Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43066 tot 43070
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

België in top-6 grootste olieverbruikers

Op Singapore na is België de grootste verbruiker van olie per inwoner voor een land dat zelf geen olie produceert. Van alle landen staat België op de 6e plaats. Dit staat in schril contrast met Duitsland dat een van de laagste olieverbruikers is, met dank aan een olie onafhankelijke industrie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Lagere olieprijs ondersteunt economie niet

Na een correctie van 30 % sinds de piek van maart heeft de olieprijs zich weer hersteld van onder de $ 90 tot rond de $ 100. Maar de fundamenten rond de olieprijs wijzen op een verdere daling.

De vraag naar olie in de industriële wereld vertraagd snel door de aanhoudende economische malaise in Europa en de Amerikaanse economie die zich in een Muddle Trough fase bevindt, zoals John Mauldin het noemt. Ook in China daalt de vraag. Deze lag in april al 2/3e lager dan het gemiddelde van het eerste kwartaal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Italië flink goedkoper uit met korte lening

Italië heeft donderdag 7,5 miljard euro opgehaald met een obligatieveiling met een looptijd van 1 jaar. De rente bedraagt 2,7 procent, tegen bijna 4 procent bij een vergelijkbare lening een maand geleden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Spanje: Per direct una guerra ofensiva

De stier is los in Spanje, letterlijk en figuurlijk. De regering Rajoy heeft, zich aan de Eurobonzen overgegeven en alle beloften en plannen ten goede voor lange tijd in de prullenbak gegooid. Per direct is er una guerra ofensiva uitgenbroken, een aanval op de schulden en alles wat daar mee samenhangt. Premier Rajoy en daarmee Spanje was helemaal klem komen te zitten. De tekorten liepen elke dag nog op en de rente voor staatsleningen was gestegen tot boven de 7%. Ondanks alle prachtige berichten van Monti, Rajoy en Hollande dat de laatste Euro-Top de zuidelijke landen een overwinning had gebracht, bleek de werkelijkheid al ras een heel stuk zuurder.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 12 juli 2012

Leugens en meer...

Bankiers, politici en zelfs de farmaceutische industrie, liegen, bedriegen, vervalsen, en bezwendelen het financiële systeem ter bevrediging van hun hebzucht. Ze vullen de 'zakken’ van insiders, en houden buitenstaanders – de hardwerkende burgers onnozel. De maatschappij is verrot tot op het bot, de helft van het volk is failliet en de meeste anderen beseffen niet hoe ze worden bedonderd.

[...]