Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 43061 tot 43065
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds sluiten donderdag hoger, ondersteund door een afnemende risicobereidheid, waarbij beleggers een voorkeur hebben voor de als veilig beschouwde beleggingen, voorafgaand aan de EU-top.

De Duitse obligaties leverden gedurende de dag aan winst in als gevolg van een bericht van de Wall Street Journal, waarin de Duitse minister van financien Schaeuble geciteerd werd terwijl hij uitsprak dat Berlijn bereid is te onderhandelen over de uitgifte van gemeenschappelijke obligaties in de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit licht lager

De Amsterdamse beurs is donderdag met een klein verlies geeindigd na een dag waarin de markt af en toe nerveus reageerde voor de start van de nieuwste crisistop in de eurozone donderdagavond.

De AEX-index sloot donderdag 0,29% lager op 297,22 punten, de Midkap verloor 0,35% tot 489,40 punten en de Smallcap eindigde 0,20% lager op 376,10 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Wat zou de kostprijs van Eurogeddon kunnen zijn?

Tijdens het crisis worden regelmatig nieuwe woorden bedacht. Afgelopen weken hoorden we vaak de term ‘Eurogeddon’ gebruiken, waarmee de ondergang van de Euro-zone wordt bedoeld. Een vergelijking met Oswald Spengler’s ‘Untergang des Abendlandes’ dringt zich meteen op.

Maar niemand heeft zich tot nu toe de vraag gesteld wat de eigenlijke kostprijs zou zijn van het uiteenvallen van de Euro-zone. Daarom heeft het Duitse ministerie van financiën geprobeerd om de oefening te doen. De uitslagen van het onderzoek verschenen in Der Spiegel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

IMF volgende week naar Griekenland en Cyprus

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) brengt begin volgende week een bezoek aan Griekenland om met de nieuwe regering te praten. Op een later moment zal er met Europese partners gesproken worden over het steunpakket van 130 miljard euro aan Griekenland. Dat zei een woordvoerder van het IMF donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Beurzen dringen verliezen terug in eindsprint

De Europese aandelenbeurzen poetsten donderdag tegen het einde van de handelssessie een deel van eerdere verliezen weg. Beleggers bleven echter onzeker over de de schuldencrisis. Die zorgen en een hoge boete voor rentemanipulatie voor Barclays speelden de financiële sector parten.

De AEX-index sloot 0,3 procent lager op 297,22 punten. Eerder op de dag bereikte de index een laagste stand van 294,38 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 489,40 punten. De beurs in Frankfurt verloor 1,3 procent, terwijl de FTSe in Londen en de CAC 40 in Parijs de schade wisten te beperken met verliezen van respectievelijk 0,6 en 0,4 procent.