Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 43036 tot 43040
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Canadees is voor het eerst rijker dan de Amerikaan

Canadezen zijn nu gemiddeld rijker dan Amerikanen, aldus de Canadese krant The Globe and Mail. De voorbije vijf jaar is het vermogen van het gemiddeld Canadees gezin gestegen tot omgerekend 295.600 euro. Dat is voor de eerste maal in de geschiedenis meer dan dat van een gemiddeld Amerikaans gezin (260.700 euro). De berekening houdt daarenboven geen rekening met de publieke schulden, die hoger zijn in de VS.

De oorzaak is niet de hoge productiviteit of innovatie in Canada, maar de economische crisis en het instorten van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Omdat de Amerikaanse huizenprijzen zo gedaald zijn is Canadees vastgoed nu veel meer waard dan dat van Amerikanen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Wall Street opent in de min

De beurzen in New York zijn vrijdag lager aan de handel begonnen. Beleggers namen wat winsten na 3 positieve handelsdagen op rij. Verder kregen beleggers op Wall Street weer een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,6 procent lager op 12.870 punten. De S&P 500-index zakte 0,5 procent tot 1369 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq verloor 0,5 procent tot 2951 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

Griekse obligaties niet geldig als onderpand

De Europese Centrale Bank heeft besloten om Griekse staatsobligaties tijdelijk niet meer te accepteren als onderpand voor andere leningen.

De maatregel geldt vanaf 25 juli en zal pas worden herzien als de zogenoemde trojka met nieuwe bevindingen over de situatie in Griekenland komt, zo liet de ECB vrijdag weten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

EU werkt aan plan Grieken overeind te houden

Griekenland zal waarschijnlijk zonder geld komen te zitten aan het einde van de zomer, en zijn internationale crediteuren werken aan een "technische oplossing" om het land overeind te houden.

Dat stelt een woordvoerder van de Europese Commissie (EC) vrijdag. Het land zal geen geld ontvangen vanuit het overeengekomen steunpakket onder de reddingsoperatie totdat een onderzoek door deskundigen ter plekke is afgerond en de bevindingen goedgekeurd zijn. Het onderzoek zal volgens de woordvoerder nog plaatsvinden in augustus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 20 juli 2012

'Wall Street opent lager'

De beurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Beleggers nemen wat winsten na 3 positieve handelsdagen op rij. Verder kregen beleggers op Wall Street weer een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken.

Het Amerikaanse industriƫle conglomeraat General Electric heeft de nettowinst in het tweede kwartaal met 16 procent zien dalen tot 3,1 miljard dollar. De omzet steeg met 2,5 procent tot 36,5 miljard dollar. Een solide vraag naar apparatuur voor energieproductie in de Verenigde Staten compenseerde voor de effecten van een verzwakte Europese economie. De prognose voor 2012 van een dubbelcijferige winstgroei werd gehandhaafd.