50 wijst op groei in de sector. Een index daaronder wijst op krimp.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Iran omzeilt olie-embargo

Het olie-embargo op Iran zou deze zondag ingaan, maar het land heeft al een manier gevonden om het embargo te omzeilen. Vijftien van de 39 Iraanse olietankers varen inmiddels onder de vlag van Tuvalu, een eilandenstaat in de Stille Oceaan.

Verder zijn er ook meldingen van schepen die hun naam hebben veranderd en het transpondersysteem hebben uitgeschakeld, zo meldt de BBC.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Perth Mint haalt wereldrecord met grootste gouden munt ter wereld

De Perth Mint heeft eerder dit jaar een gouden munt gemaakt met een gewicht van 1 ton. Inmiddels is de munt geverifieerd door het Guinness World Records en zal het een plekje krijgen in de 2013 editie van hun boek. Op de voorkant van de munt is een kangaroe afgebeeld, terwijl op de achterkant het levensgrote hoofd van Queen Elizabeth II en een fictieve waarde van $1.000.000 dollar te zien is.

[...]