Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43051 tot 43055
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Olieprijs sluit scherp lager op hernieuwde vrees over eurozone

De olieprijs is donderdag lager gesloten, waarbij de verliezen toenamen aan het einde van de handelssessie, als gevolg van een hernieuwde vrees dat de Europese Unie top van donderdag en vrijdag de problemen niet zal oplossen.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $2,52 lager op $77,69.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Stilte voor de storm in Europa: krijgt lange termijn voorrang op de korte termijn?

De Euro-top is begonnen en dus krijgt in de fantasie in de pers weer de vrije loop We kregen al de meest spectaculaire scenario’s voorgeschoteld. In sommige scenario’s rollen de landen uit de Euro-zone met elkaar vechtend op de grond. De ondergang van de Euro zou slechts een kwestie van tijd zijn.

Andere scenario’s zien een deus ex machina uit de lucht vallen. Iemand of iets gaat met een voorstel komen dat misschien niet alle Europese problemen in één klap van de tafel veegt maar dat toch alleszins een belangrijke stap in de richting van een oplossing kan zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Europa en zorgwet geven Wall Street kopzorgen

Beleggers op Wall Street maakten zich donderdag zorgen over de situatie in Europa en oordeelden negatief over de zorgwet van president Obama. Daarnaast werd de stemming gedrukt door berichten dat het handelsverlies bij JPMorgan Chase mogelijk veel groter uitvalt.

Halverwege de handelssessie noteerde de Dow-Jonesindex 1,1 procent lager op 12.489,34 punten. De S&P 500-index ging ook 1,1 procent omlaag en stond op 1317,36 punten en deNasdaq leverde 1,6 procent in tot 2828,08 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Mogelijk toch stap dichterbij eurobonds op top

BRUSSEL – Op de Europese top in Brussel wordt mogelijk toch een stap dichterbij het instellen van eurobonds gezet. De Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble heeft het kritische standpunt van zijn land hierover donderdag afgezwakt.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich altijd kritisch opgesteld over het instellen van eurobonds, waarbij landen garant staan voor elkaars schulden. ‘Niet in mijn leven’, zo zou ze deze week nog hebben gezegd. En ook in haar speech in het parlement woensdag zei ze dat de mogelijkheden van Duitsland niet onbegrensd zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds sluiten donderdag hoger, ondersteund door een afnemende risicobereidheid, waarbij beleggers een voorkeur hebben voor de als veilig beschouwde beleggingen, voorafgaand aan de EU-top.

De Duitse obligaties leverden gedurende de dag aan winst in als gevolg van een bericht van de Wall Street Journal, waarin de Duitse minister van financien Schaeuble geciteerd werd terwijl hij uitsprak dat Berlijn bereid is te onderhandelen over de uitgifte van gemeenschappelijke obligaties in de eurozone.