Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43046 tot 43050
Bron: citebite.com
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Onverwachte

Onverwachte "gift" van 750 miljoen van Frankrijk aan Griekenland.

Het bedrag van 750 miljoen euro geeft de centrale bank van Frankrijk aan Griekenland.

Deze actie maakt deel uit  de beslissingen van de top-concilie in februari.

Bron: peakoil.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

5 redenen waarom de olieprijs weer gaat stijgen

Met een tijdelijke daling van de olieprijzen duiken de optimistische verhalen weer op. Een golf goedkope niet-conventionele olie zal het spook van de schaarste op afstand gaat houden. Hier 5 redenen waarom schaarste en dus hoge olieprijzen een blijvend fenomeen zijn.

De gemiddelde marginale olieproductie kosten blijven stijgen. Nu een steeds groter deel van de olieproductie gewonnen wordt uit schaliegesteente, teerzanden en de diepzee stijgen de kosten fors. Zelfs in de OPEC landen stijgen de productiekosten. Een recente studie van Bernstein schat de huidige marginale productiekosten in 2011 op $92 per vat.De verwachting is ook dat die kosten 11% per jaar stijgen. Olieprijzen onder dat niveau betekenen dat investeringen stoppen en projecten stilgelegd gaan worden.  

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Alles over de LIBOR manipulatie van banken

Zoals beloofd zijn we verder in het LIBOR schandaal gedoken. Om meteen maar met de deur in huis te vallen, quoten we Bill Black. Deze econoom zegt over de LIBOR manipulatie het volgende: ‘It is the largest rigging of prices in the history of the world by many orders of magnitude.’ Oftewel, de grootste scam ooit, we zijn met z’n allen weer eens spreekwoordelijk genaaid door de banken. Het vertrouwen in de economie en het financiële systeem is heden ten dage nou al niet bijster groot. Door LIBOR-gate krijgt het vertrouwen in banken onder burgers wederom een flinke knauw. Een kartel van banken die afspraken maken over de prijs van geld. Het effect hiervan behelst een markt met een waarde van 800 biljoen dollar.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Exploderende middenklasse in Azië betekent grote toekomstige verschuivingen in grondstofbehoefte

Voor het eerst in de geschiedenis leven er in China meer mensen in steden dan op het platteland. Gestuwd door een export-gedreven economie stimuleert China de trek van het platteland naar de stad. Dit gaat volgens de standaard urbanisatie stappen gepaard met het ontstaan van een middenklasse met een geheel nieuw consumptiepatroon.

Volgens schattingen zal deze middenklasse in China groeien van het huidige niveau van 150 mil inwoners, tot 670 mil inwoners in 2021. In 2030 is de gehele Aziatische middenklasse ongeveer 2,5 miljard mensen groot, 50% van ’s werelds middenklasse. Deze transitie zal grote sociale en politieke gevolgen hebben. De wensen en eisen van deze middenklasse zal veranderen van de beschikking over vervoer, huisvesting en voedselvoorziening, naar luxe goederen als mobiele telefoons, laptops, tablets en andere high-tech goederen. Ook zal men een auto willen bezitten.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juli 2012

Afrikaanse minister wil meer inmenging overheid in mijnbouwsector

Business Day schrijft dat de Zuid-Afrikaanse minister van binnenlandse zaken, Nkosazana Dlamini-Zuma, pleit voor een nationalisatie van mijnbouwbedrijven. Ze wil het Afrikaanse Nationaal Congres (ANC) ervan overtuigen dat het tijd is om ''de controle terug te nemen over de Afrikaanse bodemschatten''.

[...]