Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 43001 tot 43005
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Laagste fabrieksproductie Spanje in 3 jaar

De industriƫle productie in Spanje is in juni gedaald tot het laagste niveau in 3 jaar. De sector kampt met een lage binnenlandse vraag en zag ook de orders uit het buitenland opdrogen, zo bleek maandag uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot licht hoger, nu de opluchting over de afgelopen Europese top tegenwicht krijgt van matige inkoopmanagersindices.

De AEX-index sloot vrijdag 3,4% hoger op 307,31 punten, de Midkap won 3,1% op 504,58 punten en de Smallcap steeg 1,2% op 380,75 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Het Poolse mirakel: bbp groeide met 15,8% sinds 2008

Terwijl de Europese leiders proberen de eurozone te redden door inventieve groeimaatregelen samen te boksen, versterkt Polen zijn positie als snelst groeiende economie van de EU. Volgens cijfers van de Europese Commissie zal de Poolse economie dit jaar met 2,7% groeien. Indien dat cijfer wordt bevestigd dan zal Polen sinds het crisisjaar 2008 en tot nu een cumulatieve groei van 15,8% van het bbp laten optekenen. In dezelfde tijdsspanne liet de EU als geheel een verlies van 0,5% van haar bbp optekenen, berekende de Financial Times (betaalde toegang).

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Tokio sluit vlak

De effectenbeurs in Japan is maandag vlak gesloten. Beleggers namen een afwachtende houding aan, na de rally van vrijdag door het Europese akkoord over de bankensector.

De nikkei-index sloot nagenoeg vlak (3,3 punten lager) op 9003,48 punten. Beleggers wachten op meer details over het Europese akkoord, dat er onder meer voor moet zorgen dat het noodfonds ESM direct de noodlijdende bankensector in Spanje kan helpen en ook obligaties van eurolanden kan gaan kopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

'Beurzen openen vlak'

De Europese beurzen gaan maandag naar verwachting vlak openen.

''We maken even een pas op de plaats na de rally van vrijdag'', zei hoofd IG markets Nederland Barry van der Laan maandag.

,,We hebben niet echt een reden om heel veel hoger te gaan dan vrijdag, maar het is al mooi als we de winsten van vrijdag vasthouden'', zei Van der Laan.