Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43036 tot 43040
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Zilver zal het beter doen dan goud

De verhouding in de goud/zilver ratio schommelt door verschillende factoren. Er zijn er die verwijzen naar de verhouding goud en zilver in de grond, er zijn er die verwijzen de monetaire rol van de edelmetalen en er zijn er die verwijzen naar de aanwezige hoeveelheid bovengronds. Maar je kan ook kijken naar het gebruik bij de juwelen.

Door het veelvuldig verbruik van zilver in industriële toepassingen zou er nog ondertussen meer goud dan zilver bovengronds aanwezig zijn. Ondergronds zou er nog 9 keer meer zilver te ontginnen zijn dan goud.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Voor de Grieken is het te laat, voor Europa nog niet

We hoeven niet alles kwijt te raken, op voorwaarde dat de Europese machthebbers de koers radicaal omgooien.

De nieuwe regering van Griekenland onder leiding van Minister- president Antonis Samaras en Minister van Financiën Yannis Stourneras is pas een paar weken aan de macht en nu al lamgeslagen. Kort na hun aantreden, maar waarschijnlijk al een hele tijd daarvoor, moeten beide slimme bewindspersonen zich hebben gerealiseerd dat zij aan het hoofd zouden komen te staan van een al gezonken schip. De vergelijking tussen Griekenland en de Titanic is al vele malen eerder gemaakt en die is terecht.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Kamp gokt met pensioen van jongeren

Al bijna vijf jaar lang maken pensioenfondsen zich op voor een korting op de pensioenen. Maar vlak voordat die stap eindelijk gezet zou worden, kiest minister Kamp voor de vlucht naar voren met een cadeau voor ouderen dat een strop kan betekenen voor jongeren.

Stelt u zich voor: omdat de kosten voor een bankrekening tegenwoordig zo hoog liggen, besluiten een oudere en een jongere om samen een rekening te openen. De jongere stort iedere maand geld, de oudere niet: hij is met pensioen en leeft van zijn deel van het geld plus de rente die de bank vergoedt. Daarover hebben ze goede afspraken gemaakt.

Bron: rnw.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Grenzen aan wat de ECB kan doen'

,,Er zijn grenzen aan wat de ECB kan doen'', stelde Asmussen. De ECB verlaagde donderdag de rente tot 0,75 procent, de laagste stand ooit. Maar de bank kondigde geen nieuwe steunmaatregelen aan voor de economie, waarop de beurzen teleurgesteld reageerden.

,,De ECB kan maatregelen nemen die op korte termijn invloed hebben op de markten, maar die kunnen tot gevolg hebben dat belangrijke problemen voor de langere termijn niet worden aangepakt'', waarschuwde Asmussen. ,,Kortetermijnmaatregelen veranderen de structuur van de Europese economieën en markten niet.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt lager door banenrapport

Wall Street is vrijdag lager gesloten waarbij teleurstellende data over de Amerikaanse arbeidsmarkt de futures parten speelde.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,0% lager op 12.772,47 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,9% tot 1.354,68 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,3% afstond tot 2.937,33 punten.