Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 43006 tot 43010
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Merkel tevreden over gezette stappen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is tevreden over de positieve stappen die op de eerste dag van de EU-top zijn gezet, maar ze waarschuwt dat de 17 eurozonelidstaten nog genoeg problemen voor de lange termijn moeten oplossen.

"We hebben goede besluiten genomen in relatie tot [economische] groei en het bestrijden van de werkloosheid, alsmede de raamwerken van de EFSF en ESM [noodfondsen]", verklaart Merkel vrijdag aan verslaggevers, na afloop van het marathonoverleg met de regeringsleiders binnen de eurozone.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Heeft Euro-top daadwerkelijk knopen doorgehakt of moet er nog een herkansing komen

De afloop van de Euro-top was sneller dan verwacht bekend, vandaag krijgen de markten de kans om te reageren. De eerste reacties waren positief, zowel wat de beurzen als wat de Euro zelf betreft. Het verleden leert ons echter dat na elke Euro-top de problemen in verhevigde vorm terugkeerden. Feit is wel dat Angela Merkel bakzeil heeft moeten halen.

Was deze Euro-top inderdaad de laatste kans voor Europa of volgt er nog een herkansing? We durven voorlopig nog geen antwoord op deze vraag te formuleren, maar hebben zo onze twijfels. Vast staat dat Europa niet kon blijven verstoppertje spelen. De situatie rond Spanje en Italië werd kritiek, niets doen zou gelijkgestaan hebben met de Euro-zone tot de doodstraf te veroordelen. Wat ons betreft kregen we een soort tussenoplossing: een plan voor de toekomst en een paar emmers om de brand op korte termijn te blussen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Spaanse rente valt als een banksteen na de eurotop

Nu blijkt dat Europa het Spanje en Italië wil tegemoet komen na de EUROTOP, met name de noodlijdende banken, vluchten beleggers zich om het zwaar afgestrafte schuldpapier uit beide landen op te kopen voor een snelle winst te boeken.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Olieprijs daalt verder, wanneer wordt de benzineprijs goedkoper?

Olieprijs daalt verder, wanneer wordt de benzineprijs goedkoper? jun 29

Gisteren stond de olieprijs weer onder druk en daalde flink maar wanneer wordt de prijs van benzine ook goedkoper? Gisteren verloor ‘light sweet crude oil’ iets meer dan -2,5% op het moment dat de Belgische en Nederlandse beurzen sloten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Goedkopere olie tempert prijzen in industrie

De prijzen van producten van de Nederlandse industrie zijn in mei met 0,9 procent gedaald ten opzichte van april. De prijsdaling was op de buitenlandse markten wat groter dan die op de binnenlandse markt. In april daalden de afzetprijzen in de industrie nog met gemiddeld 0,1 procent in vergelijking met een maand eerder. De prijsdalingen zijn voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de goedkoper wordende olie.