Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43051 tot 43055
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Grieken willen twee jaar uitstel van EU-IMF

De Griekse premier Antonis Samaras heeft vrijdag gevraagd om een pauze van 2 jaar in het nakomen van de verplichtingen in het hulpprogramma van de EU en het IMF.

Griekenland, dat gebukt gaat onder grote schulden, heeft bij verschillende hulpprogramma's in totaal meer dan 237 miljard euro aan hulp toegezegd gekregen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Wall Street lager om banencijfer

De Amerikaanse beurzen noteerde vrijdag halverwege de handelsdag nog steeds flink in de min. De handel reageert negatief op een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat vrijdag naar buiten kwam.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde 1,3 procent in de min op 12.730 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1,2 procent tot 1351 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq moest 1,6 procent inleveren tot 2927 punten.

Bron: indoweb.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Goudkoorts Molukken bedreigt rijstproductie

De Indonesische centrale bank maakt zich zorgen over de gevolgen die de goudkoorts op het Molukse eiland Buru heeft voor de rijstindustrie. Doordat duizenden inwoners van Buru hun baan hebben opgegeven om naar goud te zoeken, zijn er straks niet genoeg arbeiders voor de rijstbouw.

Hoewel de goudrush het gemiddelde inkomen op Buru omhoog stuwt, zijn de gevolgen voor de landbouw desastreus. Tot vorig jaar kende Buru een rijstoverschot en voorzag het omringende eilanden van rijst. Tegenwoordig produceert het eiland niet genoeg rijst voor eigen productie en moet het een beroep doen op de nationale rijstreserve.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager na tegenvallend banencijfer

De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten, een tegenvallend Amerikaans banenrapport droeg bij aan de negatieve stemming.

De AEX-index sloot vrijdag 1,0% lager op 309,84 punten, de Midkap verloor 1,5% op 507,08 punten en de Smallcap eindigde nipt hoger op 386,67 punten.

Bron: eurobench.com
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Spaanse banken moeten wachten op EU-hulp'

De zwaar geplaagde Spaanse bankensector moet nog zeker een jaar wachten op hulp uit het permanente Europese noodfonds ESM. Dat zei een anonieme EU-diplomaat vrijdag tegen diverse internationale media.

Tijdens de EU-top van vorige week werd besloten dat het ESM banken op termijn direct kan gaan steunen, in plaats van via het land in kwestie. Spanje, dat kampt met hoge rentes op staatsleningen, had hier op aangedrongen om de eigen schuldenlast niet nog hoger te maken dan het al is.