Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43001 tot 43005
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren vrijdag hoger, waarbij beleggers wederom zoeken naar veiligheid nadat Moody's de kredietwaardigheid van Italie met twee stappen afwaardeerde, terwijl Italie zich vrijdag op de obligatiemarkt begaf.

Moody's Investors Service verlaagde vrijdag de kredietrating van het Italiaanse staatspapier tot twee stappen boven de junkstatus. Bovendien waarschuwt de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar voor een verdere verlaging, waarbij het de uitdagingen onderstreept waarmee Italie en de gehele eurozone te maken hebben om aan de crisis te ontsnappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Schuldencrisis in Amerika? Niet volgens defensie

Amerika stapelt de schulden op. Eind dit jaar komt er waarschijnlijk weer een pijnlijk debat over de verhoging van het schuldplafond. De Amerikaanse schuld ligt veel hoger dan vele Europese landen. Maar in tegenstelling tot Europa, heeft men wel een lender of last resort dat Obama van de nodige besparingen houdt. Zo ook bij het Amerikaanse leger.

Het Pentagon spendeerde in de week van de Amerikaanse nationale feestdag, Fourth of july, een slordige $ 9,2 miljard. Het grootste gedeelte ging voor $ 6 miljard naar transportbedrijven zoals Maersk Line Ltd, American Roll-On-Roll-off,…

Er werd ook $ 500 miljoen uitgetrokken om de Boeing faciliteiten te onderhouden in Long Beach California. Een aanzienlijk bedrag als je weet dat ze de aankoop van extra Boeings C-17 hebben geannuleerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Zachte landing Belgische vastgoedmarkt

Op de blog van De Tijd kwam ik deze heel interessante analyse tegen over de Belgische vastgoedmarkt. Zeker de moeite waard om het volledige artikel te lezen op De Tijd. Hier een samenvatting van de belangrijkste punten die mij opvielen:

- De Belgische vastgoedprijzen vertoonden het voorbije anderhalve decennium een stevige expansie. Enkel in 2009 hadden zij kortstondig te lijden onder de financiële crisis. Na opnieuw een sterke prijsstijging in 2010 lijkt de prijsdynamiek sinds eind 2011 te vertragen. Binnen de EMU kende enkel de Franse vastgoedmarkt een gelijkaardig verloop. In de andere lidstaten was ofwel de huizenprijsstijging veel geringer, ofwel volgde op een nog sterkere stijging een serieuze correctie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Spaanse banken lenen recordbedrag bij ECB

Spaanse banken hebben in juni het recordbedrag van 337 miljard euro geleend bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Dat meldde de Spaanse centrale bank vrijdag. Veel kleinere Spaanse banken kunnen nauwelijks geld lenen op de financiële markten en zijn daarom afhankelijk van kredieten van de ECB.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 13 juli 2012

Beurzen houden winsten vast

De Europese beurzen hielden vrijdag, ondanks de afwezigheid van positief nieuws, de openingswinsten goed vast. Volgens analisten waren beleggers niet verontrust door een relatief laag groeicijfer uit China, omdat ze rekenen op meer stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid. Het financiële nieuws in Amsterdam werd gedomineerd door onzekerheid over de toekomst van SNS Reaal.

De AEX-index noteerde rond 11.50 uur 0,3 procent hoger op 312,49 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen klom 0,5 procent tot 507,92 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er 0,4 tot 0,8 procent bij.