Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 43011 tot 43015
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

ING: we krijgen een 'triple dip'

ING Bank is somber over de Nederlandse economie: een derde dip dient zich aan.

Dat zegt het ING Economisch bureau in een rapport getiteld:

'Wachten op Europa', met de ondertitel: derde dip dient zich aan.

''Het is onwaarschijnlijk dat de binnenlandse vraag in ons land op korte termijn flink zal aantrekken. Groei van de Nederlandse economie blijft dan ook afhanke-lijk van wat er in het buitenland gebeurt. Een oplos-sing van de huidige eurocrisis is hierbij essentieel.'', aldus ING.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Openingswinsten na afspraken Brussel

De Europese beurzen sprongen vrijdagochtend omhoog als reactie op de afspraken die de afgelopen nacht zijn gemaakt op de eurotop in Brussel. Opluchting over de stappen die zijn gezet dreef de koersen flink op.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Nederlandse en Duitse rentes stijgen onmiddelijk

Kortgeleden noteerde de Spaanse rente 39 basispunten lager op een 6,48%, wat betreft leningen met een looptijd van tien jaar. De vergelijkbare Italiaanse rente daalde 32 basispunten naar 5,85%.

De Duitse tienjarige rente steeg daarentegen 11 basispunten naar 1,63%, de Nederlandse klom 9 basispunten tot 2,14%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Zuid-Europese rentes scherp omlaag

De rentes op Spaans en Italiaans staatspapier zijn vrijdagochtend scherp gedaald na het akkoord dat in Brussel werd bereikt over de aanpak van de eurocrisis. Het rendement op 10-jarige Spaanse staatsleningen stond kort na 9.00 uur op 6,4 procent, tegen ruim 7 procent op donderdag.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Bizar: Italië en Spanje eisen opkopen staatsschuld in ruil voor hulp - aan zichzelf

De Italiaanse premier Mario Monti en de Spaanse premier Mariano Rajoy hebben almaar meer hulp nodig en eisen in 'ruil' daarvoor nóg meer miljarden...

Op de eerste de beste dag is de Eurotop over de financiële crisis ontaard in een bizarre, tragische klucht. Het is bijna niet voor te stellen, maar de landen die op dit moment het meeste hulp nodig hebben, Italië en Spanje, eisen dat in ruil voor het accepteren van die hulp (!!) de EU / ECB op korte termijn hun staatsobligaties opkoopt, zodat de rente die ze daarover moeten betalen weer gaat dalen. Een analogie: stel dat u een arme zieke oude buurvrouw heeft waar u boodschappen voor doet, en u biedt bij het afleveren van de boodschappen aan om deze voor haar te betalen. En dan zegt de arme vrouw dat ze dit alleen accepteert als ze ook uw autosleutels mag hebben. Sterker nog, ze eist die zelfs op.

[...]