Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 42981 tot 42985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Situatie sojabonen slechter dan maïs

De stijging van de maïsprijs gaat over vele lippen de laatste weken. De prijs voor maïs is sinds half juni dan ook al met meer dan 50 % gestegen.

Hierbij wordt nogal snel voorbijgegaan aan het feit dat de situatie voor sojabonen er momenteel slechter uit ziet dan die van maïs.

Aangezien de prijs van sojabonen sinds half juni ‘slechts’ met een kleine 30 % gestegen is, doet vermoeden dat de sojabonen voor een aanzienlijke inhaalbeweging.

We vonden de volgende opzienbarende grafieken op Zerohedge.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

SNS Reaal voor het eerst onder de 90 cent

De in problemen verkerende bankverzekeraar SNS Reaal daatl voor het eerst tot onder de 90 eurocent.

De koers van 0,895 cent die maandag werd bereikt is meteen het laagste niveau ooit. Voorjaar 2006 ging SNS Reaal naar de beurs tegen 17 euro. Sindsdien is 95% van de koers vervlogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

10 Italiaanse steden op "zwarte lijst" voor bankroet

Niet enkel in Spanje zitten de lokale overheden met de handen in het haar omtrent hun financiële situatie. Het blijkt dat er inmiddels ook  een ‘zwarte lijst’ bestaat voor Italiaanse steden in financiële problemen.

Nadat eerder bleek dat Sicilië in de problemen verkeerde, vallen er in Italië steeds meer lijken uit de kast. Op de zwarte lijst staan ondertussen klinkende namen zoals Napels, Palermo, Calabrië, Campania, Lazio, Abruzzo, Toscane, Lombardije, Umbrië, Ligurië, …

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

'Lagere opening verwacht op Wall Street'

De beurzen in New York openen maandag naar verwachting met verlies. De vrees dat Spanje bij Brussel moet aankloppen voor noodhulp en een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone zetten de stemming onder druk.

In de Verenigde Staten kijken beleggers deze week met grote belangstelling uit naar de cijfers die Apple op dinsdag en Facebook op donderdag naar buiten brengen. Apple, een zwaarwegend fonds in de S&P 500-index, rapporteert naar verwachting een flinke winstsprong. Stevige cijfers zouden voor veel beleggers in de VS een goed tegenwicht tegen de sombere berichten uit Europa kunnen vormen, denken analisten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

'Terugkeer naar de drachme wordt straks door de regering als een nationaal succes aangekondigd'

De Griekse oppositieleider Alexis Tsipras heeft in een interview met de krant Real News het faillissement van zijn land voorspeld. Volgens de leider van Syriza zal de terugkeer naar de drachme straks door de regering als een ‘nationaal succes’ worden aangekondigd.