Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43026 tot 43030
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

Eurogroep buigt zich over schuldencrisis

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden buigen zich maandag voor de zoveelste keer over de aanhoudende financiële crisis in de eurozone. De zogenoemde eurogroep ziet zich geconfronteerd met opnieuw stijgende rentelasten voor Italië en Spanje.

Rome hamerde zondag nog op snelle hulp. Daarnaast moeten de Spaanse banken worden gered. De eurogroep bespreekt mogelijk ook de situatie in Griekenland, waar de hervormingen minder vlotten dan is afgesproken. De nieuwe Griekse regering hoopt op tegemoetkomingen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 9 juli 2012

China investeert zestien miljard in Iraanse olievelden

Dat meldt het Iraanse persbureau Mehr. Het citeert de Iraanse olieminister Rostam Qasemi die op bezoek was bij het bedrijf Petropars Company headquarters in Teheran. Qasemi:

“Na tien tot vijftien jaar van onderhandelingen met de Chinezen is er een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de Yadavaran en Azadegan olievelden. Zij zijn begonnen met hun activiteiten in de velden die een waarde hebben van ruim zestien miljard euro”

Bron: rtl.nl
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Wereldwijd alle schulden kwijtschelden - de oplossing.

Het is de even voor de handliggende, als politiek uitdagende oplossing voor de enorme schuldencrisis waarin de westerse wereld zich momenteel bevindt. Prof dr. René Tissen pleit voor een Wereld Schulden Conferentie

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Eurozone verlaten beter dan met de euro tenondergaan

Ondanks dat veel vooraanstaande economen en beleidsmakers de Europese politici hadden gewaarschuwd dat het invoeren van één gezamenlijke munt in Europa niet haalbaar zou zijn, hebben de politici de euro er toch doorheen gedrukt. Na een aanvankelijk succesvolle periode van 7 jaar waarin de waarde van de euro ten opzichte van de dollar steeg van $ 0,95 naar $ 1,40 werden de eerste scheurtjes zichtbaar. Na het uitbreken van de kredietcrisis bleek dat tal van Europese banken vol zaten met waardeloze Amerikaanse financiële producten die voor honderden miljarden euro’s op de balansen stond. Het was zelfs zo erg dat overheden  moesten bijspringen om faillissementen te voorkomen. Toen eenmaal bleek dat de ‘welvaartsgroei’ van een aantal Zuid-Europese landen niet het gevolg was van economische activiteiten maar grotendeels tot stand was gekomen door de uitgifte van obligaties, brak de staatsschuldencrisis pas in volle hevigheid los. De financiële markten verloren het vertrouwen in de obligatiemarkt en dumpten de obligaties van landen waarin het vertrouwen was zoekgeraakt. Aanvankelijk kocht de Europese Centrale Bank deze obligaties in grote hoeveelheden op maar had hier eigenlijk geen mandaat voor. Tot op de dag van vandaag is  het vertrouwen nog steeds niet teruggekeerd ondanks vele ‘top overleggen’ en evenzoveel maatregelen.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zondag 8 juli 2012

Monti beschuldigt Noordelijke landen en vraagt om ingrijpen vanwege stijgende rentes

De Italiaanse premier Mario Monti heeft de ministers van Financiën van de eurolanden om een respons gevraagd op de weer oplopende staatsrentes van Italië en Spanje. Dat zei Monti zondag bij een conferentie in Zuid-Frankrijk.

'De gegroeide euroscepsis is hardnekkig. Een dergelijk electoraat is er maar moeilijk van te overtuigen dat het met de miljardentransfers in deze crisis wel allemaal goed komt.'