Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43046 tot 43050
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Italie streeft naar semi-automatische EFSF, ESM obligatie-opkopen

De Italiaanse regering zal tijdens de EU-top een semi-automatisch mechanisme voorstellen, waarbij de eurozone reddingsfondsen in staat gesteld worden de obligatiemarkten van landen te betreden om de financieringskosten van die landen laag te houden, meldt een Europese functionaris donderdag.

"Italie staat achter dit voorstel en is er klaar voor erover te onderhandelen met de andere Europese partners", meldt de functionaris, terwijl regeringsleiders bijeen zijn voor een twee dagen durende top in Brussel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Noodfonds zou Italië en Spanje kunnen helpen

Financieel experts van de 17 eurolanden zijn donderdag in Brussel bijeen om te kijken hoe Spanje en Italië geholpen kunnen worden.

De twee eurolanden hebben te kampen met hoge rentes als zij geld willen lenen. Het overleg vindt plaats in de marge van de top van EU-leiders.

De regeringsleiders van Italië en Spanje zetten de afgelopen dagen openlijk de andere leiders van de eurolanden onder druk. Zij willen dat Europa hen helpt de rentes omlaag te brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

EU mobiliseert EUR120 mrd voor snelwerkende groeimaatregelen

Europese Unie (EU) leiders waren tijdens de bijeenkomst op donderdag zowel ingesteld in te stemmen met een groeipact ter waarde van EUR120 miljard, waaronder een ophoging van EUR10 miljard in het kapitaal van de Europese Investeringsbank (EIB), als met de afronding van een plan aan het einde van dit jaar om de eurozone te versterken, blijkt uit de ontwerp-conclusies van de EU-top donderdag.

"Het is van cruciaal belang om de financiering van de economie te versterken. EUR120 miljard wordt gemobiliseerd voor snelwerkende groeimaatregelen", blijkt uit het ontwerp.

Bron: eurobench.com
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Venezuela wil herinvoer bandbreedte OPEC

Venezuela wil dat de OPEC opnieuw een bandbreedte invoert waarbinnen de olieprijs moet bewegen. Mogelijk belegt de organisatie van olie-exporterende landen in het derde kwartaal een extra vergadering als de olieprijs laagt blijft. Dat zei energieminister Rafael Ramirez van OPEC-lid Venezuela donderdag.

Het oliekartel voerde in 2000 een bandbreedte in van 22 tot 28 dollar per vat. De leden moesten met het verlagen of opvoeren van hun olieproductie zorgen dat de olieprijs in die bandbreedte bleef. In 2004 werd het systeem afgeschaft omdat de olieprijs, aangejaagd door een enorme vraag vanuit China, bleef stijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Olieprijs sluit scherp lager op hernieuwde vrees over eurozone

De olieprijs is donderdag lager gesloten, waarbij de verliezen toenamen aan het einde van de handelssessie, als gevolg van een hernieuwde vrees dat de Europese Unie top van donderdag en vrijdag de problemen niet zal oplossen.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $2,52 lager op $77,69.