Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42981 tot 42985
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Denktank ziet diepere recessie in Griekenland

De Griekse economie zal in 2012 op jaarbasis met 6,9% krimpen, voorziet de vooraanstaande Griekse denktank voor economisch en industrieel onderzoek IOBE.

Een flink dalende vraag van consumenten, het trage tempo waarmee de regering hervormingen implementeert en de zorg dat de voor het noodlijdende land zo belangrijke toeristische sector een slechte zomer tegemoet gaat, dragen bij aan een neerwaartse bijstelling van de verwachting, aldus de IOBE. De denktank schatte in april nog in dat het bruto binnenlands product (bbp) in 2012 op jaarbasis met 5% zou dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

De man die het zieke Duitsland genas, maar niet werd herkozen...

‘Hervorm en bespaar’. Dat is in drie woorden samengevat Merkels oplossing voor de eurocrisis. Hiervoor baseert ze zich op het beleid van haar voorganger Gerhard Schröder. Deze sociaaldemocraat leidde het land tussen 1998 en 2005 en legde in die periode de fundamenten voor een gezonde Duitse economie  en een vitaal verenigd Duitsland, bij wie gans Europa nu hoopt een blanco cheque te gaan halen.

Schröders hervormingen begonnen in 2003 en werden destijds de ‘Agenda 2010’ genoemd. De man noemt de agenda in een interview met de Wall Street Journal een ‘moderniseringsconcept voor Duitsland’ en het bewijs dat hervormingen mogelijk en noodzakelijk zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Draghi: ECB zal alles doen voor prijsstabiliteit

De Europese Centrale Bank (ECB) zal "alles doen wat nodig is" om de prijsstabiliteit in de eurozone te waarborgen, zegt de president van de centrale bank, Mario Draghi maandag.

"De ECB blijft toegewijd om binnen ons mandaat tijdig en resoluut op te treden", verklaart Draghi tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Negatieve rente op korte Franse staatsleningen

De Franse overheid heeft maandag met een obligatieveiling voor het eerst geld geleend tegen een negatieve rente. Dat betekent dat investeerders geld moesten toeleggen om staatsobligaties van Frankrijk te kunnen kopen, in plaats van andersom.

Frankrijk zette leningen met looptijden van 13 en 24 weken in de markt tegen rentes van min 0,005 procent en min 0,006 procent. Een lening met een looptijd van een jaar werd tegen een recordlage rente van 0,013 procent geveild. Maandag haalde ook Duitsland geld op tegen een negatieve rente.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Wall Street verliest door groeiperikelen

De aandelenbeurzen op Wall Street openden maandag met verlies. Beleggers maakten zich na de presentatie van tegenvallende macro-economische cijfers in Azië zorgen over de haperende groei van de wereldeconomie.

Kort na de opening stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 12.762 punten. De S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1353 punten en de Nasdaq stond onveranderd op 2937 punten.