Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4301 tot 4305
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2016

Deutsche Bank boekt winst tegen verwachtingen in

Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 256 miljoen euro. Dat maakte de veelbesproken grootste bank van Duitsland donderdag bekend.

De winst van Deutsche Bank kwam onverwacht. Analisten hielden gemiddeld rekening met een verlies van bijna 400 miljoen euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2016

China gaat zijn burgers een score toekennen, een cijfer dat hun ganse leven zal beïnvloeden

De Communistische Partij van China wil een verreikend controlesysteem op het internetgedrag van zijn burgers invoeren. In een document van de partij dat in september werd vrijgegeven, staat te lezen hoe individuen en bedrijven die tegen de cultuur van ‘openhartigheid’ zondigen, sancties opgelegd zullen krijgen.

Achter het plan schuilt een eenvoudig principe: ‘Wanneer het vertrouwen ondermijnd wordt, moeten overal beperkingen worden opgelegd.’

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2016

Trump: Beleid van Clinton in Syrie leidt tot een Derde Wereldoorlog

Volgens Donald Trump zullen de plannen van Clinton in Syrië leiden tot een Derde Wereldoorlog, omdat de situatie in het Midden-Oosten onder haar leiding verder zal escaleren. Uiteindelijk zal de VS tegenover Rusland en Iran komen te staan, aldus de Republikeinse presidentskandidaat. Reuters sprak met Trump, waarvan een geluidsfragment is vrijgegeven:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016

Gelooft de bevolking nog in de overheid?

De overheid ligt zwaar onder vuur

We leven in een bijzondere tijd. Nog nooit eerder in de geschiedenis hebben we te maken gehad met zulke lage rentestanden waar we vandaag de dag mee moeten leven. Tien jaar geleden had waarschijnlijk ook niemand u geloofd wanneer u liet vallen dat we in de toekomst wel eens te maken zouden kunnen krijgen met negatieve rentestanden. Toch is die nachtmerrie werkelijkheid geworden.

In onder andere Zweden en Denemarken gaat de bevolking gebukt onder negatieve rentestanden. Er zijn zelfs groeperingen die moeten betalen om hun geld bij de bank te stallen. Daarnaast zien we in de wereld een trend gaande waarbij steeds minder mensen geloven in de effectiviteit van overheden en centrale banken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016

Nieuw Russisch kernwapen ‘Satan 2’ kan Texas van de kaart vegen

Een aan het Russische leger gelieerd designbureau heeft zonet beelden van een nieuwe generatie nucleaire raketten vrijgegeven die de vorige generatie van R36-M moet vervangen.

De ontwikkeling ervan werd in 2009 gestart en verwacht wordt dat ze tegen 2018 operationeel kunnen zijn.

De nieuwe raketten luisteren naar de naam RS-28 Sarmat, maar zijn binnen het militaire apparaat al herdoopt tot ‘Satan 2’, zowaar een understatement.