Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 42981 tot 42985
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Nederland en de hypotheken-boem

In een artikel van Koen Dil was te lezen dat de 2e helft van 2012 vermoedelijk wat verkoop betreft een drama zou gaan opleveren voor de woningmarkt in Nederland. Als het alleen om de ingezakte verkoop zou gaan dan zou het, wat mij betreft, nog wel meevallen. Veel erger en gevaarlijker is het hele systeem van financiering betreffende huizen en kantoren. Het levert voldoende brandstof op om tot een meer dan explosief mengsel, en daarmee een hele grote boem te kunnen komen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Eerherstel voor goud (op de bankbalans)

In een interne memo van 4 juni hebben drie Amerikaanse financiële overheidsinstanties, waaronder de Federal Reserve, een voorstel gedaan om goud per 1 januari 2013 als voor 100% mee te tellen tot het Tier 1 kernkapitaal op de balans van banken. Tier 1 kapitaal is het vermogen dat elke bank, ter dekking van alle uitstaande risico’s en verplichtingen, aan moet houden. Deze varieert normaal gesproken tussen de 7-12% en geeft aan hoe sterk (solvabel) de bank is.

[...]

Bron: intrinsiekewaardenul
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Turkije exporteert (opnieuw) enorme hoeveelheden goud naar Iran

Afgelopen week werden de Turkse exportcijfers over mei bekend. Nu zijn deze normaal niet zo boeiend, maar als naar de uitvoer naar Iran wordt gekeken valt op dat Turkije enorm veel goud naar Iran heeft uitgevoerd. Van de $1,66 miljard die in mei naar Iran werd geëxporteerd, was maar liefst 84% van de export ($1,39 miljard) goed voor goud.

Ook in de maanden ervoor kocht Iran veel goud van de Turken. Van alle goudexport van Turkije tot nu toe dit jaar, $4,02 miljard, ging voor een waarde van $3,08 miljard aan goud naar Iran. ”Het is duidelijk dat Iran vanwege alle embargos Turkije heeft gekozen om goud te importeren”, zei Gökhan Aksu van Istanbul Gold Refinery, een van de grootste goudfirma’s van Turkije in maart tegenover persbureau Reuters. “Iran heeft een voorkeur voor juwelen en andere waardevolle stenen om de waarde van zijn geld en beschermen en zo aan instabiliteit te ontsnappen.”

[...]

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Mario Monti chanteert Rutte en Merkel

De van de Goldman Sachs bank afkomstige Italiaanse premier, Mario Monti, heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Nederlandse premier Rutte op de knieën gedwongen. Zij moesten akkoord gaan met een regeling die de in problemen verkerende Italiaanse en Spaanse banken van liquide middelen gaat voorzien zonder dat dit op de staatsbegrotingen van Italië en Spanje gaat drukken. Nu waren de leiders van de Noordelijke eurolanden eigenlijk al schoorvoetend akkoord met dit plan maar er moest eerst nog flink onderhandeld worden over hoe alles in het werk zou gaan bij het groeipact en een zgn. bankenunie.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Britse minister: vervolg sjoemelende bankiers

Bankiers die sjoemelen met rentetarieven, moeten voor de rechter komen. Dat heeft de Britse minister Ken Clarke (Justitie) zaterdag gezegd. ,,We zijn in dit land erg slecht in het vervolgen van financiële misdaden. Volgens mij is het makkelijker om daarmee weg te komen dan met welke andere misdaad ook'', verklaarde Clarke.