Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43006 tot 43010
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Staking legt Noorse winning olie en gas stil

Noorwegen zal voorlopig geen olie en gas winnen uit de Noordzee. De productie valt in de nacht van maandag op dinsdag stil door een aanhoudende staking. Dat heeft de regering in Oslo bevestigd. Werkgevers en werknemers ruziën al weken over onder meer pensioenvoorwaarden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Griekse economie krimpt 6,9 procent in 2012'

De Griekse economie krimpt dit jaar met een sterker dan verwachte 6,9 procent. De sterkere achteruitgang komt vooral doordat de bestedingen van consumenten lager uitvallen dan verwacht. Dat stelde de economische denktank IOBE maandag. In april mikte het instituut nog op een krimp van 5 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

OESO: economische groei neemt af

De economische groei in de grootste economieën zwakt de komende maanden af. Dat concludeerde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag op basis van haar index van leidende indicatoren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

'Uitstel Spanje voor halen begrotingsdoel'

De ministers van Financiën van de Europese Unie staan op het punt Spanje een jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op 3 procent te krijgen. Dat stelden diplomaten in Brussel maandag tegenover persbureau Reuters.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Duitse bunds noteren hoger: rente lager

De Duitse bunds noteren maandagochtend hoger, waarbij beleggers risico's vermijden in aanloop naar de voor de middag geplande bijeenkomst van ministers van financien uit de eurozone.

Beleggers zijn daarbij op hun hoede voor een teleurstellend resultaat en het optimisme na de eind juni gehouden EU-top is duidelijk weggeebd. De details van een plan om geld in het Spaanse bankensysteem te pompen zijn nog steeds vaag, terwijl Nederland en Finland zich tegenstanders toonden van een plan waarbij de noodfondsen schuldpapieren zouden opkopen die door noodlijdende landen zijn uitgegeven.