Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43036 tot 43040
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

'Euforische reactie op beurzen'

De Amsterdamse AEX-index opent vrijdag waarschijnlijk 4 tot 8 punten hoger. ,,De Europese beurzen reageren euforisch op de doorbraak die afgelopen nacht in Brussel is bereikt'', denkt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

De Europese leiders besloten in de nacht van donderdag op vrijdag onder meer dat het noodfonds ESM direct de noodlijdende bankensector in Spanje kan helpen en ook obligaties van eurolanden kan gaan kopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Italië en Spanje winnen politiek pokerspel

Nog voor het einde van het jaar komt er een gemeenschappelijk toezicht op de banken onder toezicht door de Europese Centrale Bank. Dat zijn de regeringsleiders van de zeventien eurolanden deze morgen in Brussel overeengekomen. Vanaf dan kunnen de noodlijdende Spaanse banken direct steun krijgen van het crisisfonds ESM.  De maatregelen werden geëist door Spanje en Italië. Beide landen dreigende met een boycot van een europact voor meer economische groei als ze niet onmiddelijk geholpen werden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Leiders eurozone eens over herkapitalisering banken, ESM

De regeringsleiders van de eurozone zijn vrijdag tot overeenstemming gekomen over een serie maatregelen voor de lange termijn, waarmee de druk op Spanje en Italie moet worden verminderd. Daaronder valt een directe herkapitalisering van banken in de eurozone met een zwakke balans en potentieel toegang voor eurolanden die nog geen steun ontvangen tot steunfondsen.

Tevens kwamen de regeringsleiders overeen dat het European Stability Mechanism (ESM) niet de seniore status krijgt als het leningen van zwakke Spaanse banken overneemt. Spanje krijgt op termijn de gelegenheid slechte leningen van zijn balans te halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Noodfonds moet staatspapier kunnen gaan kopen

De Europese financiële vangnetten moeten staatsobligaties van eurolanden kunnen gaan kopen. ,,We maken de weg vrij om alle mogelijkheden van zowel het tijdelijke als het permanente noodfonds te gaan gebruiken'', zo zei EU-president Herman Van Rompuy vrijdagochtend na urenlang beraad in Brussel met leiders van de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

EU wil gemeenschappelijk toezicht op banken

De leiders van de eurozone gaan een gezamenlijk bankentoezicht optuigen. Als deze toezichthouder actief is, moet het mogelijk zijn om banken direct van kapitaal te voorzien via het Europese noodfonds. Dat maakte EU-president Herman Van Rompuy vrijdagochtend na beraad bekend.