Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 431 tot 435
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Goudprijs hoger na raketlancering Noord-Korea

De goudprijs bereikte afgelopen nacht het hoogste niveau in twee maanden, nadat bekend werd dat Noord-Korea een raket over Japan had geschoten. De raketlancering komt als een verrassing, omdat er de afgelopen dagen relatief weinig nieuws kwam uit deze regio. Door de raketlancering steeg de prijs van het edelmetaal met ongeveer een procent naar €1.104 per troy ounce, een niveau dat we eind juni voor het laatst gezien hebben. In dollars steeg de goudprijs naar $1.322 per troy ounce, het hoogste niveau sinds september vorig jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

De migrantencrisis… na 3 jaar wordt de EU wakker

De Europese Unie lijkt eindelijk aan een realistisch antwoord op de mediterrane migrantencrisis te werken. Dat schrijft de Britse krant The Times.

Daarmee reageert de krant op de aankondiging van Dimitris Avramopoulos, Europees commissaris voor migratie, dat gedacht wordt aan sancties tegen landen die onvoldoende medewerking zouden verlenen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Column: Kop in het zand steken

Zoals u inmiddels waarschijnlijk weet probeer ik in mijn wekelijkse column nieuwsfeiten aan te halen die in de grote media onderbelicht zijn gebleven. Het is erg belangrijk dat eenieder goed en volledig geïnformeerd is over de actuele (financiële) gebeurtenissen in de wereld. Onbegrijpelijk vind ik soms dat onze media zo eenzijdig berichten, ze lijken elkaar ook vaak kritiekloos na te praten en dezelfde conclusies te trekken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Column: Zijn de dagen van de petrodollar geteld?

De macht die de Verenigde Staten vandaag de dag geniet hangt voor een belangrijk deel samen met het gegeven dat de meeste olie en andere grondstoffen wereldwijd in dollars worden afgerekend. Daarmee is de dollar letterlijk een wereldmunt, die gebruikt wordt op het moment dat twee landen met verschillende valuta handel willen drijven.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Migrantencriminaliteit: Duitse politie adviseert burgers geen verzet te bieden

Puinhoop in Italië steeds groter: Maffia Napels liquideert 120 Afrikaanse criminelen, burgeroorlogachtige toestanden in grote Italiaanse steden

Oorlogstaferelen in grote Italiaanse steden, waar migranten in botsing komen met de bevolking, de maffia, de politie en het leger.