Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 43066 tot 43070
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Goedkopere olie tempert prijzen in industrie

De prijzen van producten van de Nederlandse industrie zijn in mei met 0,9 procent gedaald ten opzichte van april. De prijsdaling was op de buitenlandse markten wat groter dan die op de binnenlandse markt. In april daalden de afzetprijzen in de industrie nog met gemiddeld 0,1 procent in vergelijking met een maand eerder. De prijsdalingen zijn voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de goedkoper wordende olie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

ING: we krijgen een 'triple dip'

ING Bank is somber over de Nederlandse economie: een derde dip dient zich aan.

Dat zegt het ING Economisch bureau in een rapport getiteld:

'Wachten op Europa', met de ondertitel: derde dip dient zich aan.

''Het is onwaarschijnlijk dat de binnenlandse vraag in ons land op korte termijn flink zal aantrekken. Groei van de Nederlandse economie blijft dan ook afhanke-lijk van wat er in het buitenland gebeurt. Een oplos-sing van de huidige eurocrisis is hierbij essentieel.'', aldus ING.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Openingswinsten na afspraken Brussel

De Europese beurzen sprongen vrijdagochtend omhoog als reactie op de afspraken die de afgelopen nacht zijn gemaakt op de eurotop in Brussel. Opluchting over de stappen die zijn gezet dreef de koersen flink op.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Nederlandse en Duitse rentes stijgen onmiddelijk

Kortgeleden noteerde de Spaanse rente 39 basispunten lager op een 6,48%, wat betreft leningen met een looptijd van tien jaar. De vergelijkbare Italiaanse rente daalde 32 basispunten naar 5,85%.

De Duitse tienjarige rente steeg daarentegen 11 basispunten naar 1,63%, de Nederlandse klom 9 basispunten tot 2,14%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Zuid-Europese rentes scherp omlaag

De rentes op Spaans en Italiaans staatspapier zijn vrijdagochtend scherp gedaald na het akkoord dat in Brussel werd bereikt over de aanpak van de eurocrisis. Het rendement op 10-jarige Spaanse staatsleningen stond kort na 9.00 uur op 6,4 procent, tegen ruim 7 procent op donderdag.